Виновниците за икономическата криза от 2008г. няма да бъдат съдени

Измами с ипотечни ценни книжа доведоха до срива на „Wallstreet“ и доведоха до фалит на много банки, което предизвика световната икономическа криза от 2008г.

global-financial-crisis

САЩ и банката JPMorgan Chase са постигнали извънсъдебно споразумение и отговорника за финансовата криза от 2008г. няма да бъде съден, съобщи първо „The Wallstreet Jurnal“, позовавайки се на Ерик Шнайдерман, главния прокурор на Ню Йорк.

Банкерската шайка, стояща зад банката JPMorgan Chase ще плати 13млрд. долара, за да не бъде съдена от американските власти и още 4,5 млрд. на измамените от нея инвеститори. Това е цената, за да бъде избегнато правосъдието. Американските власти са убедени, че Джей Пи Морган, а също и редица други големи банки в страната са занижили оценките на рисковете по ценните книжа, които са продавали преди световната финансова криза. Купувачите на тези книжа понесоха големи загуби, които бяха компенсирани и със средства на данъкоплатците.

Същевременно, САЩ сега се споразумява извънсъдебно с основните виновници за срива на „Уолстрийт“ и световната икономическа криза, започнала в 2008г. 

Банкерската олигархия изглежда наистина недосегаема. Щом виновниците за избухналата световна финансова криза могат да избегнат правосъдието с пари, чийто произход, очевидно, е от измами и своево рода машинации, които именно са причината за избухването й, то се потвърждава максимата на капитализма, че „всичко, което не става с пари, става с много пари“. И щом отговорника за световната криза може да избегне правосъдието и то в държава като Съединените щати, какво остава за банката в България, която е начислила незаконно лихви на своите клиенти? 

„Империята на доброто“ за пореден път „на тъмно“ се договаря с някой, нанесъл несъразмерими щети на цялата международна общност. Това изначало е безпринципно и несправедливо, тъй като цялата международна общественост очаква виновника да бъде наказан, а и е нужно тя да бъде запозната с това, което САЩ се договаря с него. А кои са „на върха на пирамидата“ отново се потвърди и това определено не е правосъдната система или политическа класа.

 

2 Коментари to “Виновниците за икономическата криза от 2008г. няма да бъдат съдени”

  1. НЕ ВИ ЛИ УМРЪЗНА АМЕРИКА, НАТО И ЕС ДА НИ ТЪПЧАТ ДОКАТО НИ ОГРАБВАТ? НЕКА ДА КАЖЕМ КРАЙ! 25 ГОДИНИ ПОДТИСНИЧЕСТВО СТИГАТ! ВРЕМЕ Е ДА СЕ ВДИГНЕМ!
    НА 06.09.2014 В 18:00Ч. ВСИЧКИ В СОФИЯ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, А ОСТАНАЛИТЕ ПРЕД ОБЩИНИТЕ ИМ!!!
    НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ, БОГ Е С НАС!!!

  2. Е, само на САЩ ли са докарали загуби с действията си, че да бъдат оправдавани от американски съд?!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s