Вашингтон иска да разположи екстремисти до българската граница

 Mojahedin-e-Khalq (MEK) беше премахната от списъка с терористични организации на САЩ през 2012г. Организацията бе под  контрола на администрацията на Буш, а след идването на Барак Обама се смята, че Израел е поел контролът над нея

mko

След като през 2011г. румънското правителство и САЩ подписаха договор за разполагане на елементи от Евро-ПРО на САЩ на румънска територия, а Вашингтон Пост разкри, че на територията на Румъния и Полша са функционирали тайни американски затвори, услужливостта на румънската държава спрямо американските й партньори не стои под никакъв въпрос.

САЩ се готви да разсели 3,000 бойци от премахната (целенасочено) през 2012г. от списъкът с терористични организации  Mojahedin-e-Khalq (MEK) в Европа. Голяма част от тях може да бъдат изпратени в Крайова, Румъния до българската граница.

Един от бившите високопоставени ръководители на МЕК – Махмуд Ходабанда разкри, че въпросът за разселването от Ирак на представители на организацията в Румъния са били обсъдени между държавния секретар на САЩ – Джон Кери и румънския външен министър – Титус Корлъцян в Брюксел в началото на декември миналата година.

От 2012г. САЩ се опитва да намери място, където трите хиляди бойци на екстремистката организация да бъдат изпратени.

Според Вашингтон най-подходящото място било Крайова – на границата с България. 

craiovaДържави като Албания изявиха готовност да приемат няколко стотин представители на терористичната организация на своя територия, но нейните представители изрично са пожелани да бъдат преселени заедно на едно място. Очевидно, САЩ или умишлено иска да разположи екстремистите в близост до държави, които целенасочено дестабилизира и упражнява по този начин контрол над тях, или просто се чуди къде да изпрати нежеланите, както преди време, през мандата на ГЕРБ се говореше, че може да ни пратят няколко опасни затворника от затворът Гуантанамо.

И въпреки усилията на хора като Хилъри Клинтън да извадят МЕК от списъка с терористични организации то тя още се счита за терористична от Ирак и Иран. В „лобирането“ за МЕК се включиха освен известни политици и бивши директори на ЦРУ и ФБР. 

kerrycorlatean-300x168

Титус Корлъцян и Джон Кери

Ако Румъния приеме всичките 3000, или част от бойците на екстремистката организация това ще представлява пряка заплаха за националната сигурност на България, която и без това не може да смогне на огромния поток от нелегални имигранти, които влизат в България не без умишлената помощ на Турция.

Кои са Mojahedin-e-Khalq ?

Организацията води въоръжена борба срещу Иран и е отговорна за поне 50 хил. убити, включително един президент и дузина ирански официални лица. След разполагането им в Ирак през 1986г. Садам Хюсеин многократно е получавал подкрепа от тях в Ирано-Иракската война. Диктатора ги използва и за да подтискат кюрдската съпротива.

От началото на американската военна кампания срещу режима на Хюсеин в периода на 1990-те, през 1997г. американския департамент за държавна сигурност вкара Mojahedin-e-Khalq  в списъка с терористични организации. В обемен доклад от 41 страници, с който е запознат Конгреса ясно е написано:

„Няма съмнение, че има само едно правителство, което покровителства тази терористична организация и това е иракското правителство на Садам Хюсеин“

Разбира се, не е случайно, че през 2012г. САЩ премахна МЕК от списъкът с терористични организации. Веднага след инвазията в Ирак през 2003г. организацията попадна под американски контрол. САЩ дори започна да използва неините моджахидини във въоръжени операции срещу Иран.

Наскоро беше разкрито, че администрацията на президента Буш тайно е докарала и обучавала представители на терористичната организация на територията на Съединените щати. Предмет на обучението е било разузнавателна и шпионска дейност. Предполага се, че програмата е била прекратена съвсем преди идването на Барак Обама. Според анализаторите, тогава организацията е преминала под контролът на израелските МОСАД.

Имайки влиятелен и известен политик на тяхна страна, който да лобира за премахването им от списъка с терористични организации в медиите те бяха печално наречени „Терористите на Хилъри“.

Можем само да гадаем дали и какво ще получат румънците в замяна на това да приютят членове на терористичната организация по желанието на Вашингтон. Дестабилизацията и ислямизацията на Балканския полуостров е целенасочена и съвместна политика на Анкара и Вашингтон отдавна, а вторите определят Турция като „Бъдещ стълб на Балканите“. Остава да се надяваме, че плана няма да бъде осъществен.

За Alter Information:

Уго Чан

One Comment to “Вашингтон иска да разположи екстремисти до българската граница”

  1. Не ми харесва политиката,която САЩ води като цяло независимо за коя област.При тях военните действия са напълно нормални и адекватна мярка , но не и според мен.Но все пак имайки предвид, още от началото на американската военна кампания срещу режима на Хюсеин са били задържани доста важни лица,които са отговорни за смъртта на много хора.Положението не е добро тези терористи , които явно със самото им раждане ги готвят за самоубийство и за децата това е нещо нормално.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s