Подготвя ли се „мини“ Цветна Революция в България?

От няколко дни насам по фасадите на сградите във София бе изрисуван един символ, който някои протестиращи носят на значки по дрехите си и развяват огромни знамена, на които е изобразен. Този символ ние сме виждали в Сърбия, Украйна и държавите, обхванати от режисираната от ЦРУ и финансирана от Саудитска Арабия „Арабска пролет“

1461172_661897727174753_1570206157_n

София, 12 ноемрви, 2013г.

Правила ли ви е впечатление репликата в медиите „очаквайте обобщение по темата“ ? Този метод на масовите медии да „обобщават“ тема, която изначало е невъзможно да се „обобщи“ и всяко „обобщаване“ е откровена манипулация е добре познат метод от инструментариума на Западната преса, а много от медиите у нас са притежание на медийни магнати от САЩ. Така, например, Би Ти Ви смени собственика си полу-евреин – скандалния Рупърт Мърдок с още по-могъщ еврейски медиен магнат, който целенасочено изкупува медиите в Източна Европа и Балканите – Тайм Уорнър.  Тайм Уорнър притежаваха 96 медийни издания, като със закупуването на БТВ и други медии от Балканите и Източна Европа – Чехия, Унгария, Румъния, Словакия и Словения.

Тоест, термина „обобщение по темата“ представлява натрапване и фабрикуване на определени мнения, тези и настроения.

Студентите наложиха тотална окупация и затваряне на Софийския Университет. Там не може да влезе никой, дори журналистите не биват допускани. Случи се обаче нещо притеснително. Нещо, което подсказва чии гео-политически интереси отново изпъкват. Бившия посланик на САЩ Джеймс Пардю отиде в СУ и беше допуснат да влезе, което не е правилно. Нали това е борба на “българските млади хора”, защо чужди посланици биват допускани в затворения (ужким) за всички университет. Нагло вмешателство ли е това или бившия посланик е твърде загрижен за каузата на младите хора в България, която ужким “ранобудните студенти” твърдят, че представляват? След 40 минутна среща с организаторите на окупацията посланика излезе. Какво се е обсъждало на срещата, разбира се никой няма да узнае.

827d1215e104

Джеймс Пардю проведе 40-минтуна среща с окупаторите в „тотално затворения и окупиран“ Софийски Университет (Снимка: BNEWS)

Малко преди това друг чужд посланик, този на Германия – Хьопфнер посети студентите и беше при тях повече от час и половина. След неговата „визита“ обаче все пак организаторите на окупацията дадоха някои обяснения какво са разисквали с чуждия посланик. Ясно се подчертава гео-политическата обвързаност на разкритите теми:

„дали сред протестиращите и окупиращите има тревога за бъдещето на европейската ориентация на България и замяната й с евроазиатска. Западните медии имат все по-силен интерес към случващото се в България.“

Тоест, дали евроскептицизма в България ще нараства, притеснява ли ги това, какво правят ТЕ по въпроса и как противодействат на гласовете в България, които искат „скъсване“ с ЕС и НАТО и пренасочването ни към въпросната „евроазиатска ориентация“, тоест Русия. Подчертаването, че „западните медии имат все по-силен интерес“ идва да покаже, че западните медии ще ги „рекламират“ все по-усилено, за да подкрепят действията на американското лоби у нас. 

„Под чий флаг“ се борят окупаторите и протестиращите?

Да не се притесняваме от това е още по-лошо от това да не правим нищо. Мнозинството от българското общество подкрепя „студентите“, защото те имат претенцията да представляват кауза, която народа подкрепя попринцип. Но дали наистина се борят за нея или обслужват чужди интереси, които искат да върнат послушниците на Вашингтон и Брюксел на власт. В изтеклите в Уикилийкс секретни депеши на американските дипломати адресирани до Вашингтон се казва, че ЦРУ е наясно с престъпното минало на Бойко Борисов, но тогавашния посланик и техен автор – Байърли подчертава:

„Ние трябва да продължаваме да го побутваме, но никога да не забравяме с кой си имаме работа“

Начина, по който Борисов обслужваше американските интереси по време на управлението си доказа това „танто за танто“ между Вашингтон и българския премиер. Дали сега САЩ не иззе гражданския протест и не започна да го дирижира така, че да отвори пътя на своята марионетка за завръщането й на власт? 

