Чужди държави финансират и създават помашкия етнос в България

„Как може една съюзна на България държава, като Германия, да финансира ислямски сепаратизъм у нас“, попита историкът акад. Георги Марков в протестно писмо до германското външно министерство

0,,16249827_303,00

Никак не е случайно, че наскоро се пръкнаха т.нар. „нацистка партия“ у нас, чийто лидер – Симеон Костадинов получи няколко-дневен достъп до почти всички големи телевизии, за да размаха пръст на всички иностранци в държавата и да предупреди, че ще има саморазправи (защо някой, чиято новоучредена партия има намерение да нарушава закона ще излезе да предупреди за това оставам да помислите вие…). В същия момент изникна и партията „Помак“. Партията, както и проектът за помашкия етнос на Евгения Иванова  и Институт „Помак“ на Ефрем Моллов, както и сайтът „Помак“ са финансирани от поредната чуждестранна фондация, притежаваща мрежа от „неправителствени организации“ у нас – 

Фондация за свободата „Фридрих Науман“

Германска, неолибералистическа, ционистка организация, обвързана с германската Свободна Демократическа Партия, изповядваща либерален интернационализъм, либерал-демокрация и прочее. Именно тази фондация е една от многото, които чрез мрежата от, финансирани от вън, НПО-та у нас се месят пряко в политическите процеси и упражняват „социален инженеринг“.  Никак не е случайно, че Джордж Сорос, например, ей’ така дава десетки милиони за т.нар. „ромска интеграция“ у нас. Голямата идея е да се контролират отделни етноси, да се създават дори и нови. 

Фондация „Фридрих Науман“ финансира проектите на Евгения Иванова и Институт „Помак“ на Ефрем Моллов. Тази фондация играе важна роля за пропагандирането и промиването на мозъка на хора от цели региони в страната, отделяйки ги (на самосъзнателен принцип) от своя собствен народ, вменявайки им, че те са представители на измисления етнос – „помаци“. 

Академик Георги Марков:

С проекти като партия „Помак“ се цели противопостяване на българите мохамедани на българите християни

С проекти като този за партия „Помак” се цели противопоставяне на българите мохамедани на българите християни. Това каза в интервю за “Фокус” историкът академик Георги Марков, съпредседател на Дружба „Родина”.

По отношение на изявите и коментарите на председателя на Европейски институт „Помак” Ефрем Моллов, академик Георги Марков коментира: „С Ефрем Моллов имахме спор за характера на Балканската война. Когато неговият институт издаде един пасквил, една книга, която не почива на факти, обявявайки Балканската война за зло за Родопите, аз тогава му казах в лицето, че обичам мед, но не съм пчелар. Да си пчелар, е трудна професия. Моллов по професия е пчелар. Казах: „Вижте, гледайте си пчеларството, но не се занимавайте с исторически „изследвания”. Но, за жалост, той играе една игра, в която аз виждам намеса отвън”.

По думите му – неслучайно се появи сайт, през Стокхолм, наречен „Помак”, появи се и Европейски институт „Помак”. „След като Моллов се провали в изборите и набра нищожен брой гласове в листата на ГОРД, сега той излиза с опит за собствена партия. Това е поредният опит да се направи такава партия, имаше подобен опит още през 90-те години, който се провали. Трябва много внимателно да следим подобен експеримент, защото целта е да се откъснат и да се противопоставят българите мохамедани на българите християни. Това е едно много опасно начинание, една тенденция към сепаратизъм в Родопите, и според мен, е в резултат на смесване на ислямизма и неоосманизма в съседна Турция, за жалост”, каза академик Георги Марков.

 Има ли още някой, който не е разбрал защо чужди държави създават мрежи от неправителствени организации, които финансират пряко, като „Отворено Общество“ на Сорос? И има ли някой съмнения защо Русия реши да забрани всички НПО-та, финансирани от чужди държави? 

Да не забравяме и факта, че според доклади на САЩ в България отдавна действат организации като Ал Кайда. Освен това нео-османските амбиции на Реджеп Ердоган, който САЩ определя като „бъдещ стълб на Балканите“, включват и пълната дестабилизация на балканските държави, чрез инфилтриране и „внасяне“ на ислямски екстремизъм.

