Русия смята да атакува нарко-бизнеса на САЩ и НАТО със сила

Трафика на афганистански хероин е трети по годишен оборот след продажбата на оръжие и петрол. Над 90% от световния хероин идва от Афганистан, а производството доби рекордни нива под окупацията на САЩ и НАТО

US-soldier-poppyField

Русия вече предупреди западните сили, че след изтеглянето им от Афганистан в края на 2014г. и независимо дали след това ще има американски контингент, Русия еднолично ще се заеме с унищожаването на маковите полета, опиума и нарколабораториите в Афганистан. След инвазията на САЩ и НАТО в Афганистан хероиновата продукция не беше намалена, а се увеличи до рекордни нива, като най-големият пик беше през 2007-2008г. – над 8 тона хероин за година. Като се има предвид, че през 2001г., преди идването на САЩ и НАТО произведения хероин в Афганистан беше под 1 тон. 

Русия няма да се поколебае да използва химически агенти, за да унищожава наркоплантациите в Афганистан. Дори е готова да атакува с хеликоптери нарколаборатории, това предупреди тези дни Москва.

За целта Русия най-вероятно ще използва военната си база в Аини, Таджикистан.

Афганистан е износител номер едно на хероин и произвежда над 90% от световния хероин

afghan_opium_production_1994_2009

Графика: Джуди Трейбъл
Данни: ООН

До 2010г. НАТО си „купуваше“ благоразположението на селяните (все едно си купува електорат) като умишлено не унищожаваше маковите плантации в Афганистан. През последните години производството на наркотици в Афганистан се увеличи повече от 40 пъти и това е резултат от американското присъствие там. Ако САЩ и НАТО имаха желание щяха да контролират производството на опиум и хероин в Афганистан, но те не го правят умишлено. Първо, както казахме, за да не си навлекат още повече гнева на местните и второ – след продажбата на оръжие и петрол хероинът е третата най-доходоносна стока във света, носеща годишен оборот между 500-600 млрд. долара.

През 2010г. Дмитрий Рогозин предупреди НАТО, че жизненоважното трасе за натовски доставки, минаващо през Русия може да бъде прекъснато, ако Коалиционите сили не вземат мерки да намалят производството на хероин в Афганистан. Русия дори бе съзирала ООН, обвинявайки НАТО в наркотрафик. На всеки е ясно, че САЩ притежават най-модерната техника и оръжия. Те могат да използват технологии като безпилотните апарати, за да наблюдават къде се отглежда мак и опиум, но не го правят умишлено. Няма съмнение, че западните сили взимат своето парче от пая. Също така за САЩ и НАТО е добре дошло, че Русия има проблем с хероиновата зависимост. В Русия има най-много хероинозависими на глава от населението във света, огромна част от хероина в Русия е трафик от Афганистан. Но Европа също е залята от афганския хероин и то най-вече след като САЩ и НАТО допринесоха за увеличаването на хероиновото производство в окупираната от тях държава. Преди година ООН излезе с доклад, според който Коалиционните сили са допринесли за недопустимо нарастналите нива на производство на хероин и износ, както и констатацията, че интервенцията в Афганистан само е влошила положението.

Иначе, войната в Афганистан доказа, че думите на Сун Дзъ нямат давност. Според него не само численото и технологично превъзходство са фактор, обезпечаващ победата на една над друга военна сила. Иначе как да обясним, че най-могъщите държави от Европа плюс САЩ не могат да се справят с криещите се по пещерите талибани. Но военния провал на НАТО и САЩ, както и огромното количество хероин, с което Афганистан залива света не е само техен проблем – последствията са за всички. Дестабилизацията в Близкия Изток по вина на западните сили, главно САЩ доведе до увеличаване не само на наркотиците, но и на терористичните организации. 

Акцентът, че основно талибаните се занимават с наркотрафика в Афганистан присъства само в американските и европейски медии – кампания, целяща да отвърне вината на НАТО и САЩ за увеличението на хероиновото производство в Афганистан. Ако погледнете статистиката ще видите, че по времето на талибаните производството на хероин и опиум е било под 1 тон. Всъщност, талибаните наред с унищожаването на древни паметници, които считат, че са част от наследството на „неверниците“ в Афганистан, усилено унищожаваха и маковата реколта, а наказанията бяха сурови. 

Ще се изтеглят ли наистина САЩ след 2014г.?

