„Американските треньори“ на Кличко – добре познати и в България

Чужди посланици, американски компании и държавни агенции, Джордж Сорос и др. издигнаха боксьора Виталий Кличко в „лице на опозицията“ в Украйна

John McCain, Vitali Klitschko

Виталий Кличко и Джон Макейн

Освен американски консултанти, които рабоят с Кличко и неговата партия „УДАР“ е интересно да се проследят и връзките на Кличко с американските компании, които играят ролята на директни медиатори между него и Конгреса на САЩ, както и американските държавни агенции, които го съветват как да действа в разразилата се вече предизборна кампания в Украйна.

Няма министър в Украйна, който да не е подчинен на ‘комунистите’. Това слушаме в последно време по западната преса и от опозицията в Украйна. Виталий Кличко се отказа от бокса и световната титла, за да се отдаде на политиката. Явно oсъзнавайки, че с огромната подкрепа, която получи и се превърна в „лицето на опозицията“ в Украйна има голяма вероятност да е следващия президент на страната.

Виталий Кличко е чудесен избор за западните посланици и хора от САЩ като Джон Маккейн, които го „побутват“ и подкрепят. Той е известен и се ползва с широката подкрепа на украинците. Партията му „УДАР“ има претенциите да изповядва „евроатлантически“ ценности и той изглежда е страхотната марионетка, която ако стане президент ще е адски лесна за контролиране. Кличко е боксьор, той няма нужните качества и знания, за да бъде държавен глава. Ясно е, че тези, които сега го „побутват“ в бъдеще ще управляват и него и Украйна, ако той стане президент.

Според стратегическият-експерт на „УДАР“ – Ростислав Павленко партията на Кличко ползвала услугите на американската компания PBN, която се е специализирала в сферата на т.нар. „стратегически комуникации“, а в сайта си описват дейността си така:

„Корпоративни и кризисни комуникации, обществени и правителствени отношения, както и финансови комуникации и връзки с инвеститорите“.

Интересно е какви хора са в борда на директорите на PBN. В него присъстват хора като бившия съветник на президента на Русия Михаил Горбачов – Георги Огонов, както и председател на борда на директорите на международната инвестиционна компания Alfa Capital – Бернард Сушер. Въобще, поглеждайки управляващите компанията е съвсем удачно да се заключи, че тя е поредната западна организация, която отдавна се е прилепнала към пост-съветски страни като пиявици, за да изпомпва пари от тях в американски банки, използвайки връзки в горните ешелони на правителството и големия бизнес. На такива „безценни инвеститори“ сме се нагледали и у нас, в България.

Myron-Wasylyk-300x246

Мирон Василик

След създаването на УДАР, PBN започват да работят с екипа на Виталий Кличко, помагайки му да се създадат връзки с Белия дом, Конгреса, Държавния департамент и Съвета за национална сигурност на САЩ. PBN уреди редица посещения на Вашингтон за партийния лидер и неговите помощници. Именно тази компания, срещна Кличко със американския сенатор Джон Маккейн, както и редица представители на Държавния департамент и Съвета за национална сигурност – длъжностни лица, които реагират особено нервно към всичко, свързано с Русия.

Soros-Revoluton-Graas-NRBОт 1996г. насам украинския клон на компанията е оглавен от американския гражданин Мирон Василик. Той е бивш служител в Държавния департамент на САЩ и…изненада – член на надзорния съвет на Международния институт за политически изследвания на Джордж Сорос – известния „филантроп“, чиито „пипала“ на „неправителствени организации“ и „фондации“ щъкат и у нас.  Друг важен помощник на Кличко и партията му е Фиона Хил – офицер от националното разузнаване на САЩ по времето на президента Джордж Буш, отговаряща пред Националния съвет по разузнаване специално за региона на Евразия и Русия. Тя е известна с подркепата си за чеченските терористични организации, извършвали атентати в Русия и не само, като лобираше пред Конгреса определени терористични групи, подкрепяни от САЩ, да не бъдат признавани като „терористични“…

Fiona-Hill-202x300

Фиона Хил

PBN обаче не трябва да бързат да се радват, защото дори Кличко да стане президент е възможно друга част от американското „лоби“ в Украйна да се радва на добри позиции и отношение от най-висшия ешалон на властта в държавата – Демократическата партия. В последно време УДАР са започнали да работят и с друга американска компания – Greenberg Quinlan Rosner (GQR). Тя е още по-голяма „консултантска“ американска компания, оперираща в над 80 държави. PBN, обаче е „в ръцете“ на Републиканците, а GQR на Демократите. Сега Кличко и неговите съпартийци знаят, че трябва да разчитат на Демократите в САЩ, тъй като най-вероятно ще са в Белия Дом и след 2015г. Това е мъдър ход на Кличко. 