Секретен доклад на посланик Байърли за ислямския екстремизъм у нас. Какво написа тогава посланика на САЩ в доклада относно помаците у нас?

5. (S) Приблизително 200 хиляди помаци (мюсюлмани етнически българи) живеят в западните и централни Родопи в Южна България. Помаците живеят предимно в села и се различават по носиите и консервативните си религиозни виждания. Многократните исторически опити да се асимилират силово от страна на българите християни са ненавиждани от много помаци, които смятат стриктното спазване на религията за важна част от идентичността им. Затварянето на губещи държавни предприятия и колективизираните земеделски стопанства през 90-те довежда до масова безработица сред помаците. Лошата инфраструктура и изолацията повлияват негативно на инвестициите, а земеделските реформи довеждат до ниски цени на стоките на много от земеделските стопани. Много помаци са принудени да търсят работа в чужбина и е често срещано при мъжете помаци да издържат семействата си чрез сезонна работа. Въпреки това много помаци продължават да живеят в крайна бедност. Ролята на исляма в обществото на помаците нараства през последните години, защото общността се обръща към религията за да се справи с предизвикателствата.

6. (S/NF) Досега помаците са получили много повече пари и внимание от чужди ислямистки групи отколкото турците и ромите мюсюлмани, в частност заради техния външен вид на светлокожи европейци. Според друга американска правителствена агенция желанието на терористични организации да привлекат „изглеждащи европейски“ помаци, е бил основният мотив за активността на ислямистките неправителствени организации в помашките региони на България. Бедността, изолацията и социалната маргинализация на помаците са направили част от тях податливи на експлоатация от подобни групи. Например българският помак Тони Радев (Миленов) е познат заради участието си в терористичните атаки в Мадрид от 11-ти март.

18 коментара to “Чужди държави финансират и създават помашкия етнос в България”

 1. До Recep Kartal: В коя страна на света ще те приемат като помак,нещастник заблуден! В 21 век забулвате жените си,а вие ходите с дънки!!! Пиете като разпрани! И се уповавате на Аллах!????:))))))))))))

 2. Рамадане,да го духаш!

 3. Рязани българи няма! Няма такова животно! Щом е рязан свинята, значи не е нашенец!!! а ше ви еба в свинете рязани, като сте резняци ходете в саудитска арабия, няма да умърсявате свещенната ни земя тука, прасета такива!!!

 4. Гордея се че съм Помак !!!

 5. Az se gordeya , che sym POMAK….ALLAH RAZI OLSUN.

 6. Повечето Българи по света не са християни , но те знаят ,че са Българи ! Пример за това са Българите в Руските републики . Нашият народ може да изповядва различни религии , но е съхранил родовата памет и традиции от древнността и днес сме пак империя , която само след 15 години ще бъде възстановена.

 7. Помаците са си чистокръвни българи! Който твърди обратното е или подпомаган финансово от незнайно къде, или е луд! Та тези хора си говорят най-чиститя и запазен стар български дислект (визирам тези от Родопите)… Интересно как в градове като Пловдив и Хасково, където има преселили се помаци, същите си се самоопределят като чисти българи.. По-дяволите, та дори във Волжска България е имало християни, мисулмани и вярващи в старите богове и всички са живеели в разбирателство.. Писна ми от това изкуствено разделение вече!

 8. ПОМАК не е етнос, а ОПРЕДЕЛЕНИЕ, което означава ПОМАЧЕН т.е. ИЗМЪЧЕН ЗА ДА СЕ СМЕНИ ВЯРАТА, КОГАТО ПОРОБИТЕЛИТЕ ТУРЦИ СА УНИЩОЖАВАЛИ БЪЛГАРИТЕ КАТО НАЦИЯ ИДЪРЖАВА!

 9. Някоя, Всеки който е роден в България е българин, ако някой твърди друго е глупак, както и хората които са те наричали туркиня!