Съмненията са основателни. Първо няма никаква категорична позиция на САЩ – те постоянно „сондират“ почвата за нуждата от американски контингент и след 2014г. Преди няколко месеца афганистанския президент Хамид Карзай дори обяви, че се е договорил с американците за оставането им след 2014г. САЩ, разбира се,R се въздържа от коментар, но подчерта, че нищо не се знае още. Така, че предупреждението на Русия, че ще унищожава маковите плантации и ще атакува с хеликоптери нарколаборатории в Афганистан е по-скоро предупреждение, че след 2014г. Русия повече няма да търпи случващото се, което касае не само нея, но и цяла Европа и всяка точка от света, в която афганистанския хероин трови нечий брат, сестра или дете. 

В края на 2014 г. разбира се, американците няма да напуснат Афганистан. Оставеният там контингент под подходяща демократична маска ще контролира узряващата реколта от опиумен мак. Хероинът трябва да продължи да убива Русия…

Българските медии в PR – кампания

В един от изтеклите в Уикилийкс американски доклади се чете, че България е „впрегнала медиите в изтъкване на хуманитарните ползи от присъствието на български контингенти в Ирак и Афганистан“. Тоест, това е причината българската общественост да е слабо запозната с този проблем. Все пак, 80% от българите не одобряват присъствието на български войници в двете окупирани държави от НАТО и САЩ, но не знаят съучастници в какво точно по мащаби международно престъпление се замесе и нашата собствена страна. Всички данни в статията са официални, но по темата българските медии мълчат.

 

Автор: Уго Чан

 

19 коментара to “Русия смята да атакува нарко-бизнеса на САЩ и НАТО със сила”

 1. Гениално умотворение. Всички изгубени души за теб са психично болни и умират за да живееш ти, защото ти си психически стабилният и ти не можеш да бъдеш „почистен“??? А богатите които са на кокаин? На тях какво им има, че се друсат….нали са богати и успели?? Или искаш да кажеш че децата и те прегарят от работа и за това се друсат? Болестите идвали от друсане, от порнография и т.н.?? А къде сложи цигарите и кафето? Ти си абсолютен расист!! Бялата раса била пречка? Само там ли са психически нестабилните? Другите раси не се друсат сигурно а? Не бях чувал по голяма идиотия….да оправдаеш алчността на човека с такава почти „хуманна“ теория!!

 2. Браво на САЩ, че подкрепят производството на кифлички в Афганистан. Там стават много хубави кифлички с маково семе.

 3. НЕ ВИ ЛИ УМРЪЗНА ДА АМЕРИКА И ЕС ДА НИ ТЪПЧАТ ДОКАТО НИ ОГРАБВАТ? НЕКА ДА КЕЖЕМ КРАЙ! 25 ГОДИНИ ПОДТИСНИЧЕСТВО СТИГАТ! ВРЕМЕ Е ДА СЕ ВДИГНЕМ!
  НА 06.09.2014 ВСИЧКИ В СОФИЯ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, А ОСТАНАЛИТЕ ПРЕД ОБЩИНИТЕ ИМ!!!
  НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ, БОГ Е С НАС!!!

 4. Дано в Афганистан се произвежда все повече мак за кифлички.

 5. Касае се за 8 ХИЛЯДИ тона 😉

 6. а бе кви осем тона бе…………………………………….

 7. Не забравяте, че това зло поразява нашите деца. Тази отрова е насочена към тях и те са основните консуматори. Утре….кой ще зачева….кой ще ражда….какви ще са децата….и деца ли ще са и ние родители ли ще сме….Каквото посееш….това ще пожънеш….Който сее ветрове ще пожъне буря…..Дано да имат сили да оцелеят след сеитбата. МИР ВАМ…..МИР В ДУШИТЕ ВИ….ТЪРСЕТЕ ПЪРВОМ БОЖИЕТО ЦАРСТВО, А ДРУГОТО ЩЕ ВИ СЕ ПРИДАДЕ….Все истини Православни…..Който се срамува от Син Човечески и Син Човечески ще се срамува да го изповяда пред Небесния Отец. Който изкушава едного от тия малките по добре да не се е раждал….Дупе да им е яко….Дупе дето в ада няма да им служи за нищо…..

 8. te amerikancite cial jivot tva praviat,VOINI. ma4at se da vzemat vsi4ko ama tavarish PUTIN ne dava

 9. Често си въобразявам, че знам кои са основните далавери в света. Докато някой ден попадна на нещо ново и разбирам, че съм в същност пълен профан. Май ще трябва да се върна да се занимавам само с това, което ми е силата и специалноста – йога, веданта и будизъм 🙂

  Ето тази статия сега например твърди, че цитирам: „…след продажбата на оръжие и петрол хероинът е третата най-доходоносна стока във света, носеща годишен оборот между 500-600 млрд. долара.….” Ако ме бяха питали мен, можеше да изредя поне 50 разни други неща, преди да се сетя, че ТРЕТАТА НАЙ-ДОХОДОНОСНА СТОКА са наркотиците. Можеше да кажа, диаманти, жито, царевица, леки коли Мерцедес, обувки, крави, коне, дървесина, риба, стомана, мед, ябълки, хляб, и т.н. и т.н. Но не бих се сетил че това са наркотиците.

