Дръжте си „европейските ценности“ далеч от България

„Европейските ценности“ – любимата красива фраза на европейските лидери, но тя по нищо не се различава от добре познатият ни репертоар от прекрасни фрази за „демокрация“ и „свобода“, с които САЩ оправдава агресивната си политика, отговорна за смъртта на милиони и разрушаването на десетки държави

article-1262543-08F2B792000005DC-451_634x429

„Налагането на европейските ценности“ не винаги е било толкова безопасно за набелязаните за обогатяване с неповторите, уникални и възвишени ценности, които са толкова изключителни, че са кръстени на техните притежателите – европейците. Но не на тези от Източна Европа, а само на западноевропейските нации. Тези от Изтока, както нас българите, не се гледат с много добро око – те не притежават тези уникални по рода си ценности и състояние на духът, за това трябва и те да се учат на тях.

Разбира се, не говорим за наследството на Моцарт, или пък за красивите картини на Леонардо. Говорим за наследството на хора като белгийския крал Леополд, Хитлер, Мусолини – все отявлени разпространители на „европейските ценности“. Съвременните лидери на ЕС все още живеят в епохата на колониализма. И думичките, които често изричат те трябва винаги да ни притесняват: „евроатлантическото бъдеще“ и изказването от типа „ЕС е загрижен за…“ 

Чуваме ги често и навсякъде – и от лидерите на ЕС и от техните „трабадури“ в България. Понякога и от някой чужд посланик. Така например действащият посланик на Германия и бившия американски – Джеймс Пардю след среща с „ранобудните студенти“ лично изказаха

„притеснение за евроатлантическото бъдеще на България и възможността от нейното преориентиране към евразийското пространство“.

Не се изискват особено задълбочени размишления, за да се долови какво се крие зад тези кухи, но пък елегантни и красиви, фрази за „евроатлантическо бъдеще“ и „налагането на европейските ценности“ – геополитика. Или казано съвсем без недомлъвки: особен вид „нежно“ колонизиране и подчиненост.

Но, както уточних, не винаги колонизацията е била така „нежна“.

Конго е пример за държава, където успешно са наложени тъй възвишените „европейски ценности“.

Всъщност, в историята няма такъв аналог. Но пък аналогиите с методиката на действие, за да бъде колонизирана държавата Конго са изключително много с инструментите, които се ползват и днес.

Всичко започва през 1876г., когато белгийския крал Леополд, чийто лик днес се усмихва от милиони европейски монети, създава правозащитна хуманитарна асоциация с идеална цел, или поне обявените дейност и цели са такива –  „Internationale Africaine“ 

Навярно можем да наречем белгийския крал „откривател“ на използването на подобни „правозащитни“ и „човеколюбиви“, само на хартия, за контролиране, вмешателство и заграбване на цели държави, на чиято територия те извършват дейността си. За това днес държави като Русия обявиха за незаконни и шпионски всички „неправителствени организации“, които биват финансирани и ръководени от чужди държави.

Конго се превръща в най-голямата държава, притежавана еднолично от някой човек. Леополд си вдигнал столица и я кръстил „Леополдвил“ и не окупирал или заробил Конго, а просто се обявил за „собственик“. А най-важната му собственост били хората на Конго и изключително важния ресурс, който страната има по много – каучукът.

За 15 години Леополд избил и осакатил над 10 млн. души. Всеки, който не набавил дневната миза каучук бива бит с камшици, а често и наказан с отсичане на ръцете и краката му.

Същото се случи с 5-годишната дъщеричка на този мъж.

picture-2

Тя също се трудила принудително, но веднъж не успяла да покрие дневната доза, която трябва да набави. Ръцете и краката на това 5-годишно дете било отрязани за наказание. Нейния баща отишъл съсипан в дома на бяла заселничка, за да потърси помощ. Жената имала революционния, за времето си, апарат, тежащ близо 200 кг. И тази снимка става историческа – тя е първата снимка, която обикаля почти целия свят, първата известна фотография въобще и най-вече: причината зверствата на белгийския крал да стигнат до международната общност. Бащата на американската литература, известен с левите си убеждения, Марк Твен бил един от най-дейните срещу Леополд. Той запознал колкото се може повече влиятелни хора в Съединените щати и по света за случващото се, разпространявайки тъжната снимка и осмивайки и нападайки кралят на Белгия чрез своите памфлети.

