Хамас осъди на смърт чрез обесване израелски колаборционист

Сътрудник на Израел беше осъден на смърт от военния съд на Хамас в Ивицата Газа

Hamas court sentences Israeli collaborator to death

Палестински военен съд, ръководен от организацията за съпротива срещу Израел – Хамас, осъди на смърт чрез обесване израелски колаборционист.

Мъжът с опоменати инициали А.К. е бил намерен за виновен в това, че е сътрудничил на израелските власти в Сряда и е бил осъден на смърт чрез обесване. 

Присъдата идва близо 5 месеца след последните две екзекуции на подобни предатели, сътрудничели на режима в Тел Авив. Тогава двама колаборционисти също бяха осъдени на смърт през юни месец.

Според палестинското законодателство, сътрудничеството с и в полза на окупационните сили на Израел се наказва със смърт. Колаборционизма е приравнен и наказуем със смърт, така както убийствата, трафика на наркотици и други тежки престъпления.

Въпреки това всички смъртни присъди трябва да бъдат първо одобрени от палестинския президент. Бойците за палестинската кауза обаче отдавна не виждат никакъв авторитет в палестинския президент Махмуд Аббас и едва ли ще се съобразяват с неговото мнение, чиято стойност те вече смятат за нулева, след като той позволи израелските власти да се подиграят с него и Палестина при т.нар. течащи „мирни преговори“ между окупираната страна и Израел. 

След падането на израелската блокада над Ивицата Газа през 2007 г. досега Хамас са екзекутирали 17 израелски колаборциониста, сочат данни на Центъра по човешки права на Палестина.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s