Защо американо-израелското лоби подпали войната в Сирия?

През февруари 2002 г. бе създаден консорциум от енергийни компании, наречен Nabucco (OMV Gas & Power GmbH (Austria), BOTAŞ (Turkey), MOL, Budapest/Hungary, TRANSGAZ, Medias/Romania, and BULGARGAZ, Sofia/Bulgaria follow) с цел изграждане на нов магистрален газопровод. 

saudi_1880139b
По проект главният доставчик щеше да бъде Ирак, следван от Азербайджан, Туркменистан и Египет. 
Русия, имаше други планове и в отговор изпреварващо купи 80% от всичкия газ произвеждан от Туркменистан за 10 години напред. Следваща пречка за проекта се оказаха Иран, които не се съгласиха газопровода да мине през тяхна територия.

Наложи се трасето да мине през Ирак и Сирия!

Всичко това оскъпи газта и я направи неконкурентно способна спрямо руската. В отговор на това американо- израелското енергийно лоби, реши да ги заобиколят използвайки марионетната им държава Катар.
Всичко изглеждаше розово, до момента в който сирийският президент Асад, също отказва да се включи в проекта. Останалото е кървава история. 
Енергийното лоби използва Катар и Саудитска Арабия и чрез тях организира, финансира и въоръжи наемници и религиозни фанатици с цел сваляне на „непослушното“ сирийско правителство, а Асад бе обявен за враг номер едно. 

С помощта на тотално контролираната западна медия се съчиниха приказни истории, изфабрикуваха се факти, оръжия за масово унищожение и зомбифицираното западно население отново бе залято с пропаганда целяща да ескалира и подготви общественото мнение за поредния американо-натовски кръстоносен поход. 

На марионетното турско правителство бе обещана по-евтина цена на газта и им платиха $603 милиона в замяна на обещаното трасе. 

Причините за нападението над Сирия са много, като една от тях е близките им поддръжници Иран – най-острия трън в израелските очи – да бъде въвлечен във военен конфликт и унищожен. 

Във времена, когато все по-малко държави използват петро долари (което неизбежно обрича долара на хиперинфлация, а щатите на енергиен глад) американска изследователска компания откри в сирийски териториални води, най-голямото находише на газ в света. Става въпрос за 14 находища, способни да произведат четири пъти повече отколкото Кувейт! 

Сто хиляди сирийци станаха жертвени агнета на ционистката външна политика и енергиината война, водена заради несметните сирийски богатства и подкрепата на Палестина от Сирия и Иран. 

Сирийската република има общи граници с Израел и Турция. 
Преди започването на войната, израелците дадоха ултиматум на демократично избраният президент на република Сирия – Асад, да спре подкрепата си за окупираните от Израел палестински територии. 

Турция от своя страна има териториални имперски амбиции за възстановяване на някогашният си халифат, включващ земи от всички гранични държави (включително България) и с радост се включи в заговора целящ да приложи добре познат сценарий, използван успешно за съсипвнето и разделянето на Югославия. 

Турците организираха тайни терористични тренировъчни лагери на територията си и отвориха сирийската си граница за свободен достъп. Привлякоха се наемници от цял свят, които се обучават и въоръжават от офицери на ЦРУ и Мосад. 

Войната започна с преднамереното планирано убийство на сирийски полицай по време на мирна сирийска демонстрация. В последвалите размирици по същия начин са разстреляни протестиращи. Мирни жители биват клани наред и вината за всичко това се хвърля на полицията и военните. 
Огромно количество оръжие бе прехвърлено на сирийска територия и така наречената – „гражданска“ война, започна. 

Терористичните удари се организираха и започнаха от територията на Йордания и Турция, но главният удaр дойде от турска територия. 

След като пограничните турски градчета се напълниха с агресивни чуждестранни наемници и религиозни фанатици, местните хора надигнаха глас и излязоха на протести. Всички медийни опити, информацията за това да бъде огласена се заглушават. Местните турски журналисти, посмяли да надигнат глас са заплашвани и сваляни от ефир. 

  • Официално във войната срещу Сирия, първи се включиха UK с £30 милиoна паунда, логистична подкрепа и бронирана техника. 
  • USА се включиха (официално) втори с $130 милиона долара.
  • През цялото време неофициално се наливаха пари най-вече чрез Саудитска Арабия.

Всичките тези пари отиват за осъществяване на една война срещу сирийския народ, един геноцид и терористичен акт по НАТО-вски образец. 
Подобни събития бяха организирани през есента на 1990 г; след нахлуването на Ирак в Кувейт. Тогава американската телевизия показа 15-годишно момиче, което заяви, че е видяло със собствените си очи как иракските войници са изключвали вентилиращия кислород на току-що родените деца в болниците в Кувейт. След това стана ясно, че това момиче е дъщеря на посланика на Кувейт в ООН. 


Подобни събития ставаха и в Югославия. За намесата на Запада в конфликта в Босна послужи артилерийският обстрел на опашка за хляб в Сараево на 27 май 1992 г. „Съвършено случайно“ босненската телевизия беше на място и кадрите веднага бяха разпратени по целия свят. Те наистина бяха толкова ужасни, че Cъветът за сигурност гласува пълно ембарго срещу Сърбия. Сърбите твърдяха, че обстрелът на опашката е провокация на босненското правителство. Разследването показа, че те са прави, но Западът вече беше въвлечен във войната. Подобни провокации бяха съчинявани и срещу Кадафи, за да оправдаят елиминирането му. 

Сега същото се прави и срещу Сирия. Поредна кървава провокация, пари, професионални главорези, хладнокръвно убийство на деца, десетки трупове. Бандите стрелят и по представителите на ООН и по журналистите. Но те продължават да съобщават на света, че това са войските на Асад. 

Да поговорим с точни, статистически данни. 
10% от 18 милионната Сириия са ревностни християни, това прави 2 (два) милиона! 

Именно християните в Сирия страдат най-много, под натиска на фанатизираните джихадисти, които ги колят където и както ги срещнат. 

Етнически, Сирия е огромен сбор от араби, кюрди, арменци, туркменци, черказци…живеещи от векове задружно – църква до джамия, като истински братя, без каквито и да било конфликти. 

Основната маса 70% са Суни, останалите 20% Шиити. 

Именно Суните са онзи мюсулмани, които не се подчиняват сляпо на имамите и отричат воденето на свещени войни. Обявяването на фатуа и джихад за тях е светотатство и извращение на религията! 

В Сирия всеки е свободен да иразява и изповядва религията си открито и без страх от каквото и да е преследване.  По конституция Сирия е светска и демократична държава, а не мюсулмански шариат. Това я прави едно от изключително редките изключения в региона и огромен трън в очите на Израел и Саудитска Арабия – главните спонсори на терористичната атака срещу Сирия. 

3 Коментари to “Защо американо-израелското лоби подпали войната в Сирия?”

  1. Nai golqmata teroristichna organizaciq Amerika i NATO!!!

  2. Всичко е ясно като бял ден.Израел завоюва чужди територии.САЩ ги подкрепят много яко ееееее кои са световните разбойници ?!

  3. amerika da spra izlugaha sveta za irak i sveta go znae tova,da sdprat i v sirya,za6ttoto 6te si platiat skupo tova niama kak da se opravdae tova energiino lobi

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s