Слугите на СБ и ЕС в България и пенсионната реформа

Про-западното политическо лоби у нас остана разочаровано от факта, че пенсионната възраст ще бъде замразена, въпреки наставленията на СБ всички българи да се пенсионират минимум на 65г. 

4999517788_0b17606115_b

От години насам Световна Банка управлява част от парите по еврофондовете, с които България разполага. Тоест тя се грижи за и без това смешните евро-средства, които България получава. И не защото на власт е г-н Станишев или г-н Борисов, а заради лицемерието и двойния стандарт спрямо България в „европейското семейство“. Дори само вноските на България, които до момента се изразяват на 4 млрд.лв., ако бяха вложени разумно щяха да донесат повече полза от нищожните евро-средства, които сме получили за същият период. 

Освен това от 20г. насам Световна Банка финансира България (разбирай периодично заробване с кредити с огромни лихви;) и получава солидно заплащане от държавата за „безценните“ си консултации към нея. Едва ли САЩ, ЕС и СБ са имали по-добри послушници у нас от г-н Дянков, бившия финансов министър и изключително вещия и ерудиран политик, г-н Бойко Борисов, бивш министър-председател. Именно тези хора сега, от ГЕРБ, скочиха срещу замразяването на пенсионната възраст.

Според наставленията на СБ от последният й доклад – българите трябва да работят едва ли не докато издъхнат. Пенсионната възраст трябвало да се увеличи на 65г. и за мъже и за жени, а майките да се връщат на работа едва три месеца след като са родили.

И когато властите в България, които и да са те, се отклоняват от любезните съвети и насоки на Световна Банка, ЕС или някой от другите ни „партньори“ родните им слуги започват да вият на умряло.

От ГЕРБ скочиха срещу замразяването на пенсионната възраст. А средствата, с които държавата разполага да увеличи минималната пенсия позволиха тя да бъде увеличена само с 4лв. ГЕРБ скочиха, че това било „подигравка“. Те обаче „забравиха“, че през целия си мандат теглиха кредити, учеха ни да ядем „постна пица“ и замразиха доходите и пенсиите. Не отделиха не 4лв. за увеличение на мин.пенсия, а една стотинка дори.

Увеличаването на пенсионната възраст, така както ни заповядват чиновническите екзекутори с писалки в Брюксел и Световна Банка на 65г. и за мъже и за жени ще реши един голям проблем: просто няма да има на кой да се плащат пенсии! Ако погледнем средната продължителност на живота у нас то излиза, че повечето българи ще работят докато не умрат. Ние сме с най-висока смъртност и ниска раждаемост в цяла Европа.

Image_1779392_126

От 1995г. Дянков работи за Световната банка като Главен икономист по финанси и частно дело. Ясно е кой го назначи за финансов министър и вице-премиер в кабинета „Борисов“. До толкова ясно е и КОЙ назначи циониста Н.Младенов за външен министър в същия кабинет. И двамата показаха на кой служат.

Самият финансов министър, Симеон Дянков, е работил в Световна Банка и това не трябва да бъде забравяно. Защото важен е въпроса: Кой назначи Симеон Дянков за „министър на икономическия геноцид“ в България? Кой?

Едва ли има нормален човек, който може да е недоволен, че пенсионната възраст се замразява с оглед положението в България, демографско, социално и икономическо, а и чисто човешко…

Ние нямаме нужда от „докладите“ и загрижеността на Световна Банка. Нито искаме да се заробваме с кредити, чиито лихви ще плащаме с десетилетия напред. 

Ние първи алармирахме за неизгодния договор между България и СБ през 2012г:

“България подписа споразумение със СБ част от парите от еврофондовете да отиват към СБ като комисионна,която те получават за консултациите как да изразходваме тези пари. На всичкото отгоре СБ отказва да плаща ДДС в България. “

Също така сме сред малцината, които коментираха какъв договор са подписали от ГЕРБ със Световна Банка.

Нека интернационалната банкерска олигархия си прибере слугите и изметта от България!

Автор: Уго Чан

4 Коментари to “Слугите на СБ и ЕС в България и пенсионната реформа”

 1. Каролев познах те

 2. Мои любими сънародници! Гледате на света с двоен аршин. Когато споменавате Швейцария, например по отношение на нашумялото „златно швейцарско правило“, не забравяйте, че там и жените се пенсионират на 65 години, а майките се връщат на работа понякога и преди третия месец.

  • Пич, не сравняваш краставици. Смешно е, когато българин тръгне да сравнява България с Германия, например. Къде е България, къде е Германия? Колко е БВП там, колко население има…съвсем пропущате някакви такива „подробности“. България е малка аграрна държавичка в края на Европа, моля ви тези сравнения са крайно неудачни…
   А за продължителността и качеството на живот в Швейцария и в България няма какво да коментираме. Швейцария е данъчен рай, там стандарта е чудесен. Аз бих работил до 65г. там и с кеф даже ще си плащам осигуровките! Ние имаме само земеделие и туризъм (уж), земеделието го унищожихме, туризма не ни е развит, а и честно казано кой идва на Черноморието – бедната прослойка на Европа и на Русия…

   • Нищо, че Вие сте на Ти, аз ще остана на Ви, както и няма да уточнявам „пич“ или „пич + кa“ имам насреща си. Ще акцентирам единствено на сухото обобщение: тъкмо понеже Швейцария има висок стандарт и доста добре организирана социална система, може да си позволи да плаща пенсии на 65 – годишни. А тъй като България далеч няма в тази степен и двете, не може да си позволи да плаща пенсии на 63 – годишни, че и на доста по – млади.
    Друг е въпросът кой и как има пари. Морал в печеленето им няма. По тази причина моите сънародници трябва да свикнат на повече жертви и на по – малко жалби. На доста повече жертви, защото има много за наваксване…

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s