Ако всички тези съмнения, породени от определени факти и обвързаности на организаторите на протеста и окупацията като Асен Генов, който официално бива финансиран от Американския тръст се потвърдят, то е недопустимо българския народ да се „задоволи“ с подобно „отстояване“ на справедливите му искания спрямо поредното анти-българско правителство. Защото тези хора очевидно не са „едни от нас“. Кой „блогър“ и организатор на протести от ранга на „ДАНСwithme“ като Асен Генов е получил близо 100,000$ за по-малко от година от американски фондации, пряко финансиращи „неправителствената“ му организация? Оказва се,че да си „блогър“ може да е много доходоносно.

Юмрука, който видяхме в Сърбия, Украйна, Египет и Либия

Untitled-1

Сега виждаме по фасадите на сградите във София, младежи го носят на значки и на протестите развяват огромно знаме, на което той е изобразен. В централните емисии знамето беше старателно развято по време на живите включвания, в които „случайно“ избрани протестиращи говорят от името на целия български народ.

Истината е, че от март 2013г. насам истински протести няма. Какъв е този протест, който е само в центъра на столицата? Защо не е като зимните протести срещу монополите, когато улиците на градовете в цяла България бяха пълни с граждани? Възможно е чрез манипулации и тази зима кукловодите на този протест да се възползват от обичайния „зимен гняв“ и мащабите му да нарастнат, но той вече е „овладян“ от тях. Отначало и този протест беше граждански и породен от нелепото назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. След около два месеца обаче се появи „Протестна мрежа“ на Асен Генов и пред медиите думата започна да се дава само на техните представители – обикновенните граждани бяха натикани в ъгъла, думата им беше отнета, както и протеста. Можем ли като граждани да се „задоволим“ с подобно „отстояване“ на исканията ни? Те ще казват, ние „представляваме исканията на народа“, ще ги афишират, но не народа им плаща „заплатите“. Аз не искам представители на чужди лобита, финансирани от фондации като „Рокфелер Брадърс“, „Отворено общество“ и членове на политически партии да говорят от мое име и да обясняват, че отстояват нашите искания. Това е пародия с ясен резултат. Това е „олигархия срещу олигархия“ и народа няма да спечели, която и фракция да надделее. Промяна ли искаме, или поредната подмяна?

Виж също

10 коментара to “Подготвя ли се „мини“ Цветна Революция в България?”

 1. http://en.wikipedia.org/wiki/Raised_fist – Символът е за солидарност и борба.

 2. Скрийте се с тази смешна конспирация, комунисти, жалки, безродни.

 3. „Отначало и този протест беше граждански и породен от нелепото назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.“
  На това ще възразя. Протестът започна веднага след гласуването на това правителство в Парламента. Първите малобройни протести започнаха още на 29.05, на 30.05 вече се разрастнаха, след бърза организация във ФБ. Кратко търсене в Гугъл ще потвърди датите. Така че този протест не започна като граждански, а като чисто политически! Озадачаващото е, че тези новини вече не могат да бъдат открити в онлайн архивите на големите медии, а само в малки и регионални…
  Назначаването на Пеевски само даде на протеста морален мотив и увеличи масовостта му.

  • Първия „протест“ беше ден след проведените избори, когато ГЕРБ осъзна, че не може да управлява. Тогава бяха подготвили рейсове с шепа хора, които пред НДК бяха стоварени да крещят „искаме си Бойко“ и тн.

 4. „За тези, които ще дойдат след тях ще мислим после“. Който не умее да разсъждава, „мисли после“ 🙂
  Две ли са големите партии в България или да? При незабавни избори ще управлява ли една от тях (плюс сателити) или да? Ерго, искането за незабавна оставка означава само едно – „искащите“ искат мутрата обратно на власт. И Пардю-то (който критикуваше остро режима на мутрата допреди няколко месеца) и той си иска обратно мутрата – щото слушка…

 5. Други носят фланелки с Че Гевара, трети веят българския флаг, четвърти ходят с барабани… Аман от конспирации! Разберете, тези хора – в правителството и в парламента са оцапани с екскременти отдолу до горе. Трябва да си ходят! За тези, които ще дойдат след тях ще мислим после – и те ще видят каквато народна любов заслужават. Дано не са като тия, дето се ограждат и изнизват от задните ходове, охранявани като занимаващи се , не с управление, а с рискова и много доходна работа извън закона!!!

 6. Анонимен, пише се „целиЯ“. Очевидно много неща не разбираш, не само статията.

 7. само един въпрос – дали някой руски дипломат е искал да влезе при студентите? Или чешки, например, или китайски? Щот ако саикали пък не са ги руснали – да, вече имаме някаква новина, ама така….

 8. не разбирам какво точно искаш да кажеш с целиа материал 🙂

 9. оПАРДян Джеймсю що не си гледа финансово потъващата държава?

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s