Двама от обвиняемите за разпространение на радикален ислям получавали огромни суми от Саудитска Арабия

 Саид Муутлу и Абдуллах Салих са получавали огромни суми и месечна издръжка от Саудитска Арабия и Световна ислямска лига

radikali

Делото за разпространение на радикален ислям продължи днес с изслушването на двама от обвиняемите – Саид Муутли и Абдуллах Салих. Обвинението представи доказателства, че двамата са ръководители на клона на екстремистката саудитска организация „Ал Уакф ал Ислями“ в България.

Саид Муутлу е имам на Сърница. Обвинението представи протокол от 2005г., в който имама е посочен като ръководител на българския клон на радикалната организация. Освен това той беше попитан какво е правил на семинари в Истанбул през 2008г. и 2009г. Въпреки, че отрича да е получавал пари от Саудитска Арабия и Световната ислямска лига, на въпрос на прокурора по делото дали е запознат с решението на лигата да получава месечна издръжка от 1000 реала за дейността му в Сърница той отказа да даде отговор.

Другия разпитан днес беше Абдуллах Салих – районен мюфтия на Пазарджик. Той също не даде смислено обяснение откъде се е сдобил с огромните суми, като намерената в личния му автомобил от 17,000 лв., както отрече, че е получавал 240 евро месечна издръжка и още 2,880 евро на година за издаване на ислямистко списание. Той, обаче, призна, че получавал суми от „анонимни дарители“, които не е отчитал от НАП. Доказателствата относно получавани големи суми и месечна издръжка, обаче са солидни, както и доказателсвото, че двамата с Муутлу са ръководители на българския клон на радикалната организация в България.

 

Саудитска Арабия е родината на ислямския екстремизъм, а държавата официално е обявила, че ще води политика за налагане единствената „правилна религия“ – исляма в целия свят и ще го постигне чрез „световен джихад“. Финансирането на екстремистки организации и контролирането на терористи е част от политиката на кралството. Преди дни опозицията в съседна Турция, която също има голяма роля в ислямизацията и ръководенето на радикални организации специално и в нашия регион, обвини синът на турския премиер Реджеп Ердоган, че се е срещал със саудитски бизнесмен, който е сочен от САЩ като крупен спонсор на „Ал Кайда“. Преди седмица командир от „Ислямска държава в Ирак и Леванта“, близка до „Ал Кайда“ призна, че организацията му е получавала пари от Саудитска Арабия. ИДИЛ се бият срещу правителствените сили на Башар Асад в Сирия.  Командирът признава, че организацията е получила над 150 млн. щатски долара от Саудитска Арабия.

Притеснителни са данните, представени в американските доклади, разглеждащи радикалния екстремизъм у нас. Според тях, организации като „Ал Кайда“ отдавна са се установили в страната.

16 коментара to “Двама от обвиняемите за разпространение на радикален ислям получавали огромни суми от Саудитска Арабия”

