България бележи цял век на слугуване

Независимо кой управлява държавата и независимо колко отделните партии се ненавиждат и замерят със скандали и компромати то отношението към определени държави винаги се следва неотлъчно и България никога не си позволява да не е „послушна“ пред своите „големи партньори“ (разбирай – „господари“)

20100702_0049

Затвърждава се явлението в България всяко правителство, колкото и да се „боричка“ с политическата си опозиция да спазва своята внимателна сервилност във външната политика, която води държавата ни и е еднаква не зависимо как се казва българския външен министър или министър-председател. Изключителна сервилност и послушие България старателно показва спрямо вечните претенции на Брюксел, плахо-плахо в продължение на около година българските политици не посмяха дори да запитат защо във Великобритания се надава такъв анти-български вопъл, защо се ограничава свободното придвижване и достъп до трудовия пазар на Острова на държава-членка на ЕС, каквато е страната ни? Не може и да става дума за евро-фондовете и парите, които получаваме от ЕС. Редовното спиране на евро-фондовете за България е по-скоро заради факта, че България е считана за част от „Задния двор“ на евро-съюза и е „втора категория“ държава-членка. Иначе годишната корупция за 2013г. ОЛАФ отчете на исторически рекордните за Европа злоупотреби за над 320 млрд. евро! 

Слугуване, слагачество, подмазване, продаване…

Няма нищо по-жалко от това да си „слуга на слугата“, каквито сме ние българите за нашите правителства. Роби, лишени от всякаква смелост да защитават своята собствена идентичност и интерес, роби които под строй през четири години „избират по-малкото зло“ – поредния чужд слуга, често „инсталиран“ в голямата политика от своите господари в Европа, САЩ или Израел.

Как иначе можем да обясним подобна глупост, каквато изтърси бившия ни външен министър – Николай Младенов, който дори е служил в Израелската армия:

„Атака срещу Израел означава за нас атака срещу България“;

„Иран е наш общ враг с Израел и е държава предсталяваща „злото“;

Какво по-показателно от това как по време на управлението на Борисов дузина български министри отидоха на „очна ставка“ вкупом в Израел, където хора като Росен Плевнелиев предлагаха израелските инвеститори да не плащат никакъв наем за наетата от тях земя, или той да бъде най-много символичен. Както и България набързо извърши огромната услуга на Израел да направи „обосновано предположение“, че Хизбула стои зад атентата в „Сарафово“.

Още по-унизителни са изтеклите в Уикилийкс депеши на американското посолство у нас. В тях се споменава предимно задоволството, че в България и управляващи и опозиция са готови да услужат на американските интереси винаги. На места дори се споменава задоволството на посланика на САЩ от това, че България приема американските искания и условия, дори когато те пряко вредят на собствените й интереси. Разни посланици обикалят като губернанти, привикват политици, срещат се с Ранобудните студенти и Бог знае какво са им „обяснявали“, въпреки че в същия ден окупаторите на Алма Матер придвидливо бяха „затворили“ целия университет и дори не пускаха журналисти, но пък се срещнаха с голяма радост с германския и бившия американски посланици у нас…

Чрез голяма мрежа от „мозъчни тръстове“ пък, финансирани директно от държави като САЩ и Германия се осъществява доста успешен контрол над някои събития във вътрешните работи на България. „Героите на деня“ често се оказва, че са финансирани от поредната „неправителствена организация“, финансирана от чужда държава.

untitled3

Турция редовно заплашва с възраждане на Османската империя и проявява териториални претенции, докато ние си мълчим и се залъгваме: „НАТО ни пази“

Вече няколко десетилетия Турция е окупирала част от Кипър и е провъзгласила „независима турска република“ на тази територия, като Кипър и Турция са членове на НАТО, както и ние. Ето колко НАТО може да опази България от турските нео-османски амбиции и ламтежи, особено на Реджеп Ердоган, който преди дни обяви български тетирории за част от неговата държава.

Турският премиер Реджеп Ердоган направи скандално изявление, в което става ясно, че за него част от територията на страната му са гръцка Тракия, части от Македония, България, Босна и Херцеговина

И отново отговор от България просто няма, докато Гърция реагира остро, чрез външното си министерство.  Въобще ние имаме някаква национална травма, която дори сме обобщили в известната поговорка от Турското робство: „Преклонена главица, сабя я не сече!“ – това било оправданието защо много българи предпочитали да са роби, но да не рискуват живота си, докато сочели разкарваните с пранги на ръцете хайдути и ги наричали „престъпници“. Е и сега имаме много „чорбаджии“ в България, движат се със скъпи коли, а за дейността си против страната получават куфарчета – я с долари, я с евро, я с рубли…но предполагам, който ида е работодателя и господар на тези хора те си искат заплатите в евро…

Въобще „робския елементи“ и сервилността доста отдавна накараха България да не бъде уважавана държава от никой – защото тя е „универсален послушник“ – първо с Хитлер и нацистка Германия, после 45г. най-верния сателит на Съветския съюз, а понастоящем – бесен олигархо-капитализъм по „западен стандарт“ и усилено про-западно позициониране на четирибуквието…

„Накъдето духне вятъра“ се водим вече над 100г., за това време ние изгубихме уважението и на двата основни враждуващи лагера – Запада и Русия. Навсякъде може да се чуе нашия прякор – „балкански продажници“. Но смея да твърдя, че има и много българи, които не са съгласни с това, но от тях не зависи нищо, защото който и да ги управлява винаги действа в интерес на чужди държави. В замяна получава известни привилегии, а най-забавно е как срещу „голяма услуга“ един български министър или президент може да бъде „награден“ с хвавлебствена статия в някое голямо западно издание, където от тази най-висока трибуна международното общност може да се запознае с „великата“ му персона…

One Comment to “България бележи цял век на слугуване”

 1. За съжаление истината е толкова горчива, колкото я представяте, въпреки някои премълчавания и щампи, които използвате.
  Причината за настоящата мизерна ситуация е вероятно фактът, че в течение на вековете най-изявените личности на народа ни като че ли целенасочено са били по всякакъв начин ликвидирани, така че в момента ние сме един обезглавен народ. Откъде тогава да се пръкнат тези достойни политически водачи, за които мечтаем???
  Единственият ни зложелател не е само Карл Маркс(чифутина Мордохай), който е искал да ни стъпче като „балканско цвете“. И „братята“ руси са обезглавявали народа ни и през средновековието, и на 9-ти септември. Правели са всичко възможно да отстранят достойни суверени като Батемберг и да ликвидират неподкупни политици като Стамболов. След тази изречена истина не бързайте да ме определяте като русофоб. Имам усещането, че сте чувствителни на тази тема, но аз уважавам Русия, особено в последно време. Но и истините не трябва да се премълчават !
  Колкото до щампите: „Хитлер е лош човек !“ Да, но за смачкания германски народ беше добър, Лош ли беше за България, като ѝ поднесе на тепсия коляма част от окастрените ѝ територии ?! Лош ли беше като преследваше извращенията в обществото и политиката, това което предимствено критикува и вашия сайт ?!
  Отново, не мислете, че имам нещо общо с нацизма ! Но истините трябва да се говорят такива, каквито са, а не да се моделират с премълчавания и щампи.
  Молбата ми е да не пращате коментара ми в глуха линия, както вече се е случвало, Благодаря ви !

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s