Европейската Комисия пак се подиграва с България относно бежанците

От ЕК превантивно забраниха на България да настанява бежанци и незаконни имигранти в общежития от затворен тип

1457475_660877450610114_1237066333_n

Идеята на властите в България бе да се изградят още бежански центрове, но от затворен тип, така че бежанците и нелегалните имигранти да не могат да се разхождат свободно из градовете. Правителството вече обяви плана си първия такъв център да бъде отворен в Телиш, но ЕК в аванс ни предупреди, че бежанците не трябва да бъдат настанявани в такива центрове.

Микеле Черконе, говорител на еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом, обясни, че бежанците и имигрантите от държави извън ЕС трябва да бъдат въдворявани в центрове от закрит тип само в извънредни случаи. По думите му в затворените центрове е редно да бъдат настанявани единствено онези имигранти и бежанци, за чийто живот съществува опасност – поради отправени към тях заплахи, ако са жертви на трафик на хора, ако са преследвани, пише в-к СЕГА.

Същевременно от ЕК съобщават, че България трябва да настанява бежанците в по-добри условия и да им осигурява по-добър престой в бежанските центрове. Нещо, с което едва ли някой е несъгласен. Но защо ЕК не обърне внимание, че България е най-бедната държава в евросъюза, а все още не е получила и едно евро помощ за справяне с бежанската вълна? ЕК продължава да лицемерничи, все още комисията не обявява с какви средства ще подпомогне българските власт за справяне с кризата. Очаква се тя да бъде в порядъка на 2-3 млн. евро. Но ето, че ЕК постоянно измисля начини, по които пречи и умишлено отлага помощта си. Как са настанени бежанците във Франция? Франция, една от най-богатите държави в ЕС е приела едва няколко хиляди бежанци от Сирия, като последно, по молба на ООН „благосклонно“ заяви, че ще приюти още 500 бежанци и то само майки и деца. Германия е малко по-благосклонна и прие лимит от 5,000 бежанци. 

Норвегия, например, обяви лимит от 1,000 бежанци. Само България не смее да обяви някакъв лимит на очевидно, изчерпаните ни възможности и условия да приемаме още бежанци.  Върховният комисариат на ООН за бежанците припомни, че е изразил желание страните от ЕС да приемат 10 000 сирийски бежанци през 2013 и 30 000 през 2014 г. Ето къде е разковничето. Като цяло Европа не иска бежанците, което е повече от ясно и сега започва боричкането кой да приеме повече. И естествено България не може да се противопостави в това „боричкане“. На нас всичко ни е наредено. И нека евро-атлантическата лъжлива преса у нас да обясни защо Франция, Германия, Норвегия, Австрия и другите държави от Европа могат да кажат колко бежанци ще приемат, слагайки лимит на хората, които ще подслонят, а България да не може.

 

 

 

2 коментара to “Европейската Комисия пак се подиграва с България относно бежанците”

  1. само трепане искат, това сборище от психопати и педали в европейската комисия

  2. da go turq na vsichki evropederasti v evropeiskata komisiq -da im eba maikata, samo trepane iskat

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s