Историческа резолюция в САЩ обяви бойкот на Израел

В исторически вот 5,000 академици от Американската асоциация за политически изследвания я превърнаха в най-голямата научна организация в САЩ, която обявява бойкот на израелските институции

b820

С  огромно мнозинство в понеделник академиците от American Studies Association (АSA) обявиха, че са приели резолюция, с която обявяват бойкот на израелските институции и солидарност спрямо борбата на палестинците, живеещи , според академиците, в условията на „колониален апартейд“.

В съобщение за приетата резолюция се казва, че 5,000 академици от Американската асоциация за политически изследвания са приели призива на палестинското общество отправен към тях да обявявят бойкот на израелските институции.

66% от гласувалите са били „за“ приемането й, 30.5% – против, а 3.43% са избрали да се въздържат. 

От асоциацията обявиха твърдото си противопоставяне САЩ да продължи да отпуска огромни финансови средства на Израел, докато израелските власти продължават да нарушават международното право, да държат престъпния апартейд и да заграбват все повече и повече палестински земи. Това подчерта и професор Стивън Салаита от асоциацията:

„Преобладаващото мнозинство, което гласува приемането на резолюцията илюстрира позицията ни на нежелание държавата ни да продължава да финансира израелската агресия, тъй като това ни прави техни съучастници. Тази позиция е в знак на солидарност с палестинското общество е историческа за САЩ и е сигнал за нуждата от нова ера на ангажираност със съдбата на колонизираните народи“

3 коментара to “Историческа резолюция в САЩ обяви бойкот на Израел”

  1. По делата им ще ги познаете….По дрехите посрещат, по акъла изпращат….

  2. Едно е група учени да декларират, друго държавата да почне да води политика в това направление. Обама сигурно от медиите научава за това нещо.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s