 1. Vz. ZZARSTVO BALGARIA imashe 600 HILLADI dushi BALGARSSKA VOIISSKA ss NAI-SSAVREMENNO ORUZZIE,koato BESHE ZVERSSKI BRUTALNO UNISHTOZZENA,zaedno ss VISSHIA GENERALEN STAB,SSavetnizzite,VISSHITE Ofizzeri,ot republikanzzite na SStalin i BALGARSSKIA NAROD beshe ZAROBEN ot republikansskata MAFFIA… Otdavna E PREDSSKAZANO che RUSSIA ste BUDE OTNOVO ZZARSTVO RUSSIA ssled Kurvavia Komunizum…V 2020-2024 ste BUDE KORONOVAN Novia RUSSKI ZZAR…no Predi tova STe Ima SStrashna GOLAMA Voiina,v Koiiato CHovechesstvoto EDVA ste OZZELEE…STe ZAGINAT SSTOTIZZI MILIONI Dushi… SStalin-JUgashvili i Lenin-GOLDstein i Trozzki-BRONstein…i IAgoda-JEHUda i IUDEIISSKO-MASSONSSKATA PRESSTUPNA Bolshevishka-SSovetsskA-Komunisstichesska SHAIKA-KLIKA-BANDA,bez Voiina IZBIHA i UNISHTOZZIHA 50 – 60 MILLIONA CHoveka na TERITORIATA na ZZARSTVO RUSSIA vuv VSSICHKI SSuzdadeni ot Tiah SHIBANI MIZERNI republiki… Deleneto na dessni i levazzi,na russofili i russofobi, Obssluzzva Vragovete na CHovechesstvoto-ILUMINATITE-PRESSTUPNIZZI-MASSONI…SSkoro Russia STe SStane Otnovo ZZARSTVO RUSSIA- Predsskazano E, i Balgaria PARVO TRABVA da Dade Primer kato VASSTANOVI ZZARSTVO BALGARIA…SSAEDINENIETO PRAVI SSILATA.. Molete SSe za VASSTANOVAVANETO na ZZARSTVO BALGARIA i ZZARSTVO RUSSIA…Molete SEe za POBEDATA na PRAVOSSLAVIETO i CHRISTIANSTVOTO… N.V.ZZAR SIMEON II E ZAKONNIAT DARZZAVEN GLAVA na BALGARIA sspored ZAKONNATA DEISSTVUVASTATA TARNOVSKATA KONSTITUZZIA…republikata na SSlugite na ILUMINATITE-PRESSTUPNIZZI, na SStalin-Lenin, E NEZAKONNA i TRABVA DA BUDE PREMAHNATA NEZABAVNO …V TOVA E SSPASSENIETO na BALGARITE – PRAVOSSLAVIETO i ZZARSTVO BALGARIA…Zastoto IDVAT LOSHI VREMENA i republikite STe ZAGINAT i STe IZCHEZNAT…STe OZZELLEAT PRAVOSSLAVNITE ZZARSTVA i HRISSTIANSSKITE DARZZAVI… Zasto pishete na “ sstalinka “ ot 1945 god… na aZbukata na republikansskite OKUPATORI, na aZbukata na GLAVOREZA SStalin, PISHI na ORIGINALNATA BALGARSSKA AZBUKA predi 1945 god… … republikata ot 1944 god. , ot 70 Godini E OSSNOVA na republikansskata MAFFIA,… TRABVA DA PREMAHNEM TAZI OSSNOVA – FALSHIVATA republika ot FALSHIFIZZIRANIA “rOFFerenDUM“ v 1946 god…SSega pri MIZERNATA I NESTASTNATA REPUBLIKA STE SSTRADAME…I BOG NAMA DA POMOGNE, AKO SSAMI NE SSI POMOGNEM…ZAPLATITE v ZZARSTVO BALGARIA predi 1944 god. ssa bili 2 PUTI PO – GOLEMI ot TEZI v Kralsstvo SHvezzia…BORETE SSE za ZZARSTVO BALGARIA i TOGAVA STE IMAME USSPEHI….. CHetete, Misslete… i TOGAVA STE RAZBERETE KUDE sste i KAKVO DA NAPRAVITE ZA DA SSE POLUCHAT NESTATA… SSega sstandarta na NEZAKONNATA republika E 20 – 30 PUTI Po – MALAK ot TOZI na KRALSSTVOt SHVEZZIA… 

 2. И един анонимен изобщо да не говори за геноцид. И то само над мюсюлманското население (в случая помаците). Защото натиска над тези хора е огромен. Огромно промиване на мозъци се прави сред тях. Геноцида е над българското население. Защото в една православна държава няма място на забулени жени и брадати мъже, които е неизвестно какви доходи имат, и от къде идват. Радикалният ислям е тук. И се насажда в мюсюлманското население като фикс идея.

 3. Изобщо не са глупости. Но тези са супер нагли . Положението е дори доста по-сериозно , отколкото се описва в статията.

 4. Вие господа националисти,наясно ли сте с престъпленията и геноцида спрямо помаците в България – 100 годишен асимилационен процес,насилствено християнизиране през 1912 -1925 година унищожаване на стотици муслимански училища и джамии седем възродителни процеса и още безброй унижения на помаците а вместо извинение и финансиране на ислямската култура водите дела срещу хората които се опитват с просия да възстановят разрушеното от фашистки и комунистически режими.Защо скапаната ни държава не даде нормални заплати с осигуровки на тези хора да могат спокойно да преподават на децата и да ни построи нормални ислямски училища,каквито ни се полагат според конвенциятта за правата на малцинствата.
  Впрочем аз знам защо са тези дела – защото тези имами са помаци и агентурната мрежа много добре осъзнава че сред помаците асимилационния 100 годишен процес претърпя пълен провал и помаците бавно но сигурно се завръщат към своята изконна религия.
  Защо на пример не си зададете въпроса кой финансира фашистката „Дружба родина“!Георги Марков и цялата глутница асимилатори,които с милионите на българския данъкоплатец вече над сто години тормозят помашкото население.Защо например не се запитате как така на подсъдимата скамейка са само имами помамаци.
  И накрая защо „справедливите“ съдии“ не водят дела срещу тези които ограбиха и продължават да грабят държавата и си раздават по 50 000 бонуси прибрани от измъчения народ а се занимават с някой,който може да е изпросил някакви пари от някъде си без да е засегнал българския данъкоплатец и с това е свършил работата на държавата,но тя нашата държава не е нормална държава а запомаците и за останалите малцинства е просто маштеха…

