Оперативна информация на ДАНС за подготвян терористичен акт около празниците

Три лица с паспорти от европейски държави били поставени под външно наблюдение от ДАНС, но впоследствие успяли да се измъкнат от наблюдението им. Има съмнение, че са подготвяли терористичен атентат около празниците

home-1

Агенти на ДАНС в момента извършват проверки из хотели, молове и метростанции в столицата и душат за предполагаем терорист. В акцията са включени и екипи на МВР, пише „Преса“.

Появиха се данни, че е имало оперативна информация от ДАНС в посока на това, че в страната са влезли три лица с паспорти от европейски държави, които има вероятност да са обвързани с терористични организации и да подготвят терористичен акт около празниците.

През последните дни на няколко пъти от МВР опровергаха информацията за готвен терористичен акт. Въпреки това, агенти на ДАНС издирват в цялата страна тримата заподозряни. Също така мерките за сигурност във възлови райони и места са увеличени в цялата страна.

Практика е да се неглижират пред обществото подобни теми, за да се запази спокойствието му. Печалния опит на някои от най-могъщите държави с най-модерни средства за охрана, наблюдение и добре работещи служби обаче сочи, че е почти невъзможно да бъде предотвратен терористичен акт, ако той е подготвен от „професионалисти“. В България просто е още по-лесно.

Българското разузнаване е добре запознато, че на територията на България оперират организации като 

Ал Кайда, Ансар ал Ислам, Хизбула и формирования на чеченските бунтовници и др.

Това потвърждават и американските служби за сигурност. В годишния си доклад, разглеждащ световния тероризъм за 2012г., американците подчертават, че „България е привлекателна цел за терористи“ – заради слабия капацитет на страната и заради наличието на американски бази и тясното сътрудничество на България със САЩ, НАТО, ЕС и държави като Израел.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s