 10. Фондация “Фридрих Науман” е „немска фонадация“ само формално. Ако се проследи финансирането й, при това по легални канали, много бързо се стига до парите на американския данъкоплатец и дългата ръка на ЦРУ. Сред донорите на “Фридрих Науман” (а прочем и на други „немски“ организации като „Фридрих Еберт“ и „Конрад Аденауер“) са Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа (прикритие на ЦРУ), съответното поделение на Джърман Маршал Фонд (в който единственото немско е английското означение „German“, отново прикритие на ЦРУ) като техен донор пък се явява или Американската агенция за международно развитие или[Американският] Национален фонд за демокрация, респ. [Американският] Международнен републикански институт. Имената на организациите е без значение, финансирането прелива от една в друга, понякога е „целево“ за конкретни „проекти“, друг път за „институционално укрепване“ на новосъздаващи се организации в мрежата за влияние, поддържана от ЦРУ в източноевропейските страни. Към парите на американския данъкоплатец понякога се добавя и тънка струйка от „частни донори“, поддържащи същата основна или по-малки, но свързани с нея мрежи за влияние. Такава е Отворено общество на Сорос с нейните многобройни метастази, обхванали масовите информационни канали в България и др. страни от Централна и Източна Европа, както и в държавите от периферията на Русия. Ако се проследи финансирането на организациите в тяхната мрежа за влияние обаче веднага се откриват връзките с гореспоменатите „фондации“, получаващи парите си и контролирани пряко или косвено от Конгреса на САЩ.

  Достена Лаверн в книгата си, озаглавена „Експертите на прехода“ изследва подробно темата за организирането и финансирането на международните мрежи за влияние като проследява взаимозависимостите на няколко водещи НПО-та в България. Линк към страница, даваща възможност за сваляне на книгата в PDF:
  http://saprotiva.org/ekspertite-na-prehoda/

  Другият автор, който се занимава с темата, поне от публикуващите в И-нет, е Кихано. При него се отделя особено внимание на външното финансиране, както и на връзките на водещи представители на т. нар. неправителествен сектор в България с международната мрежа за влияние, дирижирана от кръгове и организации зад океана. Адресът на Антипропаганда:
  http://antipropaganda.comxa.com/

  (Ако решите, че адресите в И-нет, които съм дал представляват реклама /да, точно това са – пряка реклама на алтернативни информационни канали, които вярвам, че имат място тук/, моля все пак да запазите същинската част на коментара ми)

  И тъй като рядко пиша в И-нет, използвам повода да ви благодаря, че актуализирате сайта редовно и че не отбягвате националната проблематика. Специално бих искал да благодаря и на Уго Чан – чета статиите Ви с удоволствие.

 11. Аз съм помакиня, но това определение много ме обижда ! Ние се раждаме тук, живеем,учим,работим, България е нашата Родина и българският е майчиния ни език ! Нима моите убеждения ме правят по-малко българка !? Разбрах, че не съм точно българка когато се сблъсках с българите християни, защото ние растем с българско самосъзнание и мислим, че българите са нашите хора, но когато се срещнем с тях разбираме, че те ни бият шута защото сме турци !? Ако религията ме прави туркиня, то всички мюсюлмани по света ли са турци, или променяйки религията си човек променя и националното си самосъзнание ? ТОВА СА ГЛУПОСТИ, ТАКОВА ДЕЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНО, ЕДИН НАРОД НА ДВЕ, А СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА !

  • Последно Българка ли си или „помакиня“…наричайки се „помакиня“ сама се САМООТДЕЛЯШ.

   • Никой не е забранил да си мюсулманка (в случая). Но заинтерсованите имат интерес да има „помаци“ и „българо-мохамедани“, с което умишлено ги отделят и капсулират в своя собствена общност, самоотделила се от СЪНАРОДНИЦИТЕ си. Защо няма „българо-будисти“, „българо-пантеисти“, „българо-християни“. Отговора е ясен.

   • Помакиня съм, но се определям като българка.

  • Всеки който е роден в България е българин, ако някой твърди друго е глупак, както и хората които са те наричали туркиня!

 12. ЗАЩО НА ТАЗИ СНИМКА КОМЕНТИРАТЕ, тук човека се моли на Бога, на Земята. Но всяка една партия вече е вредна.

 13. КИРИЛИЦА помака го у4ат слет 1925година вав България,а го кръстат от 1878г до днес като г-н МАРКОВ от Фашиската дружба ,,Родина“ и слет като се обавава за наследник на тази провалиласе идеология пълна сас престапления вав миналото осъдена сас наколко акта от народния сад.Той е срам за БРАТАТА ПОМАЦИ на БАЛКАНИТЕ!!!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s