Борисов: Да се поучим от украинската опозиция

В свое изказване Бойко Борисов изяви мнение, че българската опозиция трябвало да се поучи от украинската

Бойко-Борисов2

„Това би трябвало да ни послужи като пример, защото в България дори и в протестите срещу правителството бяхме разединени – едни в Пловдив, едни в университета, едни пред НС и по улиците“

Това заяви днес лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов. Той добави, че в България вместо опозицията да се обедини, след като неговата партия призовала за общи действия срещу правителството той получил „вежлив отказ“ от останалите партии в опозиция.

Тоест, г-н Борисов засегна една много болезнена за него истина – ГЕРБ е изолирана и нежелана дори от останалите опозиционни партии. Също така украинската опозиция сега е единна, но утре няма да е. Падне ли президента Янукович ситуацията ще се промени – „всеки за себе си“ в битката за „кокала“. 

И на фона на това изказване днес протеста срещу правителството отново беше само в центъра на София. 60 човека „надуват свирки и бият тъпани с призиви за оставка“, пишат информационните агенции. И в България и в Украйна хората са разединени – едни осъзнават последствията от исканията на протестиращите, другите не. В Украйна трезвомислещите хора може да слушат Моцарт у дома, но не искат ЕС, защото не искат държавата им да фалира. В България малцина подкрепят това правителство, но пък не искат ГЕРБ да се върне на власт. 

Какво трябва да разберем под това изказване на бившия премиер? Тези добре подготвени погроми в централната част на Киев са предварително планирани. Те щяха да бъдат започнати за президентските избори, които предстоят, но логичния отказ на правителството да асоциира Украйна към ЕС се оказа добър момент за, както го нарекоха западните медии – „новата Оранжева революция“. Сега хора, които не осъзнават, че след като САЩ стои зад смяната на цели режими и правителства е в състояние да се намеси и да организира някакви си протести и размирици просто да спрат да бъдат наивници. 

Част от външната политика на САЩ включва систематичната подмяна на режимите в „оцелелите“ след падането на Съветския блок режими. Това нещо е част от голямата геополитика. Ще ви напомня какво каза ген. Уесли Кларк (бивш командващ военните сили на НАТО). През 1991г. той заяви, че САЩ са готови да сменят всяка власт, дори и в Европа и да нанесат удар по всяка власт, дори и в Европа, ако тя не отговаря на интересите на Щатите. И някой се съмнява, че държава като САЩ не може да организира протести и демонстрации в някакви държавички от Източна Европа? Нека се запитаме къде сега са хора като Асен Генов, който е на „хранилка“ в американските НПО-та? Разбра се, че освен руския Южен Поток ще има и американски реактори в „Козлудуй“ и изведнъж спряха „хепънингите“ и глупостите на „Протестна мрежа“. 

Та, ако г-н Борисов иска много да се върне на власт то по-добре да смени опорните точки, които недоразумения като Цветан Цветанов коментират, опитвайки се да подбудят асоциации между българската и украинската опозиция. Например, може да призове да се учим от сирийската опозиция (финансирана от Катар и Саудитска Арабия и подпомагана от ЦРУ и НАТО) – така със сигурност ще се върне на власт.

Ранобудните студенти също го предупредиха, че е нежелан. Че не протестират срещу Орешарски, защото искат той да се върне. Борисов ще последва пътя на този, който му отвори вратите към голямата политика – Царя. Ако час по-скоро се освободи от компроментирания Цветанов може да забави предстоящото му спускане надолу. Но не мога да разбера защо е недоволен? Друг случай в световната история няма! От пожарникар до кмет, та до министър-председател, а и има шансове за президентския пост, който Плевнелиев му пази (иначе ще му дърпа ушите). Какво повече иска този човек?

One Comment to “Борисов: Да се поучим от украинската опозиция”

  1. Тези нагли американци няма да спрат, докато Путин не им завърти пръст като за Сирия. Тогава млъкнаха като дупета.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s