Краля се махнал от Белгия. За съвсем кратко, Конго е свободна държава.

Днес отново в Конго има робство. И то е наложено не от един крал на Европа, а от стотици западни корпорации, които експлоатират хората, техния труд и ресурсите, които притежава тази страна.

Столетия след Леополд колониализма продължава, макар и под маската на „европейските ценности“. И въпреки, че Европа изгуби колониите си, съвсем неофициално тя и другите дейни борци за красиви ценности като демокрация, мир и свобода – САЩ спокойно си притежават и контролират цели държави и региони по света. И всичко, както в „доброто старо време“ се гарантира от могъщите армии, готови да смажат всеки, който не иска доброволно да прегърне възвишените ценности, които всъщност той никога няма да види, просто защото не това е целта на действията им.

Какво означава „евроатлантическо бъдеще“ за България? Звучи като България без нищо българско. Без обичаи, без нашите собствени си „ценности“, които не си спомням да са причинили зло или да сме рецитирали докато изтребваме цели народи и най-вече: бъдеще в съюз с наши исторически кръвни врагове. Врагове по времето на цар Калоян, по времето, в което подпомагаха османците, които ни бяха поробили, врагове по времето на Балканската война. През цялата ни история.

17 коментара to “Дръжте си „европейските ценности“ далеч от България”

 1. Едно време и пазителят на европейски ценности Хитлер е издигнал лозунга „славянството ще стане тор на немската цивилизиция“, но славянството стана не тор, а мор на немската цивилизация. Както ще стане мор и на американската цивилизация.

  • хихихи,голям мор! Германия и днес е номер едно,а къде е великанчето славянско РАША,с което българинът като НЕСЛАВЯНИН няма общо като генетика?! Как са като жизнен стандарт народите в Русия и в Германия??? хаха! SIEG HEIL !!!! DEUTSCHLAND UBER ALLES!!!

   • Не използвай и омърсявай името на един велик човек бе пендел нещастен. Хитлер е правил това за времето си, което е било правилно, но искам да те попитам много ли се радваш на хилядните гей-паради в настоящата Юдейска Германия или на близо 6 млн турци, които са се заселили в нея. А може би се радваш на това ,че на 90% от германците са им промити мозъците и презират всяка нотка на патриотизъм и национализъм и са превърнати в болни толерасти. Но нищо продължавай да се си се радваш на днешната евро-гейска Германия и да се заблуждаваш ,че има нещо общо с Райха. А що се отнася до Русия, то тя е бъдещето на бялата раса!

 2. може и да си доц. (макар че по-вероятно си..БОЦ!!), но не във ВТУ, а в..ТВУ!!

 3. Браво на списващите сайта, където единствено можеш да прочетеш истината. Миналата седмица имаха една прекрасна статия за клана Ротшилд, за планирането и осъществяването на Октомврийската революция през 1917 г. в Русия с цел разрушаване икономиката и морала на руснаците, подпомагането на Хитлер по-късно от същите тези еврей-масони притежатели на наднационалните компании, за финансовия им контрол над Ватикана дори и т.н., въобще за стриктното изпълнение на пъкления им план- заробването на света!

 4. ПОПАДНАЛ СЪМ БЕЗ ДА ИСКАМ В БЛОГА НА ОЗВЕРЯЛ И ФАНАТИЗИРАН ЧЕРВЕН ТРОЛ! ОБРЕЧЕНИ СТЕ ВИЕ – НИСКОЧЕЛИТЕ БСП-БОКЛУЦИ! ВЕЧЕ МОЖЕТЕ ДА БУДИТЕ САМО ОТВРАТА.

  • И мен ме отвращават „доценти“ и „интелектуалци“ като тебе, особено когато пишете с капс лок, тоест крещите. Избърши си лигите от устата, успокой се, пий си хапчетата и бягай в „Капитал“, примерно.

  • Ако наистина беше Доц. /аз лично се съмнявам/, щеше да говориш с факти, изследвания и произтичащи от тях изводи. Явно имаме работа с човек, който няма собствено мнение и използва улични клишета и обиди.

