ЕК топна пръст в лихварското блато

Еврокомисията глоби 6 европейски банки за лихвени манипулации и разкри два банкерски картела, които са извършвали манипулациите с лихвите

6h_50379262

Смелостта на европейските чиновници от ЕК стигна само за символичното размахване на пръст (както винаги) на лихварската олигархия и налагането на символична глоба от €1,7 милиарда.

Първоначално от Еврокомисията разкрили, че общо 8 банки са извършвали манипулации по лихвите, но две от тях – Barclays и UBS, замесени в това дело, не са глобени, защото са помагали в разкриването на аферата. Тоест са се измъкнали на принципа „натопи другарче“. Останалите банки са глобени с общо 1,7 милиарда, което си е символична глоба на фонът на огромните печалби. 

Глобените европейски банки са: Deutsche Bank, Societe Generale, RBS,  JPMorgan, Citigroup, RP Martin. От ЕК стигнали до извода, че те създали два нелегитимни картела, които ръководели лихварските им престъпления. Същинските финансови картели обаче са недосегаеми, а ЕС и прилежащата към него евро комисия се правят, че не знаят за тяхното съществуване и крупна международна дейност. Цели държави бяха заробени от МВФ в съдружие с умелите машинации на Световна Банка. 

Така, че ЕК само „топна пръст“ в огромната лихварска тиня, в която самият той е потънал.  Една от осъдените банки – JPMorgan е основния виновник, който потопи не само Европа, но и целия свят в тежката икономическа криза, започнала през 2008г. Преди броени дни те платиха $13млрд.  на американските власти, за да избегнат правосъдието и още $4,5 млрд. на измамените от нея инвеститори. Американските власти са убедени, че Джей Пи Морган, а също и редица други големи банки в страната са занижили оценките на рисковете по ценните книжа, които са продавали преди световната финансова криза. Купувачите на тези книжа понесоха големи загуби, които бяха компенсирани и със средства на данъкоплатците.

Припомняме, че неотдавна (2012г.) българин най-накрая успя да осъди банка у нас след като доказа, че българския клон на „Булбанк“ у нас е манипулирал лихвите по неговия кредит. Банкерската олигархия обаче е най-голямата и истинска власт в условията на дивия и необуздан капитализъм. Банките съвсем спокойно манипулират и променят своеволно лихвите по потребителски кредити без дори да осведомят поредния заробен клиент.

През 2012г. банкерската олигархия счупи рекорди по съдебни дела и глоби. След като се „развихриха“ тотално банките платиха рекордни глоби, възлизащи на над $20 млрд. на измамени или клиенти, към които са били некоректни.

 

Виж също

 

 

 

One Comment to “ЕК топна пръст в лихварското блато”

  1. Всички тези банди/извинявам се банки/ са свързани със най-голямите мошенници Федералния резерв ръководен от еврейското лоби в Америка.Там е коренът на злото.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s