Израел не иска да върне заграбените земи и готви добив на нефт в Западния Бряг

Израел отново доказа, че не зачита международното право и правото на никой друг народ 

jews_stealing_palestine2

В така наречените „мирни преговори“ Израел е предложил бъдещата, независима Палестина да бъде в пределите до стената, която разделя еврейските от палестинските селища. Тоест, земята заграбена от Израел да си остане израелска, а Палестинците да се „примирят“ с остатъка, който им е останал. 

Нещо повече, Израел отново се готви да наруши международното право като изгради още 1700 жилища за евреи по Палестинския Западен Бряг. В последния си доклад Световна Банка заключава, че окупираните от Израел земи, по право палестински и наложените рестрикции спрямо палестинците в тях нанасят финансови загуби на Палестина в порядъка на минимум $3 млрд. годишно. 

Още по-шокиращ беше доклада на ООН за начина, по който Израел се отнася с живеещите в  престъпения израелски апартейд палестинци. Комитетът на ООН по правата на детето обвини израелските сили, че проявяват лошо отношение към палестинските деца, като често ги подлагат на изтезания в ареста или ги използват като жив щит, предадоха ДПА и Ройтерс.

Типичната израелска наглост

1382051_652558151442044_355691350_n

Но наглостта на ционистката държава не познава граници. В разрез с Договореностите от Осло и международното право, касаещо окупациите, Израел се готви да заграби нефта в окупирания Западен Бряг, готвейки се да започне добив там. Същевременно Израел е наложил рестрикции на палестинците да не добиват нефта от собствената си земя. Ясни са намеренията на Израел да продължи „старата песен на нов глас“, а показаната готовност да води преговори, които да поправят стотиците и хилядите погазени законови норми и резолюции беше просто поредната израелска лъжа. 

Когато България не беше под „крилото“ на ционизма

В 1975 г. Общото събрание на ООН гласува резолюция № 3379 (предложена от 25 страни, между които Афганистан, Куба, Египет, Оман, Катар и др. и гласувана освен с тях с още 72 гласа „за“ – между които СССР, България, всички страни от социалистическия лагер, Либия, Китай, Албания, Катар, Оман и др., 35 „против“ – между които западноевропейските страни, Австралия, САЩ, и др, 32 „въздържал се“ – между които Япония, Чили, Перу, Сингапур и др.), която осъжда ционизма като форма на расизъм и расова дискриминация.

На 15 ноември 1988 г. националният съвет на Палестинската организация за освобождение провъзгласява в Алжир независимостта на Палестинската държава, въпреки че тя е все още под израелска окупация. Тогава и България признава държавата Палестина.

 

Окончателната победа в борбата за справедливост на палестинския народ няма да дойде, докато света гледа престъпленията на Израел безучастно!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s