Братко, дай един „Искандер“ и на нас, че комшиите от Анадола искат да ни изядат!

По настояване на Турция и САЩ България беше принудена да унищожи своите комплекси СС-23, които можеха да нанесат ядрен удар над Турция за по-малко от половин час и бяха единствената гаранция за националната ни сигурност срещу турските амбиции да възродят Османската империя на Балканите

map

Тези дни стана ясно, че Русия е насочила ракети „Искандер“ срещу територията на Европа – обсега стига чак до германската столица Берлин. Този отговор на американската ядрена обсада над Русия, чрез изграждането на ЕвроПРО в Полша и Румъния напомни за динамичните и обтегнати събития от страниците на Студената война.

У нас с носталгия се сещаме за нашите ракети СС-23, с които можехме да нанесем ядрен удар над Турция и Гърция за не повече от 25 мин. Те не бяха просто руски отговор на еквивалентните оръжия, които Запада беше разположил в своя „стълб на Балканите“, както наричат Турция, описвайки отреденото от тях нейно лидерско място в нашият регион. За нас те бяха жизненоважна защита срещу турската амбиция отново да покори Балканите. Както „Вашингтон Пост“ писа наскоро – „Турция готви нова, по-нежна версия на Османската империя“. Нео-османските амбиции на Турция и нейния лидер Реджеп Ердоган са не просто заплаха за суверинитета на България, а за нейното бъдещо съществуване.

Най-голямата заплаха за България идва от това, че Турция е основен съюзник на НАТО и Съединените щати. Ние също сме в НАТО, даже и в ЕС. На хартия сме „съюзници“, но на практика сме една обезоръжена по волята именно на Турция, НАТО и САЩ държава без армия и без никаква възможност да се защити от турската агресия. И картината става още по-мрачна, когато си дадем сметка какво ще се случи с България и какви ще са последствията за нас, ако Турция стане член на ЕС. Анкара преговаря за членство в съюза отдавна и въпреки силният отпор на държави като Германия е твърде възможно азиатската държава да се присъедини към съюза. Все пак, преговорите вървят и сега, а ръководителите на ЕС постоянно призовават държавите-членки да не се противопоставят на евентуалното присъединяване на Турция към съюза.

Да членуваме в НАТО за нас е като да сме агне в кланица, на които им е обещано, че няма да бъдат заклани

Но гаранции за това всъщност няма. Скоро Турция може съвсем да „огладнее“ и да реши да инсценира нещо подобно на това, което се случи в друга държава-членка на алианса – Кипър – отцепване на територия на етнически принцип и обявяване на независима турска република, придружено с военна интервенция и присъствие за гарантиране на сигурността на новата отцепена територия. Вече няколко десетилетия независимата турска република в Кипър въобще не вълнува НАТО. И пак отбелязвам, че Кипър също членува в НАТО!

Дори про-западно настроени хора като Алекс Алексиев, който е научен сътрудник в института „Хъдсън“ и дори е съставял анализи за Пентагона и ЦРУ потвърждават, че България е в огромна заплаха и членството в НАТО само ни „връзва“ ръцете да се защитим:

– Ние сме малка държава, но ако нямаме борбена, добре тренирана и мотивирана армия и отлично разузнаване ще бъдем поставени в критична ситуация. Държавата е отговорна пред нацията, че сме поставени в ситуация, във военно отношение да сме напълно безпомощни. А идеята, че с Турция сме партньори в рамките на НАТО е просто един мит и звучи направо смешно. В момента за нас съществуват заплахи от страна на Турция. Самият Даудоглу го е казал на всеослушание, че са идвали по нашите земи на коне и ако трябва пак ще дойдат. Какво е това, ако не открита заплаха за бившите роби на Османската империя?

Не само руски, но и западни експерти смятат, че НАТО умишлено обезоръжава и подтиска държавите-членки от Източна Европа. Според тях НАТО и САЩ не приемат тези държави като съюзници, а като на територия, която трябва да контролират, за да не допуснат влиянието на Русия. Това се изтъква като причина България и други държави от Изтока да бъдат приети толкова набързо в НАТО и ЕС след падането на Съветския съюз. 

