Германската фондация „Ханс Зайдел“ ще опита да ожени ГЕРБ и РБ

Цветан Цветанов отиде на работна среща в Бавария, където по покана на фондация „Ханс Зайдел“ ще се срещне с нейния директор д-р Петер Витерауф

430x298

От дълги години фондацията се явява един от големите спонсори и на „България на Гражданите“ на Меглена Кунева и на ГЕРБ.

Фондацията още е спонсор и на българското министерство на вътрешните работи (МВР), като през 2011г. ГЕРБ инициираха отличаването на президента на „Ханс Зайдел“ с отличие „За доблест и заслуги – първа степен“, което лично Цветан Цветанов, в качеството си на вътрешен министър, връчи на президента на фондацията – Ханс Цетмайер. 

Фондацията е една от много, създадени с целта да упражняват контрол и вмешателство във вътрешните работи на държавите, предимно, от Източна Европа, бивши съветски сателити. Тя е създадена от германската политическа сила Християнсоциалният съюз, който е член на Европейска Народна Партия (ЕНП), част от която са и ГЕРБ. Друга германска фондация, която се опитва да дирижира и насочва политическите процеси у нас е фондация „Фридрих Науман“. Фондация “Фридрих Науман” финансира проектите на Евгения Иванова и Институт “Помак” на Ефрем Моллов. Тази фондация играе важна роля за пропагандирането и промиването на мозъка на хора от цели региони в страната, отделяйки ги (на самосъзнателен принцип) от своя собствен народ, вменявайки им, че те са представители на измисления етнос – “помаци”. Именно те стоят зад етническата партия „Помак“ на Моллов, която беше учредена наскоро. Зад „Фридрих Науман“ стои Свободна Демократическа Партия, която в момента заедно с Християнсоциалният съюз формира действащото федерално правителство на Германия.

Фондация „Ханс Зайдел“ „подпомага“ (разбирай меси се в работата) на

Ето пък какво пише Юрген Рот в книгата си „Новите български демони“:

Затова пък с много гордост Борисов разказа, че фондацията „Ханс Зайдел“ от Федералната република много му помагала. Самият той в миналото бе заявил убеждението си, че баварският Християнсоциален съюз е „стратегически партньор“[29]. Борисов твърди, че много политически семинари на ГЕРБ се финансират от „Ханс Зайдел“ — фондация на федералния ХСС. Факт е, че фондацията се стреми с всички средства да подпомага демократични личности и да подкрепя движения, които по мнението на нейните членове ускоряват процеса на „демократизация“. „През март и април 2007 г. ГЕРБ организира с подкрепата на фондация «Ханс Зайдел» много семинари и кръгли маси на важни обществено-политически теми, на които бяха обсъдени и разработени стратегиите и изборните послания на ГЕРБ. 

Сега германските консерватори, чрез своите фондации, които функционират у нас знаят, че изградената от тях „нова десница“ в България и нейните лица, зад които тя винаги е стояла – основно Борисов и Кунева трябва да се обединят и да забравят различията си. Това е единствения шанс ГЕРБ да управлява отново, защото понастоящем партията е в тотална изолация, дори и от Реформаторски Блок, въпреки че те не дават категоричен отговор на въпроса: Биха ли се коалирали с ГЕРБ на следващите избори?

А коалиция между партиите от РБ, които се обединиха по „препоръката“ (разбирай „нареждането“) на подобни и други чужди фондации и „неправителствени организации“ бяха събрани на едно място, защото на последните избори всички партии, които съставляват РБ едва взеха по 1%, някои дори по-малко. Тоест, десния избирател у нас не иска да даде доверието си на хора като Меглена Кунева, които отдавна са доказали, че защитават чужди интереси и дори е видно кои точно. Коалиция между Бойко Борисов, Кунева и целия Реформаторски Блок няма да е „по-добрата алтернатива“ на сегашните управляващи, резултата ще е същия, а коалицията също толкова гнусна. Борисов и Кунева не са алтернатива! За жалост вероятността за коалиция с и без тяхното желание е голяма и подобни срещи на Цветанов с техните общи наставници говори именно за това.

И ако безпардонното поведение на настоящи и бивши западни посланици е очевидно, то същинския контрол бива упражняван от техните безкрайни и многобройни НПО-та и фондации. 

 

______________________________________________________________

Никой не повярва на имуществената „проверка“, която г-н Цветанов си организира и ръководеше сам срещу себе си в отговор на възникналите въпроси откъде се е сдобил с шест апартамента и откъде идва благосъстоянието му. Тогава се „оказа“, че щедрите роднини на Цветанов му ги подарили, на което, разбира се, не повярваха и малките деца. По това време евродепутатът  Душана Здравкова обяви публично, че Цветанов получава крупни суми еднолично от фондация „Ханс Зайдел“. От фондацията отговориха, че те не дава директно пари, а финансово подкрепят конкретни проекти. А не е ли именно това начина да финансираш своите политически протежета? Разбира се, че няма да връчват на ГЕРБ-ерите куфари с пари, все пак подобна корупция е недопустима за една германска фондация, зад която стои една от най-големите политически сили в Германия. Koгато през 2011г. Цветанов награди президента на „Ханс Зайдел“ той сподели, че политическата фондация „сътрудничи“ на България от цели 15 години и че стои зад много промени в Наказателния Кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс, което е индиректно признание, че фондацията се е намесила дори в изготвянето на нови закони и промени. 

2 коментара to “Германската фондация „Ханс Зайдел“ ще опита да ожени ГЕРБ и РБ”

  1. От Решение 175/14.12.2010 на Комисията по досиетата става ясно, че представителят на „Ханс Зайдел“ за България Богдан Мирчев е бил дългогодишен сътрудник на Държавна сигурност.

  2. Това добре, а няма ли леви фондации,които спонсорират партии като БСП например,и за тези 15 години само ГЕРБ ли са упралвявали, или и тройната коалиция и други?Или БСП нямат спонсори?

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s