НАТО плаши Русия с шест-хилядна войска

Полша и балтийските държави участват в най-мащабното военно-учение на НАТО от десет години насам

b051003r

В учението ще вземат участие шест хиляди военни от държавите-членки на алианса, плюс военни от държави, които не членуват в него като Швеция, Финландия и Украйна. 

Около половината от шест-хилядната НАТО-вска войска ще вземе участие в живи учения, включващи десетки самолети, бронирана техника и военни превозни средства. Другата половина ще е командния щаб, отговарящ за командването и контрола на учението, именувано  ‘Steadfast Jazz’.

„Учението цели да докаже, че НАТО е готов да отговори светкавично на всяка заплаха, да защити всеки съюзник и да отвърне на агресия по всяко време“, заяви генералния секретар на НАТО Андерс фог Расмусен.

Map-SteadfastJazzLocations

Военни учения на НАТО ‘SteadfastJazz’

„Русия в последните години значително увеличи увереността си в Балтийско море, именно за това учението е много важно за нас, тъй като за първи път с НАТО тренираме как да защитим своята територия“, заяви министъра по отбраната на Латвия Артис Пабрикс.

Русия също проведе учения през септември, в които заедно с Беларус тренираха потенциална инвазия над балтийски държави.

Въпреки, че в някои отношения като борбата с тероризма НАТО и Русия си сътрудничат то противоречията им са значително по-големи и сериозни. Най-голямото противоречие между алианса и Русия е относно плановете на САЩ да разположи свой противоракетен щит в Европа, което Русия счита за заплаха за националната сигурност на държавата. Според Русия щита е адресиран именно към тях, а не към Иран, както твърдят от НАТО и САЩ.

Русия сега планира да разположи допълнителни комплекси S-300 в Беларус. 

 

Виж още
Етикети: ,

3 коментара to “НАТО плаши Русия с шест-хилядна войска”

  1. Тия от нато направо ме карат да се превивам от смях. Шест хиляди натовски палячовци с промити мозъци ще плашат Русия…..Боже,слез на земята и си прибери верисиите.

  2. Ами да си спомним какво остана от китайските въоръжени сили в средата на седемдесетте години, когато тръгнаха срещу СССР. Ами нищо не остана. Даже почвата под краката им беше стопена и руснаците с булдозери ги изриваха извън своята територия.

  3. Ще им накривят калпака на руснаците тия от паразитната псевдоорганизация НАТО

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s