България като малка държава с ограничени възможности винаги е трябвало да избира, образно казано, между Изтока и Запада. Връзката на България с Изтока обаче е вековна, а и тя несъмнено принадлежи към него. Западните държави никога няма да гледат на нас като на съюзник и партньор, а гледайки ни изпитателно и винаги съмнявайки се в нас ще ни принуждават да поверим собственото си бъдеще в техните ръце и да се „доказваме“ непрестанно като послушно и смирено изпълняваме всичко, което те поискат, дори това да руши собствените ни национални интереси и сигурност. За това депешите на американсото посолство, изтекли в Уикилийкс, съдържат откровенно подигравателни констатации на американските посланици – как България въобще не се е съпротивила да унищожи единствената си гаранция срещу турската агресия, как е унищожила цялата си военна индустрия, как е преговаряла да увеличи контингентите в Ирак и Афганистан…

Впрочем, трудно е на трабадурите на „евро-атлантическото семейство“ у нас да обяснят смислено защо България е в НАТО. Хора като Соломон Паси, който само месеци след падането на комунистическия режим у нас се появиха в голямата политика никога няма да обяснят какво търсят българските войници (по новому: ‘рейнджъри’) в Ирак и Афганистан. Никога няма да признаят, че те са чужди агенти, които ни превърнаха в една безпомощна държава, изцяло подчинена от вековни съперници на нашата собствена държава. 

Шеговитата „молба“ към Путин е ясно, че е нещо невъзможно да се случи. Едва ли България някога ще притежава модерни оръжия като „Искандер“-ите, които Русия е насочила срещу ЕС сега. Но пък историята показва, че поне нужното, за да се защитим и гарантираме суверинитета си Русия никога не ни е отказвала. И никой нормален човек не иска „реставрация“ на Варшавския договор или на Съветския съюз. Идеологическата стандартизация на цели нации е просто похват на едната и на другата пропаганда. И на американската и на руската. Просто, ако погледнем собствените си интереси те не само не съвпадат, но и се пресичат с тези на НАТО, Турция и САЩ. Съответно, отново сме в „грешния отбор“. 

9 коментара to “Братко, дай един „Искандер“ и на нас, че комшиите от Анадола искат да ни изядат!”

 1. Тези еврейски подлоги успяха да ни вкарат в грешния отбор,но докато не е станало късно да се върнем в правилния!!!!!!

 2. Ясно е че тези еврейски подлоги ни вкараха във грешния отбор,но докато не е станало късно да се върнем във правилния!!!!!!

 3. Какво и е ,,много важното,, на тази база и за кого е важна?

 4. Статията е изключително вярна.Не знам къде спи българина та се си избираме такива мръсни политици които не могат да защитят БГ интересите!

 5. А нямаше ли сблъсък между Гърция и Турция преди десетина години за един малък остров?

 6. Не бойтесь братья. Продержитесь два часа а там Русские десантники (ВДВ) подойдут. Напомнят сражение при Шипке. У нас в России болгар больше чем в Болгарии, они к сожалению татарами зовутся…

 7. Като цяло статията е много вярна, но има една две неточности: Кипър не членува в НАТО, и ракетите СС-23, които унищожихме, не бяха снабдени с ядрени бойни глави. На територията на България е имало неофициално руски ядрени ракети, които са били изтеглени още преди разпада на СССР. След 89-та година, СС-23 са били само с конвенционални бойни глави, което също е много сериозно възпиращо стредство.

  • Да, но Гърция е член на НАТО, а въпросния десант беше преди повече от 30 години. Също така в Кипър има много важна английска военна база и до днес.

   • Тези еврейски подлоги успяха да ни вкарат във грешния отбор,но докато не е станало късно да се връщаме във правилния!!!!!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s