  • А ти ефенди Анонимен ЗНАЕШ ЛИ ОТ КЪДЕ Е ДОШЛО НАЗОВАВАНЕТО ПОМАЦИ НА ТЕЗИ БЪЛГАРИ? ДЕДИТЕ ИМ СА БИЛИ ПРИНУДЕНИ ДА ИЗБИРАТ МЕЖДУ СМЪРТТА, АКО ИСКАТ ДА СА ХРИСТИЯНИ И
   МОХАМЕДАНИ, АКО ИСКАТ ДА СА ЖИВИ? НАРЕКЛИ СА ГИ ПОМАЧЕНИ, ИЗМЪЧЕНИ ДА СИ СМЕНЯТ ВЯРАТА, ДА СЕ ПОТУРЧАТ! ПРЕКЛОНЕНА ГЛАВА САБЯ НЕ СЕЧЕ Е ОТ ОНОВА ВРЕМЕ И ОЗНАЧАВА ТОЧНО ТОВА ! ПРИНУДИЛИ СА ГИ ДА СЕ ПОТУРЧАТ, НО ЕЗИКА ИМ Е ОСТАНАЛ БЪЛГАРСКИЯ.
   ТОВА НАСЕЛЕНИЕ 500 ГОДИНИ Е ИЗМЪЧВАНО ДА СТАНАТ ТУРЦИ И ПАК СА ОСТАНАЛИ БЪЛГАРИ!
   СЕГАШНОТО ДВИЖЕНИЕ ЗА РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ТАЗИ ПОЛИТИКА И ПРИ ПОДХОДЯЩИ УСЛОВИЯ МОЖЕ ДА СЕКАТ ГЛАВИ? ЗАПОЧНАЛИ СА ОТКРИТА ВОЙНА СРЕЩУ ХРИСТЯНИТЕ!

 5. Само как звучи екстремиска организация ал уакф ал ислями. Явно автора на статиятя страда от силен расизъм и ксенофобия.Защо аджеба сега е екстремиска а когато преди 20 години Генджев крадеше пари от същата организация тогава не беше екстремиска. Като чета гледам бая смешни пари са вземали в сравнение с екстремистите свидетели на Яхова,мормони,евангелисти които много по крупни суми перът.Текста на доло Саудитска Арабия е родината на Ислямския екстремизъм е разбира се пълна измислица за украса от автора който явно си мисли че ще му се размине без съд и присъда щото ние знаем за колко смешни пари се продаде на неговите истински екстремисти от Израел.

 6. Автора на тази фалшива статия трябва да бъде даден на съд, само че не мога да разбера кой е!?

  • Първо дайте на съд прокурора и представителите на съдебната система, които представят тези доказателства. Нещо доста странна активизация наблюдавам по тази статия, какъв е проблема – че обвинението е предоставило тези доказателства ли? Ще осъдите ли всички медии, които са отразили случая? Като какви се изживявате, някакви султани, които ще забраняват на медиите и правосъдната система да си вършат работата ли? Аз не познавам нормален мюсулманин, който да не се разграничава от радикалисти, вие си мислите, че сте над закона явно. Нещо сте се объркали наличието на корупция, олигархия и прочее не означава, че нормалните хора, независимо от етнос и религия в България ги искат и са съгласни. Същото важи с пълна сила и за всякакви форми на религиозна радикалност. Отричате ли това?

 7. Подписаните като „истината“ и „самата истина“ знаят много добре каква е истината. Своята наглост, черпят от факта че проводниците на исляма са на властови позиции. ДАНС са парализирани от престъпната коалиция. Българския народ реагира, но реагира неадекватно на сериозната заплаха. Не реагира защото няма кой да го организира. „Политиците“ ни се продадоха, „социалистите“ под диктата на САЩ станаха васали на ДПС. Бащите на социалистите , бивши комунисти успяха за 45г. да изтрият от съзнанието на народа чувството за собственост, за собствена държава и имот които да защитават с живота си. Съвсем естествено е вакуума да се запълва. Турция, исляма , бежанците , емигрантите не са заплаха , заплаха е управлението на България.

 8. Кои са тези маймуни и защо още са на свобода ???

 9. По-големи глупости няма как да измизлат лъжа и пак лъжа,защо не публикувате истината,това доказва вашата беззащитност-клевети на горе и надолу само неразумномислещи и необразовани хора биха повярвали на това!!!

  • Това го „коментират“ (по-точно КОНСТАТИРАТ) хора, запознати с определени ФАКТИ, а ти си оставаш един защитник на чужда агентура, в случая разпространяваща радикален ислям. Машала, ефенди!

 10. Palni izmishliotini i gluposti na tarkaleta.

 11. Данс да не седят ми директно екстрадация

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s