Кадиев от БСП: Трябва да има предсрочни избори

Георги Кадиев, е част от „лявото крило“ на БСП, който не одобрява действията на „социал-демократичното“ и „евро-атлантическо“ ръководство,  на партията, оглавявано от Сергей Станишев и приближените нему и не се страхува да го каже публично

kadievvv

– Този парламент наистина работи изключително трудно и не мисля, че много време ще продължи да работи. Дори не мисля, че има смисъл да продължи много време да работи. Трябва да има предсрочни избори – дали да бъдат май догодина, дали малко след това, но така или иначе не можеш да ходиш всеки ден на работа под викове и крясъци и процедурни хватки в залата – кой дошъл, кой не – абсолютно ненормална работа. Това заяви в предаването „Преди всички“ депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев.

„Атака“ в момента са в уникална позиция – да държат всички ни в шах. Едва ли с нови избори ще им се падне такава уникална позиция. По-скоро техният интерес е максимално да задържат тази позиция, добави той.

За вчерашните протести депутатът коментира:

– Вчера полицията се справиха по-добре, отколкото лятото. Това, което аз видях и изпитах лично, за мен нямаше проблем с излизането от парламента, като изключим няколко хвърлени яйца и такива неща.

– Да гледаме и от двете страни. Излиза, че едва ли не това са мирно протестиращи граждани и лошата полиция, която е срещу тях. Минавайки през тези граждани, поне 200-300 души от тях ми показаха среден пръст. Ако това са студентите, които ще променят България по този начин, не мисля, че ще стане. 

– Ние не можем да се правим, че ги няма тези хора, да не ги забелязваме и просто да си продължаваме работата, все едно навън нищо не става. В същото време и те трябва да знаят много добре какви са следващите стъпки, след утре,коментира още Кадиев.

– Смисълът е нещо да се промени в страната, но според мен хората, които го искат, все още не са готови за това. Аз лично мисля, че в България би трябвало да се появят нови политически партии и нови политически движения. За съжаление, дотам го докарахме, че в момента, в който се опиташ да направиш нещо ново, веднага се казва кой ти плаща, откъде взимаш парите и всичко се опорочава в секундата, в която решиш да предложиш нещо ново, коментира Кадиев и добави, че за него партията на Николай Бареков не е това ново нещо. Според него има два пътя – или се появяват нови партии и движения, или настоящите партии да направят силно обновление в себе си, пречистват се, за да получат общественото доверие.

 – В момента парламент, който има обществено доверие 10-15% и намаляващо всеки ден – това не е нормална ситуация. В други държави в такава ситуация са се случвали или военни преврати, или граждански войни. Дано не се движим в тази посока. Особено като сложим и проблема с бежанците, и тази ксенофобия, която се заражда – изключително опасно е.

Кадиев посочи, че е готов да отиде и да разговаря със студентите, стига те да го искат.

(БНР)

Етикети: , ,

One Comment to “Кадиев от БСП: Трябва да има предсрочни избори”

  1. Кадиев е мъж на честта!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s