„Хиляди хора“ молили Борисов да оглави антиправителственият протест

Бойко Борисов съобщи, че „хиляди хора го молели ГЕРБ да оглави анти-правителствения протест“. Част от студентите обаче се разгневиха: „Г-н Борисов, ние не ви чакаме, а искаме да си тръгнете“

photo_verybig_30974

Позицията на Alter Information – антиглобалистически и надпартийно публицистичен сайт, не подкрепящ нито един съюз или организация като НАТО, МВФ, ЕС и техните ционистки господари, които целят да изземат гражданския протест от гражданите и неодобряващ нито една партия от началото на прехода до днес е следната:

– Чужди посланици, представители на съответните лобита (американското и „евроатлантическото“) силно желаят да върнат на власт тотално изолираните от всички останали партии свои послушници. Проблема е, че те са силно дискредитирани – лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, бившия вътрешен министър и дузина други висши функционери от партията сега кръстосват между прокуратурата и телевизията, опитвайки да изфабрикуват идеята, че антиправителствения протест не цели просто оставка на поредното анти-българско правителство, а задължително цели връщането на ГЕРБ на власт. Тоест „хората искат“ близо десетилетие ГЕРБ да управлява (изминалия и приключил преждевременно в края си мандат + още един). Другите американо-ционистки евро-атлантически послушници – Реформаторски Блок, които не успяха дори да преминат бариерата на изминалите избори за влизане в Парламента също потриват ръце в партийните централи, опитвайки се да насочат протеста и окупацията в тяхна полза и виждайки шанс да влязат отново в Парламента също фабрикуват мнението, че протестиращи и окупатори не искат просто оставката на кабинета „Орешарски“, а припознават в тях техните заместници.

И разковничето и най-тъжното е в това, че именно представители на ДСБ спуснаха свои дейни членове-активисти да оглавят окупацията. Разни, финансирани от САЩ и „Капитал“ „неправителствени граждански“ организации също иззеха протеста от нормалните граждани. По всички телевизии вече предимно думата се дава на хора като Асен Генов и другите създатели на „Протестна мрежа“ – спонсорирани от Дж.Сорос и Американския тръст, заедно с Иво Прокопиев. За това:

– Ние подкрепяме исканията на нормалните граждани, подкрепяме готвещия се национален протест на синдикатите, целящ да защити трудещите се хора и да извоюва повече справедливост за тях, но не подкрепяме политическата измет, която се опитва „зад кадър“ да дърпа конците, да насочва и да ръководи протестите и окупацията.

– Подкрепяме абсолютно всички нормални граждани, които за жалост сега биват използвани като „пушечно месо“ в разразилата се война между две олигархични структури и противопоставящи се лобита, целящи да си върнат или задържат властта! Изхода, за жалост, от протестите няма да е в полза на нормалните граждани. Ще победи единия или другия олигархичен елит.

Ето го отвореното писмо на част от студентите (медиите не посочват кои са точно…). Нека, тези които участват в протестите и окупацията поемат същата отговорност да се разграничат от всички партии, които се месят в тях и да изгонят всички политически-обвързани наемници сред тях. Но как да изгонят организаторите на окупацията, които са членове и симпатизанти на ДСБ, например? Как нормалните граждани да изхвърлят хората, финансирани от чужда държава, които се превърнаха в „лицата на протеста“? 

„Днес бившият премиер Бойко Борисов произведе абсурдното твърдение, че народът го чакал да оглави антиправителствените протести. Като потърпевши от полицейско насилие от вчера, достигнало пикът си в полицейската държава, за чиято несъразмерна ескалация ГЕРБ положиха немалко усилия, държим да кажем следното: Вярно е, че държавата има монопол над легитимното насилие в обществото. Но нормално ли е най-бедната членка на Европейския съюз да е страната с най-висок брой полицаи на глава от населението? Вчера абстрактната полицейска статистика се актуализира и на свой гръб изпитахме мощта на МВР, подплатена с голяма доза нелегитимно и отказващо да се легитимира насилие. За самочувствието на МВР да погазва закона носи отговорност и г-н Борисов като бивш главен секретар на МВР и министър-председател“, пишат студентите и се обръщат към бившия премиер: „Г-н Борисов, явно се затруднявате да разберете защо е невъзможно не само да ни оглавите, но и да се върнете на власт с наша подкрепа. Затова нека стане ясно, че политиката, която въплащавате е в разрез с идеологията ни и борбата ни за една бъдеща държава, която се грижи за гражданите си, а не ги изоставя, както вие направихте. Вие обезкървихте здравеопазването и образованието ни, за да подсилите силовите структури и да се занимавате с подслушване докато народът се самозапалваше в отчаянието си. Вашата страхлива оставка беше пиар ход, но няма да позволим да бъдем употребени за следващия Ви (както и от която и да е партия). Ние се уморихме от всички лица, говорители и предводители на прехода. Не сте изключение от тази група. Направете си труда да прочетете съдържанието, което Окупацията ни произвежда и сам ще се убедите, че нямаме допирни точки. Не можете да се разпознаете в движението ни, без да рискувате да се разпадне идентичността Ви. Никой не ви е дал мандат да говорите от наше име и да ни асимилирате към вашата партия. Нека това бъде ясно и за бившия Ви неформален коалиционен партньор Атака, който произведе несъгласуваното определение в изречението „Малките ИЗРОДЧЕТА на сикаджията Бойко в действие“. То не е съгласувано и със самите нас. Честно казано, не се обиждаме на „изродчета“, но дълбоко ни обижда да ни казват, че сме „на Бойко“. Ние не ви чакаме да ни оглавите, а да си тръгнете“

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s