Тези, които паразитират над нас ни делят на „леви“ и „десни“

В съвременната политика и еволюиралата капиталистическа система до власт на олигархията няма „леви“ и „десни“ има мнозинство от неравнопоставени и угнетени и един процент „елит“, паразитиращ на техен гръб

untitled

Най-големия страх на управляващите е от обединението на народа. Обикновенният човек под „управляващи“ разбира моментното правителство, министър-председателя и тн. Те обаче в съвременния свят имат само изпълнителна функция. Те не взимат решенията, а само ги изпълняват. И това е особено видно в България.

Имаме „лицата на прехода“, „лицата на протеста“ – за всеки процес, за всяко събитие имаме „лица“. Кои са тези лица?  Хората виждат именно подставените лица, но не и тези, които стоят зад тях. Повече от двадесет години след 1989г. ние вече знаем, че свалянето на Тодор Живков не е минало без „благословията“ на бъдещият шеф на ЦРУ, която конспираторите получават броени дни преди да свалят Живков.

Така българските правителства в момента се борят да са на власт само заради икономически дивиденти и гарантираните най-изгодни позиции за техните партии. Партиите правят бизнес, политиката е бизнес. Власта е пари. Ако твоята партия управлява, управляващия „елит на партията“ (ръководство) си гарантира възможно най-добрите условия за печалба – обществени поръчки, „спокойствие“ (липса на наказуемост, проверки и тн.). А субсидията, в която хората така са се втренчили, е просто един бонус. Политическите партии в България сега не се борят да дойдат на власт, за да изпълняват политически програми – кой въобще някъде по света спазва предизборните си обещания и се води от политическа програма? Дори да има желанието да го направи, глобалния свят е адски динамичен – днес има условия едно нещо да бъде направено, след 24ч. – не. Сега държавата е изцяло подчинена.

Ние нямаме външна политика. ЕС, НАТО, САЩ, Израел – това са същинските управляващи. За това, трябва да ви е направило впечатление, която и партия да дойде на власт, външната политика винаги е една и съща. Имаме Сергей Станишев, по настоящем представител на управляващите и на БСП, който отива на визита в Израел. След по-малко от два месеца лидера на най-голямата опозиционна партия – ГЕРБ, Бойко Борисов, също е на визита в Израел. Виждаме как лидери на партиите у нас пътуват из Европа срещат се с представители на „неправителствени организации“ и „фондации“ от Западна Европа, които са пряко обвързани с големи политически сили в държавите си. Имаме и хора като Джордж Сорос, който има цяла мрежа от такива организации, финансирани пряко от САЩ. Това е съвременния начин една държава като България да бъде контролирана.

„Divide et impera“ ( Разделяй и владей)

Това гласи древната латинска поговорка. Докато народа се дели на „леви“ и „десни“ той не избира между представителя на „левите“ и на „десните“, а просто между два представителя на две противопоставящи се в държавата олигархични шайки, икономически кръгове и тн. А най-отгоре имаме ЕС и САЩ, които избират кой ще е „по-послушен“ и кой повече е „заслужил“ пред тях, за да го подкрепят. Но, който и да дойде няма проблем, сега всички доказаха, че колкото и да се мразят по между си пред Брюксел и Вашингтон е еднакво смирен. Така се въртим в един порочен кръг на непрестанни подмени – подменят се управляващите лица, променя се за 4г. кой олигархичен кръг да бъде по-облагодетелстван и тн. 

Зад всичко стои най-мръсната дума, позната на човека – парите. Сега в Украйна евролидерите обясняват как чакат с отворени обятия своите украински приятели, които считали за „европейци“. Нищо подобно. Просто Украйна се оказа между бизнес интересите на ЕС и Кремъл. Ние наблюдаваме протести, наподобяващи подкрепата на Запада за диктаторски режими, които обаче им изнасят. А цялата работа е въпрос на пари – газовата война между Русия и ЕС не е от днес. Но това отчаяния украинец не може да го види, твърде далечно му е. Иска му се да е „евро-оптимист“, да не вижда, че ЕС всъщност не се нуждае от още милиони източно-европейци, а просто от земята на Украйна. Същото стана и у нас – новото правителство направи заварката на „Южен Поток“ у нас, но и се подготви договорка с американската компания „Уестингхаус“. Така хем вълка сит, хем агнето цяло. Изведнъж „спонтанно събралите“ се с еднакви костюмчета, реквизит и табелки прекратиха красивите, забавни и оригинални „хепънинги“. Протестите стихнаха. Все пак САЩ са организирали смяна на цели правителства в чужди държави, а това да организират „масови протести“ не е особено затрудняващо. Да не говорим, че техните трабадури иззеха протеста от нормалните граждани и пред телевизионните камери всяка вечер лъснаха като „лицата на протеста“.

Границите не съществуват

Ние виждаме как ръководството от милионери на БСП ръководи социалистическата партия. Виждаме как бившия охранител на Тодор Живков и на шефа на руската ком.партия – Зюганов, който бил много възмутен, че след 1989г. трябва да предаде партийния си билет от БКП и за това напуснал пожарната сега се снима с Ангела Меркел и е лидер на „дясно-центристка“ партия, членуваща в ЕНП. 

Виждаме как Хорст Малев – един от основателите на германската крайно-лява радикална Фракция Червена Армия, който дори дълги години лежа в затвора поради съпричастността му в терористичните й акции сега е обединител на германските крайно десни. Показателно е, че с Малер по този въпрос са солидарни и други лидери на немските крайно леви – Гюнтер Машке и Рейнхолд Оберлерхер. Мировъззренческата еволюция на тези стълбове на европейската лява политика на страната на национализма окончателно доказва

нуждата от излизане от остарелите рамки «дясно-ляво» и създаване на единен фронт срещу системата.

