Обама изпрати Кери да разцелува кралските задници в Саудитска Арабия

Джон Кери отиде в родината на Осама бин Ладен и най-голям партньор на САЩ в Близкия Изток Саудитска Арабия, за да опита да убеди саудитците да не изоставят САЩ

1-Kerry-Aims-To-Bridge-Gaps-With-Saudis

Люлката на ислямския екстремизъм  Саудитска Арабия и имащата претенциите за „най-демократична държава във света“, както и самообявила се за „Империята на доброто“ Америка са големи съюзници. Но от време на време саудитския крал припомня на американците, че неговото кралство, което е износител номер едно на петрол във света не е зависимо от САЩ, а по-скоро е обратното.

“От днес вие сте Уругвай, а ние сме си ние. Всеки по своя път!” 

Казал веднъж кралят на Саудитска Арабия. И го казал в подобен момент като този, в който се намира сега САЩ – доста деликатна ситуация, в която борещата се да остане на световния трон държава изпадна. САЩ очевидно искат да се договарят с иранците, страхуват се от военна интервенция срещу Иран и седнаха на масата да преговарят по ядрената им програма. Въобще американски президент и ирански не бяха си говорили дори по телефона от 30 години насам. Израел, разбира се, се възмути, Бенямин Нетаняху веднага обяви, че е безмислено да се преговаря с Иран и в общи линии израелската позиция беше – „какво ще преговаряме, ще се воюва“. Но Иран не е Либия, нито е Сирия и приложените там сценарии на доктрината на ЦРУ за „цветни революции“ просто няма как да мине. Там ще бъде война и ще бъде „или вие, или ние“ – един няма да оцелее и това може съвсем реално да бъде Израел. 

Сега обаче иранското разузнаване подкрепя Башар Асад, а САЩ, НАТО, Саудитска Арабия и Катар и Турция усилено режисират войната срещу Башар Асад. 

И на фона на това принц Бандар Бин Султан заявява на европейски дипломати, че е отегчен от САЩ и му е омръзнало. Според принца и шеф на саудитското разузнаване САЩ са показали, че са безсилни и неадекватни да се справят в Сирия, след като се оказаха под натиска на Русия от военен удар след поредната химическа атака, която западните медии набързо преписаха на Асад, но всъщност е крайно вероятно тя да беше провокация на заинтерсованите страни, подкрепящи наемниците. 

А малко по-късно САЩ и иранския президент се срещат и двете страни обявяват, че трябва да се преговаря за иранската ядрена програма. Това май беше капката, която преля чашата. Саудитците се „разсърдиха“ на своя верен приятел за пореден път. Когато саудитците се разсърдят на американците те започват да се държат точно, както се държат в момента.

За това държавния секретар на САЩ сега е в Саудитска Арабия

Лесно е да се обявиш за борец срещу световния тероризъм, да харчиш милиарди долари от парите на данъкоплатците си, а същевременно подкрепата ти за терористите да датира още от базите на ЦРУ в Пакистан, където се обучаваха бойците на Ал Кайда през 1980-те, по време на съветската офанзива в Афганистан. „Традицията“ и сега се запазва в Сирия. ЦРУ отново обучава „борци за демокрация“ и ги подпомага заедно с изброените, заинтерсовани страни, след което ги изпраща в Сирия да се бият срещу „злия диктатор“, нищо че искат управление по нормите на шериата и избиват християни,алауити и шиити, защото били „неверници“. Но всичко това става докато западната преса ни залива с оргия от неверни новини, оправдаващи действията на САЩ. Същевременно, не е изненада, че една примитивна държава, макар и богата, откровенно ислямистка, в която жените са „предмети“, а християнската молитва се наказва със смърт и „империята на доброто“ са в толкова добри отношения от десетилетия насам.

Джон Кери ще подари на саудитския крал и ядосания принц скъпи подаръци от своята родина. Ще се опита да ги убеди, че САЩ не трябва да воюва с Иран и известното „разчупване на леда“ с иранците е било оправдано и не значи, че САЩ всъщност не подкрепят Саудитска Арабия срещу Иран. Ще трябва да обясни, че САЩ, за разлика от Саудитска Арабия, не им е все едно в които точно наемници ще попаднат огромните парични суми и оръжия, защото много от тях са врагове и на САЩ. За саудитците е все едно дали парите и оръжията ще отидат в Ал Кайда, или друга организация, важното е Сирия да бъде унищожена, а това вече е факт. 

Преди няколко години Джон Кери и съпругата му вечеряха с Башар Асад и неговата съпруга в изискан ресторант и бог знае какво са обсъждали. Това беше преди избухването на „гражданската“ война в Сирия. Преди броени месеци пък същия този г-н главен секретар на САЩ обясняваше как е задължително Асад да бъде „наказан“ с военни удари, които всъщност няма да накажат него, а невинните сирийци, които страдат предостатъчно и без поредните американски бомбардировки в името на демокрацията. После, разбира се САЩ преосмислиха позицията си след като Русия предложи Асад просто да унищожи химическото оръжие. Още по-тъжно е, че някога Джон Кери беше представител на организацията на ветераните от Виетнам срещу войната…

 

Автор: Уго Чан

2 коментара to “Обама изпрати Кери да разцелува кралските задници в Саудитска Арабия”

  1. Пткрепям +1 само една вметка ЕВРЕИТЕ също на са едини във всички случай имат и вътршни борби. Кралското семейство в „СУАДИТСКА“ Арабия е ЕВРЕИСКО! Алкайда също е ЕВРЕЙСКО ТВОРЕНИЕ!

  2. Не виждам никакво противоречие между това че преди Джон Кери се е подмазвал на Асад а сега е против него. Това си е чисто еврейска политика. Когато искаш нещо, служиш си първо с подкуп, подмазване, лицимерие. По същият начин сега Кери целува задниците на кралското семейство, утре може да им подпише дори и смъртната присъда. Всичко което прави Америка, го прави в интерес на евреите, защото те я управляват сега.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s