Британците подписват петиция срещу имигранти от България. Българофобия или защита на собствени интереси?

Британското издание „The Daily Express“ събра хиляди подписи в своя петиция срещу имигрантите от България

Muslims-carrying-banners-declaring-Islam-will-dominate-the-world-protest-at-the-visit-of-Mr-Wilders-to-the-UK1

Протестиращи мюсюлмани в Обединеното Кралство с искания за управление по нормите на шериата и лозунги „Ислямът ще доминира света“

Само за една нощ, над 10хил. души са подписали онлайн петицията на британския вестник, адресирана до министъра Дейвид Камерън. 

ск

В материал, озаглавен „Нека този път да оставим шлюзовете затворени: кажете „Не“ на ЕС“, таблоидът обосновава кампанията си срещу „28 милиона румънци и българи, които ще получат пълен достъп до британския трудов пазар“ след 1 януари 2014 г.

Петицията е във връзка с това, че от 1 януари 2014г. българите и румънците ще получат пълен достъп до британският трудов пазар. Изданието заявява: „Да кажем „не!“ на 28млн. българи и румънци“. Петицията, а и цялата анти-българска кампания е силно подкрепяна от хора като евродепутата Найджъл Фарадж. Прави ли са британците да се опасяват, обаче? Първо, г-н Найджъл Фараж е еквивалент на Волен Сидеров и въобще не е мерило, или още по-малко говорител на британското общество. Всъщност, нека отбележим, че това е част от предизборната кампания на определени политически формации. И нека отбележим, че цифрата „28 млн. българи и румънци“ е силно преувеличена. Второ, ние сме държава-член на ЕС, както и Румъния, и няма никакви основания нашето придвижване в рамките на съюза и достъпа ни до трудовите пазари на останалите държави-членки да бъде забранен, защото някой твърди, че българите са заплаха. Ако трудещите се българи са заплаха, то какви са милионите араби с бурки, които насред центъра на Лондон развяват плакати с надписи „Islam > UK“ или „UK police go to hell“? 

Доста евтина и популистка риторика. Нищо повече. Господа като Найджъл Фарадж се възползват от неосведомеността на британците, фабрикувайки измислени заплахи. Цялото население на България, включително и турците, циганите и останалите чужденци е има-няма 7 млн. Нима цяла България ще се изнесе да работи във Великобритания? Въобще, трябва ли да се обръща внимание на риториката на подобни политици? Да, британците са прави да се безпокоят в случай, че някой им вменява предстояща огромна заплаха, която ще стане факт на 1-ви януари 2014г., ние как реагираме спрямо вълната от бежанци? Това дори не е българофобия, а начина по който българските медии се опитват да го представят като такава е грешен. Аз не се обиждам, защото не се идентифицирам с циганин пратен да проси, краде или да бъде сводник във Великобритания. Не, аз също съм „вдигнал ръце“ от такива хора. 

Цялата тази кампания е смешна. В обширния материал се обяснява какви нещастни, бедни и одрипани хора са българите, подчертава се, че ние и румънците сме най-бедни в целия ЕС. Разбира се материала е богат на снимков материал, на който са показани снимки на дрипави хора, предимно мургави, които да илюстрират на треперещият от страх британец какви люде и то цели 28млн. ще се изсипят веднага след Нова година във Великобритания. 

Можем ли да кажем, че щом у нас има много британци, осъждани за педофилия всички британци са „педофили“?

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s