Ние видяхме как участникът в Френската съпротива от Втората световна и член на ЦК и на политбюро на Френската Комунистическа Партия Роже Гароди се превърна в същия ревизионист на Холокоста, както Хорст Малер. Защото истината е по-силна от всичко и тя трябва да бъде призната от всеки, а не представяна на Запада така, а на Изток – инак.

Ние виждаме отчаяните и озлобени български младежи, които заклеймяват всички хора с ляво мислене като „червени боклуци“, но пък обявяват именно леви искания. Виждаме как в миг Муамар Кадафи изведнъж се превърна в „зъл диктатор“ и беше свален с помощта на Франция и Запада. А само преди няколко години той бе финансирал предизборната кампания на тогавашния президент – Николас Саркози. Цели десетилетия Запада не виждаше в него „злия диктатор“, а склонния да сътрудничи „кучи син“, бъкан с петрол. Петрол, пари, газ, власт, надмощие, това са думите, които интерсуват този 1% от Човечеството, който паразитира на гърба на всички останали. Все пак, когато дойде поредната огромна сметка за плащане монополиста не те таксува като „син“, „червен“ или „зелен“ – просто пише дата и призив „Плащай!“

Ето как Уолтър Липман – доайенът на американските журналисти и главен критик по вътрешната и външна политика в САЩ описва „правилно-функциониращата“ демокрация, в която малцинството доминира над мнозинството и то с пълното му съгласие:

Съществува класата на гражданите, които трябва да вземат активна роля в управлението на общите дела. Това е „специалната класа“. Те са хората, които анализират, изпълняват, вземат решения и управляват в политическата, икономическата и идеологическата сфера. Тази класа съставлява малък процент от населението и въпросът, който я занимава, е как да се погрижи за онези другите. А „онези другите“, които са извън групата, т.е. огромната част от населението, Липман нарича „объркано стадо“. Ние трябва да се защитаваме от яростта му и да се пазим то да не ни стъпче. И така имаме две функции на демокрацията. На „специалната класа“, на отговорните хора е предоставена изпълнителната функция, което ще рече, че тази класа извършва мисленето, планирането и разбирането на общите интереси. „Обърканото стадо“ също има функция в демокрацията. И тя, според Липман, е да бъде зрител, а не действащ участник. Но освен тази функция, хората в стадото имат още една — защото все пак говорим за демокрация. От време на време на тях им се позволява да отдадат своите предпочитания на един или друг член на „специалната класа“. С други думи позволява им се да кажат: „Искаме ти да си наш водач“ или „Искаме ти да си наш водач“. И това е така, защото живеем в демократична, а не в тоталитарна държава. Нарича се избори. Но след като са отдали предпочитанията си на един или друг член на „специалната класа“, те трябва да се оттеглят и да станат зрители на действието, а не негови участници. Така е при „правилно функциониращата“ демокрация.

3 коментара to “Тези, които паразитират над нас ни делят на „леви“ и „десни“”

  1. Ляво-дясното деление е фалшиво от самото начало – т.е. още от Френската революция досега. Фалшива дилема /като „република-монархия“ преди и паралелно с него/, подменяща и ПРИКРИВАЩА истинското деление, което е по линия на ВЛАСТТА, а не на собтвеността: властимащи „леви-десни/републиканско-монархични“ глутници срещу ВИНАГИ обезвластения народ /направо изяждан или по-милостиво стриган – в зависимост от наличието или не на външно „стадо“ за стригане и доене/. Същото фалшиво деление беше употребено и за разделяне на „народа“ и запазване неговата ИЗКЛЮЧЕНОСТ от властта и след транформацията на другарската върхушка от лява в дясна глутница – грабеща по нов начин. Чрез ляво-дясното ритане ПРИКРИХА оставането си НА ВЛАСТ. Борете се първо за ВЛАСТ – не за „леви-десни“ схеми! Да им развалим пасианса още сега на евроизборите! http://edname4ta.dir.bg/_wm/addressbook/?df=44

  2. Добра статия, трябва и още малко изглежда да стане по близко до реалността. Цялата демокрация се състои само в това, на стадото се позволява само да избере коя глутница от вълци да го командват. Народът наистина е стадо от овце. Но този народ е НАПРАВЕН да бъде стадо, и се правят всички възможни ходове, народа да продължи да си бъде стадо. Промиват му ума чрез медиите, чрез химия, чрез ваксинации, чрез насилие, чрез ограничение, чрез заблуда, чрез религия, чрез реклама, чрез „култура и изкуство”, чрез фалшифициране на история и наука, чрез скрита диктатура и т.н. и т.н. Който и да е в такова положение, ще бъде заблуден. Единици са тези които по някаква случайност са прогледнали, не повече от 5 процента. На тях е забранено да проповядват истината, биват тероризирани, биват шпионирани, убивани, не се позволява никаква организирана съпротива. Единственият начин да се излезе от това положение е да се започне борба със същите методи и действия с които хората биват държани в подчинение. Трябва да се създаде КОНТРА-международна конспирация, КОНТРА-идеология, КОНТРА-насилие, КОНТРА-тероризъм, КОНТРА-тайни организации, КОНТРА-пропаганда, и т.н. КЛИН КЛИН ИЗБИВА!!!! Нищо друго няма да свърши работа

  3. Да определиш значи да се ограничиш.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s