Цветанов ще съди България в Европа – бил „репресиран“

Вчера започна делото срещу бившия вътрешен-министър Цветан Цветанов за възпрепядстване на правосъдието срещу Орлин Тодоров

655-402-cvetan-cvetanov

След заседанието Цветан Цветанов, заедно с двамата си адвокати –  Менко Менков и германецът Ханс-Петер Ул. съобщиха, че са подали жалба в Европейския съд по правата на човека в Страсбург за нарушена презумпция за невинност.

Да оставим настрана незаконното подслушване и разпънатия чадър над неговия „приятел от детинството“ Орлин Тодоров. Спомняте ли си как Цветан Цветанов през ден излизаше пред най-високата трибуна в държавата и размахвайки пръст обявяваше кой е виновен, кой е убиец и кой е престъпник? Наскоро не се ли извини срамежливо на лекарите, които обвини, че са „убийци“ и срещу които по милиционерски табиет дори извади СРС-та? Сега щял да съди държавата в Европейския съд. Това е пълна наглост. И ако заявлението му наскоро, че „се притеснява от полицейщина“ беше смешно, то това си е пълна наглост. 

Каквото повикало, такова се обадило, господин Цветанов. И вие и дузина ваши съпартийци получихте държавни обвинения, разследва се включително и лидера на партията Бойко Борисов. В нормална държава вие първо никога нямаше да сте вътрешен министър, второ вече щяхте да сте осъден и трето отдавна щяхте да сте извън политиката. Но, уви, вие имате претенцията пак да сте начело на държавата и народа, който миналата зима ви замеряше с камъни и се самозапалваше.

Вие възпрепядствахте правосъдието и когато пратихте онези ваши подчинени с по една отверка да разглобяват техника и да заличават следи за незаконно подслушване. Правосъдието срещу Вас едва ли ще сполучи, тъй като един от основните свидетели за незаконното и безконтролно подслушване, за ваш късмет, загина мистериозно в катастрофа, месеци преди да бъде даден ход на делото. Сега вие, който раздавахте присъди наляво и надясно в медиите и дори в Народното събрание се оплаквате, че вече ви наричат „престъпник“ и ще съдите държавата? 

Радвайте се на шестте си апартамента и натрупаното имане, за които така и не дадохте някакво обяснение, освен, че „баба, дядо, свекър“ и тн. просто ви ги дали. И този господин, който ви защитава от Германия и той не е много евтин, но човек като Вас с такива хубави роднини и приятели може да си позволи всичко. 

 

Мнението на автора не е задължително да съвпада с позицията на редакцията. Можете и Вие да изпращате ваши авторски статии, които да публикуваме на адрес: alterinformation@gmail.com

 

Автор: Васил Минчев

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s