 5. За тези, които твърдят, че ЕС и НАТО са ни приятели, ще припомня един много показателен случай, вие си правете изводите сами.

  През 2007-ма година горяха планините и полята на България, положението беше сериозно и извън контрол. За първи път България се обърна с молба за помощ към Евроатлантическия център за координация и реагиране при бедствия на НАТО, ЕС и Русия (http://news.ibox.bg/news/id_503993839)

  И знаете ли какво стана? ЕС ни отряза (http://dnes.dir.bg/news.php?id=1930335), а НАТО ни казаха в прав текст „България да не разчита на помощ от НАТО при пожари и бедствия“ (http://www.segabg.com/article.php?id=339847)

  Само Русия изпрати специализирания си самолет за гасене на пожари ИЛ-76 безвъзмездно (платихме само горивото на самолета) и за 30 часа положението с пожарите беше овладяно. Народа посрещна летците с хляб и сол (http://youtu.be/f0pBTdwy-bo)

  „Приятел в нужда се познава“ е казал народът.

 6. ИСТИНСКИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ „ценности“ СА: ПИРАТСКИТЕ ГРАБЕЖИ, ВЕЧНОТО РОБОВЛАДЕЛСТВО, НЕНАСИТНИТЕ ГЛОБАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ И ГРАБЕЖИ, СВЕТОВНИТЕ ВОЙНИ! Малко, но МНОГО БОГАТИ и МНОГО, но МНОГО бедни, без никаква друга собственост освен ЖИЗНЕНО НЕОБХОДИМАТА за ходене на работа КОЛА! Няма СЕЛА! има ФЕРМИ и безимотни работници, които живеят в ТЯХ, /но не при животните/!

 7. Вече под думата ценности всеки един от нас ма предвид различни неща, което е жалко.Тъжно е да гледаме как едни традиции които са пазени толкова години сега се размиват и започват да означават все по – малко за днешната младеж.Статията е страхотна и се радвам че ни пишете, надявам се да има и тема с продължение по този въпрос.Много е лесно да организираш и да създадеш една кампания която има за цел да бъдем всички ние малко по хуманни, но в действителност се получават други неща.Нас постоянно ни мачкат още от преди години когато сме били под турско робство, сега сякаш още не можем да се отървем от това.

 8. Статията щеше да е една идея по-въздействаща, ако авторът си беше направил труда да поправи някои стилови и пр. грешки.
  Напр. няма такова нещо като „дневна доза“, когато става въпрос за полагане на труд, пък било то принудителен. Едно време, когато имаше студентски и др. бригади, ни тормозеха с „дневни норми“ и пращаха хора по лагери като Белене, ако се възмутят от това, че са неизпълними.
  Пълният член, който е умело пропуснат, въобще няма да го коментирам, защото се оказва, че доста уж грамотни българи имат огромен проблем с поставянето му на правилните места.
  Много се зачудих що за технологично чудо е този апарат, дето тежал 200 кг и малко по-нататък в изречението разбрах, че става дума за ФОТО апарат.
  Горките трубадури също са пострадали – този път от правописна грешка.
  Спирам до тук, защото коментарът ми заприлича на литературен анализ 🙂

 9. Евро-азийско бъдеще за България също не ми изглежда много розово… особено след 45 годишната „вечна дружба“ с братушките…

  • Явно Ви липсват всичките тези 45 години от живота, защото си нямате и грам РЕАЛНА ПРЕДСТАВА освен от медиите! АКО СЕГА ИМАШ СОБСТВЕНА КЪЩА, КАКТО И 90% В
   БЪЛГАРИЯ, ТО Е ОТ ТОГАВА!

 10. Дано тази информация влезе в главите на всеки българин, че да се опомним – кои сме? къде сме? С кои сме? И за какво трябва да се борим….

 11. Не ми е ясно, за чий трибуквеник ни е нужно „евро -атлантическо“ бъдеще? Нали точно тая Европа 5 века ни гледа как турците ни режат главите, изнасилват децата и жените?

 12. Перфектна статия.Браво на сайта и на автора.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s