В САЩ доказали, че не Асад е използвал химическо оръжие

Експерти от САЩ и ООН доказаха в новия си доклад, че не армията на Сирия, а въоръжените наемници са използвали химическо оръжие

2013-08-21T070533Z_01_SYR03_RTRIDSP_3_SYRIA-CRISIS-GAS

За пореден път лъжите на САЩ, които използваха, за да оправдаят желанието си да нанесат военен удар над Сирия бяха опровергани и то по научен път.

Очевидната провокация с използването на химическо оръжие, дни преди пристигането на поканените от Башар Асад инспектори на ООН в Сирия трябваше да послужи като оправдание пред западните сили и най-вече САЩ, които към този момент все още подкрепяха метежниците, за нанасянето на военен удар. Целта на подобен удар беше да се помогне пряко на въоръжената опозиция, която в същия момент започна да губи позиции и биваше изтласквана от ключови местности от редовната сирийска армия.

В последния доклад на авторитетните американски експерти, сред които професора от Масачусетския технологичен институт „Теодор Постол” и бившия инспектор на ООН Ричард Лойд категорично се опровергава съпричасността на сирийската редовна армия и президента на Сирия Башар Асад в извършената химическа атака, която едва не доведе до пряка военна намеса в сирийския въоръжен конфликт и в която загинаха голям брой невинни граждани (по данни около 1,700 души).

Далечината на радиуса на действие на ракетите със зарин, използвани през август миналата година в околностите на Дамаск, свидетелства за това, че тези боеприпаси не са могли да бъдат изстреляни от въоръжените сили на Сирия.,

е заключението в изготвения от експертите доклад.

 

  

3 коментара to “В САЩ доказали, че не Асад е използвал химическо оръжие”

  1. САЩ са доказали, че Асад е използвал химическо оръжие, както доказаха, че в Ирак има такова оръжие. Аз пък доказах чрез същата методология, че утре слънцето ще изгрее от запад.

  2. Броени часове след масовото убийство на жени и деца, на 21.08.2013г.
    публикувах Анализ, че това е Провокация на „Ал Кайда“
    с цел да се разиграе Иракския сценарий!
    Е, Мили Приятели!
    Оказах ли се прав???

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s