Как ще се развият нещата в Украйна ние можем само да предполагаме. Резултата обаче няма да е в полза на украинците в никой случай. Ние вече се нагледахме на шарени революции, у нас също „лицата на протеста“ се оказаха обвързани с редица фондации и организации, финансирани от САЩ. И докато голяма част от украинците са обзети от „еврооптимизъм“ и им се подхвърлят пещерни лозунги за „комунистите“, „злия Путин и Русия“ сметките са съвсем други – геополитически.

Автор: Уго Чан

8 коментара to “„Американските треньори“ на Кличко – добре познати и в България”

 1. Към анонимния смукач на дебелогъзи американски сфиктери, що за жалък промит мозък, защо бягат хората на запад, заради по високия стандарт и уреден живот, но това са хора без воля и материалисти-потребители, този стандарт е именно поради абсолютният паразитизъм на Запада над народите на изтока и третият свят, история на кръв, мъчения, интриги и грабежи, не на труд и успехи, дори техните изобретения са само от наши изобретатели…
  Имахме си нормален небогат но смислен живот а ни направиха безмозъчни роби, като отровиха въздуха, водата, природата, дадоха ни западни стандарти и отровени-ГМО храни и ни бетонираха на цяло черноморието и планините, да ви дефекирам върху американо-европейският живот и ценности…

 2. На никого нему трябват украйнците а им трябват украйнските пазари където да си продават дзвайсет годишното замразено месо.

 3. Ето малко видео как се плаща на протестиращите!

 4. Какво иска да ни каже автора на статията? Може би, че САЩ е платила на всички за да излязат по площадите, а не защото тези хора искат да живеят в Европа!?! Да не би да смята,че украинците изгарят от желание да живеят в СССР-Русия!?! Или не е жив спомена за 6 милиона умрели от глад, по „вина на САЩ и Европа“! Като защитавате разни тези и ви плащат за това, просто идете да поживеете няколко години в Русия, пък после ни пишете мнението си!
  Защото хората искат да имигрират в САЩ, а не да се махат оттам, за разлика от Русия, България, Украйна и други ….

  • Лайнянко – две неща ще те помоля – първо недей да изказваш обвинения, че „ни плащали“ – за разлика от бавноразвиващи се малоумници като теб, аз отстоявам своето лично мнение и не ми трябва някой да ми „плаща“ за това и второ – кой си ти, че не разбрах, че говориш „какво искат украинците“ – ти си тотално облъчен кретен. Кое в статията не разбра, бавноразвиващ се ли си, или бавнозагряващ? Самия факт, че дипломати и посланици се срещат с протестиращит и обясняват кой подкрепят и кой не е достатъчно показателен, ако не знаеш – това е недопустимо. Искам украинския посланик да отиде при протестиращи в САЩ и да се прегръща с тях и да ги насъсква срещу легитимната власт в съединените щати. Каква ще е реакцията, би ли ми казал? Хората какво искат мойто момче никой не го интрсува – нито Русия, още по-малко Европа и САЩ. И понеже виждам, че си абсолютен малоумник държа да ти подчертая в тази връзка, че ЕС НИКОГА НЕ Е КАНИЛ УКРАЙНА (НЕ ИМ ТРЯБВАТ ОЩЕ 50МИЛ. ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙЦИ) И НИКОГА НЯМА И ДА Я ПОКАНИ ДА ЧЛЕНУВА. Отивай да се шибаш, некомпетентен си, за да коментираш. Чао.

 5. Преди две-три години президентът Путин каза, че на Джон Маккейн му хлопа дъската. Това е в резултат на прекарването му във Виетнамска яма няколко седмици. Та тая „хлопаща дъска“ дава съвети на житницата на Европа – Украйна как да се развива, т.е. да се „разбива“. А Кличко се отказа от бокса, защото нашият Кубрат щеше да му спука кратуната. Това е истината.

 6. Гледайки от страни и на базата на горчивия ни опит, вече можем да съберем 2+2. Важното в случая е, има ли в Украйна независими медии и сили, които да отворят очите на хората там. Отрезвяването неминуемо ще дойде, но вероятно ще е късно за много от нещата, случили се вече там.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s