ООН подхвана ширещата се педофилия във Ватикана

В Женева започна изслушването на доклади, представени от служители на Ватикана за случаите, свързани със сексуална злоупотреба с хиляди деца

dutchpr

Комисията за защита правата на децата към ООН се сезира относно хилядите регистрирани случаи на педофилия в Римокатолическата църква.

„Светият престол вярва ли, че педофилията е нещо, което може да се преодолее успешно?“, беше един от въпросите, които Комисията зададе на представителите на Ватикана.

Пред ООН представители на Ватикана ще представят доклади, свързани със случаите на сексуални злоупотреби с деца от страна на католически духовници. 

Архиепископ Томази, който е пратеник на Ватикана в ООН, заяви, че е важно да се отбележи, че свещеници не са пряко подчинени на Ватикана, а на гражданите на страните, в които проповядват.

ООН за първи път притиска Ватикана да се защитава публично относно сексуалните скандали, които разтърсват „божията“ институция от години. Ватикана отказва да поеме отговорност. Архиепископ Томази за пореден път изрази позицията на Светия престол, че свещениците-педофили не са пряко подчинени на Ватикана, а отговарят за действията си пред законодателството на държавите, в които проповядват.

Десетки хиляди случаи на педофилия са регистрирани в целия свят. Само в Холандия последното независимо проучване, обхващащо периода 1945г.-2010г. разобличи около 800 свещеници-педофили, отговорни за десетки хиляди сексуални престъпления спрямо деца. 

Ватикана опитва да отмести вниманието от ширещия се упадък и педофилия в Римокатолическата църква като отказва да поеме отговорност, да санкционира свещениците-педофили и да изплаща обещетения на жертвите им. През декември Ватикана отказа да предостави поисканите от ООН данни за сексуално насилие над деца. Сега ООН и Комисията за защита правата на децата притискат Римокатолическата църква за първи път официално да се защитава.

Самия папа Франциск обяви, че във Ватикана имало „гей-лоби“. Преди да стане папа той работеше срещу приемането на гей-браковете в своята родина. 

Същия упадък в не по-малки мащаби наблюдаваме и в българската църква. Неотдавна църквата ни отново беше разтърсена от поредния гей-скандал, а на Йордановден наблюдавахме как в църква свещеник организира „търг“ за кръстта. 

Корупцията и упадъка във Ватикана обаче са ненадминати. Милиарди евро с необяснен произход регулярно биват причина да се иска регулирането на Банката на Ватикана, която като „божия“ отказва да спазва законите, регулиращи банковата дейност и се е превърнала в една от най-големите перачници на пари в света.

 

2 коментара to “ООН подхвана ширещата се педофилия във Ватикана”

 1. Знаете ли коя е СЛАВА СЕВРЮКОВА?

  Навестяват я много известни личности от България и чужбина: Иван Михайлов – мнистърът на отбраната, армейски ге­нерал; Соня Бакиш – съпруга на тогавашния министър-председател Стан­ко Тодоров; Людмила Живкова; професор Рейдак – президент на Международната асоциация по психотроника; елитни руски учени – академиците С. П. Кордюмов, Владимир Авински, Валентин Фоменко; професор Андрей Блюховецки; руски научни работници от съветски сек­ретни обекти и от „космическото градче“ край Москва; писателят Александър Горбовски; руският академик Ва­лентин Фоменко; професор Георги Лозанов – шеф на Института по сугестология и изследо­вател на Ванга; професор Марин Маринов – предсе­дател на Българското астронавтическо дружество; доцент Лили Дражева, доцент Елена Владова и много други наши и чужди светила.

  „Божият син сега е Слово. Всемирна душа. Не се е явил някога на Земята, както се твърди, да бъде „изкупител“. Търговците, които открай време са се облагодетелствали от храма, напразно се опитват да го изкарат такъв. Нищо не изкупва, а само прозорливо поучава онези, които „имат уши да чуят, и очи – да видят“. Той по-скоро е нашият Спасител – с живот, личен пример и послания.

  Разбирате ли? А не, както се тълкува, че Спасителят щял да дойде втори път в плът и кръв при нас. Да раздава правосъдие с „огнен меч“. Отново да напътства, да проповядва.“ (Слава Севрюкова)

 2. Когато в Новия Завет се говори за църквата на Исус, това не означава, че се има в предвид „католическата“, „православната“ или друга някоя църковна деноминация. Почти всички официални църкви допускат за жалост отклонения от Исусовото учение, като вмъкват често човешки измислици и ги превръщат в постулати на вярата, която изповядват.
  Обръщенията „отче“, „падре“ и дори „светия отец“ при католиците са крещящо незачитане на Исусовите думи:„И никого на земята недейте нарича свой отец, защото един е вашият Отец, небесният.“
  Обожествяването на Мария, от която се ражда Исус е друго изкривяване на вярата. На сватбата в Кана Галилейска Исус се обръща към нея с думите:„Какво има между Мене и тебе, жено“. И на друго място:„Коя е майка ми? И кои са братята ми? (И като изгледа седящите около Него. каза:) Ето майка ми и братята ми! Защото който върши Божията воля. той Ми е брат, и сестра, и майка.“
  Католиците са надминали православните в престараването си със забраната към свещениците да се женят.При
  това те нямат изобщо такова указание от Христос. За жалост това човешко своеволие е основната причина за извращенията, съществуващи в католическата църква. Още повече, че е казано:„И който приеме едно такова детенце в Мое име, Мене приема. А който съблазни едно от тия малките, които вярват в Мене, за него би било по–добре да окачат на врата му голям воденичен камък и да потъне в морските дълбочини“.

  Модерно е в днешно време калта, която се разкрива тук и там в църквите да се хвърля върху християнството. Оправдана ли е една такава тенденция? Да! За да ликуват сатанисти, юдаисти и екстремни ислямисти!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s