САЩ и ислямските терористи – братя по оръжие

Време е да започнем да говорим за „терористични държави“, а не само за организации

tumblr_mutpl7T6ns1qza3e8o1_1280

Много американци пазят своя брой на авторитетното издание „The Independent“ отпреди двадесет години. Тогава по време на Съветската офанзива в Афганистан кореспонденти на изданието взимат интервю от превърналият се по-късно в „терорист номер едно“ – саудитеца Осама Бин Ладен. Статията е озаглавена „Анти-съветски герой, повел армията си по пътя на мира“. 

68772733_a94c2aafa2_m

Държавния секретар на САЩ Збигнев Бжежински и Осама Бин Ладен в Афганистан

Но той не е по-опасен от своите създатели – ЦРУ и Саудитска Арабия. Тоест, истинската заплаха са държави като Саудитска Арабия, която е родина не само на Осама Бин Ладен, но и на ислямския екстремизъм в най-агресивната, примитивна и кръвожадна форма. Саудитска Арабия, макар и напоследък да се отръдпна леко от САЩ, от десетилетия насам се явява един от най-големите американски съюзници. А това е държава люлка на ислямски екстремизъм, която ежедневно призовава за „световен джихад“ срещу всички религии, жените нямат никакви права, а религиозна полиция коли и беси наред и за най-малкото подозрение, че не си „достоен“ мюсюлманин. Същата тази страна вкарва и подпомага екстремисти от „Фронт Ан-нусра“ (клон на Ал Кайда в Сирия) и „Ислямска Държава в Ирак“, които според любимата ни Западна преса днес са същите „борци за мир и демокрация“, какъвто беше Осама Бин Ладен преди двадесет години. Но те водят война срещу една светска държава, в която религиите бяха свободен избор и нямаха намеса в политическия живот. Страна, в която президента – Башар ал Асад дори наскоро, в разгара на конфликта, издигна тридесет-метрова статуя на християнския Бог – Исус Христос…

Действията на американските служби пък съвсем наскоро бяха разкрити. Всички знаехме за действията им, но никой не предполагаше, че дневно се подслушват и следят до 5млрд. души, че се подслушват президенти и високопоставени политици, централата на ООН. Съюзниците на САЩ – Франция и Германия заедно поискаха обяснение, защото държавните лидери са били подслушвани от своя съюзник, както десетки милиони техни граждани. 

Като другият голям „световен враг“ и „заплаха за мира“ според САЩ, Израел и Саудитска Арабия (последните се ненавиждат и помежду си) через западната преса в хор се посочва – Иран. Иран обаче не подкрепя сунитските диваци, които Саудитска Арабия и ЦРУ постоянно подпомагат и използват, за да дестабилизират целия регион на Близкия Изток и не само. 

we_didn_t_join_to_fight_for_alqaeda_1А как да наречем САЩ и Израел? Според Западната преса нещата са прости: САЩ и Израел са „империи на доброто“ (както сами се провъзгласиха), а техните опоненти са „империи на злото“.  И понеже държавната власт в САЩ постоянно увеличава военните разходи, както и целия държавен дълг, за да финансира своето световно мародерство, беше измислена приказката за „Борба срещу тероризма“ – броени часове след атентатите от 11 септември беше приет престъпния „Патриотичен акт“ от октомври 2001г.,  подлаган на критики с идеята, че дава изключителни възможности на правителството на САЩ за противоконституционно упражняване на власт над гражданите, били те терористи или не, тъй като законът разширява правомощията на ФБР да извършва електронен шпионаж, явяващо се нарушение на четвъртата поправка към конституцията. . Така данъкоплатците, повечето, са спокойни, че парите им отиват за справедливата кауза, целяща да унищожи тероризма. Истината е, че парите им всъщност отиват за съвсем други цели, а често и директно пряко при „удобни“ за деня сунитски или други екстремистки сбирщини.

С непрестанното нарушаване на международното право, Женевските Конвенции, резолюциите на ООН и общо човешките морални норми как можем да определим, създадената през 1948г. държава Израел? Държава, която стои зад убийства на учени, дори убийството на медиатор на ООН в Палестина, както и отвличания и непрестанна агресия спрямо други суверенни държави? Нима това не е терористична държава? 

Всеки знае, че Израел има ядрени оръжия. Това е единствената държава в Близкия Изток, която има ядрени оръжия (както и химически). Това съвсем логично кара останалите държави, които са арабски разбира се, да искат и те да имат такива оръжия. Но въпреки всичко дори Иран вече е подписал Договора за неразпространение на ядрено оръжие и е подложил ядрените си обекти под международната инспекция и контрол. А Израел отказва да направи това вече няколко десетилетия. 

Колкото до техните най-големи съюзници в лицето на САЩ – милионите избити през Виетнамската война, Иракската война, войната в Афганистан, наглия и циничен империализъм спрямо „задния двор“ – Латинска Америка, на която гледат като на земя, пълна със суровини, които са нужни на САЩ и които могат да бъдат (и трябва) заграбени в името на „демокрацията“…

Прибавяйки към това „традицията“ САЩ до днес да подпомага екстремистки сунитски групировки си задаваме въпроса защо не се акцентира над най-могъщата държава във света, а над един брадат дивак, който те самите са създали? Защо се говори, че Иран може да създаде ядрена бомба, а не се пита нищо за съществуващите химически и ядрени арсенали на Израел? Да попитаме ли „авторитетните западни издания“? 

И знаят ли тези хора в редакциите на медии като Си Ен Ен, че когато сипят лъжи и получават телефонни обаждания от Саудитска Арабия и Белия Дом с „наставления“ кое-как да бъде „поднесено“ на зрителя, обричат стотици хиляди съдби на безкрайна несправедливост, глад, смърт и разруха за техните страни. Защото тези „авторитетни издания“ получиха заповед през 2003г. да „обяснят“ на американците защо САЩ започва войната срещу Ирак. А сега повече от десетилетие по-късно тези „стожери на истината“ наистина започнаха да казват истината. Истината! И-с-т-и-н-а-т-а. Те питат къде са биологичните оръжия на Садам Хюсеин. Питат защо нефтените полета са били обявени за „приоритет, касаещ националната сигурност на САЩ“ непосредствено преди инвазията. Но, когато през 2003г. аз протестирах срещу войната в Ирак и твърдях тези неща, както и че целта е да се откраднат ресурсите на Ирак и да се дестабилизра Близкия Изток в България, родните трабадури на „империята на доброто“ вече се бяха впуснали в кампания, която да обясни на българина защо нашите „рейнджъри“ ще измират в Ирак. 

САЩ – враг номер едно на християнството

Фактически, външната политика на САЩ, която само на думи се определя като „борба“ срещу ислямския екстремизъм, всъщност превърна държавата, заедно с призоваващите за „световен джихад“ и налагане на единствената „правилна“ религия – Ислямът техни големи съюзници – Саудитска Арабия, Катар и др.  е най-голямата заплаха за мира и християните по света. Ционисткия режим в Израел пък не признава правото нито на мюсюлмани, нито на християни. Сега в Сирия ние виждаме какво се случва с християните там – кланета, отвличания, разрушаване на християнски домове, „сексуален джихад“…

Syrian-Christian-Slaughter

И ако богатите, но примитивни, саудитци не е очудващо, че преследвайки своите интереси, финансират и вкарват ислямистки екстремисти в Сирия, то техните съюзници САЩ, имащи претенцията да водят глобална война срещу тероризма и да бъдат „Империя на доброто“ не би трябвало да ги подпомагат. Но това се случи преди 20 години с Ал Кайда, случва се и сега…

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s