  Ако писаното в статията е вярно, а то изглежда е вярно, то човек трябва се запита, защо тогава Афганистан не е толкова богата страна колкото един Кувейт да речем? Явно е, че парите от печалбите отиват в джобовете на хора извън Афганистан. От друга страна в статията се твърди, че по данни на ООН, след окупацията от западният свят, производството на наркотици се е увеличило многократно. Няма логика! Защо трябва са увеличава? Нали тук на запад медиите лаят през цялото време, че били против наркотиците? Защо не ги спрат? Нима тяхното управление е по лошо от това на талибаните? Кой има сметка от увеличено производство на наркотици тук на запад? Не мога да се сдържа и да не спомена за „слухове” които се носят, че ЦРУ и ФБР на САЩ са били замесени от години в трафика с наркотици и не позволяват на никой да прави този вид търговия освен самите те. Нито пък мога да се сдържа да кажа, че същите тези организации са изцяло под контрола на еврейската мафия? Някак си нещата започват да се свързват…

 10. za mnozina mai ne e naqsno za kakvo be6e tazi pataklama- strelba v AFGANISTAN NATRAPENA OT NATO a to e imenno za da se kontrolira money trafika i se vzemat mangi
  – s

 11. А какво стана с правителствения кораб пълен с хероин и контрабандни цигари в гърция,бедните хорица ллежаха в панделата,докато мишкков и съучастниците от върховете на политическата върхушка се скатаваха

 12. А В БЪЛГАРИЯ КАТО СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ МЕТААМФЕТАМИНИ И СЕ ИЗНАСЯТ ЗА АЛЖИР И ЛИВАН, НАШИТЕ МЕДИИ СЪЩО МЪЛЧАТ, ЗАЩО МИСЛИТЕ ЧЕ БЕШЕ АТЕНТАТА В САРАФОВО, НЕ ОЧАКВАЙТЕ НЯКОГА ДА ВИ КАЖАТ ИСТИНАТА.

 13. Добра статия, но има няколко грешки в данните, които подкопават достоверността на цялата информация. При добив на 8 тона хероин и приходи 500 миларда долара средната цена на хероина за грам трябва да бъде 62500, а тя е около 1000 пъти по ниска и то в Западна Европа. Другата набиваща се грешка е ръст на производството на хероин от 1 тон до 8 тона не е 40 пъти, а само 8 пъти. Когато се борави с факти точноста е най -важна, за съжаление Гугъл Преводач няма как да проверява това 🙂
  Поздрави!

  • Здравейте, всички данни изнесени в статията са верни и повечето са на ООН и др., наистина произведения хероин е увеличен около 40 пъти. Колегата обаче е объркал и смесил малко нещата – говорейки за продукцията опиум, около 8 тона, всъщност от нея трябва да се види колко хероин се произвежда, това е единствената фактологична грешка.

   • Иначе, сам по себе си опиумът също е наркотик. Също така се наблюдава и огромен прираст на произведения коноп в Афганистан, откакто САЩ и НАТО са там.

   • вървят по ступките на предците си

  • Има и нещо друго, докато стигне крайния потребител 1грам може и 10 грама да стане от смесване с други боклуци.

 14. Здравейте,
  Хубава статия сте написали, но ще е по-пълна, ако добавите накратко следното. САЩ и НАТО са инструменти в разрастването на хероиновия бизнес. Бизнесът с наркотици е бизнес на свръхбогатите, за които бялата раса е най-сериозната пречка за глобализацията и налагането на тотален контрол. Наркотиците са оръжие за почистване на Земята от психически слаби индивиди. За бедните аутсайери главно- хероин, за богатите на които всичко им идва наготово- кокаин. В умишлено създадената криза с целенасочената деиндустриализация в ЕС, САЩ и Русия, на тия които психически прегорят в даден момент се предлагат активно психоактивни вещества и дейности- наркотици, антидепресанти(лекарстжена зависимост), алкохол, цигари, кафе, хазарт, порнография т.нат. Оттам агресия, инфаркти, инсулти, диабет, рак, преяждане, синдром на внезапна смърт, самоубийства… Който умрял, умрял!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s