Шеф на Пентагона: България в НАТО – грешка и ненужна провокация към Русия

Бързото поглъщане на България, Румъния и останалите бивши съветски републики е било грешка, заявява Робърт Гейтс – бивш министър на отбраната на САЩ в книгата си „Дълг“

Robert-Gates_1570766c

Според Робърт Гейтс приемането толкова бързо на България и Румъния в НАТО и разполагането на американски бази на територията на техните държави е голяма грешка.България е сателит на САЩ и НАТО, но не и равноправен член на алианса. Само по себе си, членството на страната ни в НАТО е неестествено – в алианса членуват държави като Турция и западноевропейски страни, които са вековни противници на страната ни, а първите не крият амбициите си да изградят нова „нежна версия“ на Османската империя. Само това прави членството ни в НАТО национално предателство и предателство спрямо собствените ни интереси. 

НАТО принуди България да унищожи, практически, цялата си военна промишленост и армия. Това е обяснимо – за САЩ и НАТО България и останалите бивши соц.републики не са равноправни партньори, а територии, които трябва да бъдат погълнати в тяхната диаспора, което от своя страна представлява сериозен удар срещу Русия. За съжаление тези държави вървят „в комплект“ със своето население, което не е особено трогнато от брътвежите за „евроатлантическо бъдеще“, с което се аргументират национални предателства като договарянето за американските бази у нас. 

Не е случайно, че партиите в България и техните лидери нямат никакъв спор относно външната политика на страната, защото тя отдавна е подчинена. Лидерите на партиите регулярно се явяват във Вашингтон и Тел’авив на нещо като „очна ставка“. 

За ЕС и НАТО ние сме просто територия, придатък, който трябваше да бъде поставен под контрол, за да се ограничи геополитическото влияние на техния основен опонент – Русия. Това мнение днес изказват много руски и западни експерти и високопоставени лица. Поредния човек, който го изказа е бившия шеф на Пентагона и министър на отбраната на САЩ – Робърт Гейтс. 

В своята мемоарна книга „Дълг“ той коментира приемането на държави като България в НАТО и разполагането на американски военни бази на тяхна територия така:

“Прибързаното включване в НАТО на бившите съветски сателити Унгария, Полша, Чехия, Словакия и балтийските страни беше грешка”, пише 71-годишния Гейтс, който е единствения министър на отбраната през мандатите на два поредни американски президенти.

“Американската договорка с правителствата на Румъния и България за ротация на воении през базите им беше ненужна провокация”, смята Гейтс. “Опитът да поканим в НАТО Грузия и Украйна дойде в повече (на Москва). Корените на руската империя идват от Киев, така че това беше колосална провокация.”

Нека сравним това поредно признание от човек като Гейтс с празнословията на предателите, които ни вкараха в НАТО и които се опитват да обяснят унижението да унищожим армията си и да допуснем американските бази на наша територия, както и да отговорят на въпроса: Какво търсят българските военни в Ирак и Афганистан с приказките за „евроатлантическо бъдеще“ и „поети ангажименти към нашите партньори„. Те изтъргуваха интересите и суверинитета на България срещу тлъсти комисионни.

 

25 коментара to “Шеф на Пентагона: България в НАТО – грешка и ненужна провокация към Русия”

 1. България няма политици – личности, които да могат да отстояват интересите и.

 2. Нека си спомним сълзите на Соломон Паси и да му благодарим за Нато, нищо че самото Нато казва – опа грешка. Да го изберем пак за някой пост и може да нареже още нещо, ще се намери какво.

 3. Още нещо ,ракетите сс нарязани но ядрените глави в пещери на Родопите.От Европа ще ни гълтат ядрения прах,а турците и руснаците не са тия от 19 век. Затова никоя тактика не сработва по разпадането ни като държава.

 4. Господа влезте във времето. Преди влизане в НАТО бяхме без ракети и намалена армия.

 5. Само че , има едно голямо ЧЕ, какво общо има Западът с положението у нас, след като:

  • Почти цялата ни енергетика , Нефто хим, продажбите на едро и дребно на горива, атомната ценрала,
   -БТК
   -Булгартабак
   -41415 руски фирми! Да това е числото , в ТР регистър, са фирми с /мажоритарно/ руско участие, и… нямат печалби
   -Почти всички фондове за придобиване на земя
   -400 хиляди имота на руски граждани ,които не плащат данъци и от които тур операторските ни фирми вече не печелят
   -И за капак, почти всички партии в парламента ни са пак „руско участие“, дори и ДПС
   Тогава , какво ни е виновен Запада?
 6. Вън на Свещенна и Древна Божествена България от съюза на империята на злото-НАТО!!!!!

 7. Пока у русского солдата,
  Есть пули,спички,самогон,
  Сосите х… хвост,солдаты НАТО,
  Дрожи от страха Пентагон

 8. Аз не съм такъв голям разбирач на политиката, но според мен Големите играчи (не говоря за държави, религии, народности и т.н., а за истиниските играчи управляващи света) имат желание да поразчистят терена, защото започнахме твърде много да тежим на планетата Земя! Какъв по-добър метод от нова световно война…България – политическите малцинства в БГ никога не са държали на народа и никога няма да го направият, защото както имаше някъде по-горе написано са ГЪЗОЛИЗЦИ и гледат само и единствено собственият си интерес!

 9. Ще търсим пак Русия да ни спасява от Турция и разни западни “ доброжелатели“, но да не ни тегли един среден пръст тогава!!!

 10. Ако си бяхме останали извън НАТО, запазвайки си ракетите, сега щяхме да сме по-добре защитени срещу външни опасности, т.е. срещу Турция. Вместо това сме в НАТО, без армия, без ракети и без „инвестициите“, които фамозният Соломон Праси обещаваше, и Турция си прави у нас, каквото си иска. Поне нормално контраразузнаване да имахме…

 11. Понеже ни ликвидираха още след първ.св.война и даже още по-напред.и манталитета ни на дупелижци .вече няма на никого да се надяваме за помощ.освен от нашия най-верен съюзник….рязания фес. Което намирам за най-лошо.Предателите ни нямат брой. / констатация /

 12. Лидерите на партиите регулярно се явяват във Вашингтон и Тел’авив на нещо като „очна ставка“. – Това изречение само но себе си казва ВСИЧКО!!!

 13. България беше вкарана в НАТО под силния натиск и по план от Русия .Изпълнителен механизъм на този замисъл беше Руската агентура в България защото друга нямаше няма и сега.На американците не им е нужна агентура- Те играят заедно с Русия. Техния агент е Путин марионетката на Елцин.

  • Това ще ти е от полза:

   ДПБ „Св. Иван Рилски“
   гр. Нови Искър п.код: 1282
   тел централа: – 991 47 71; 991 47 72
   Директор/тел-секретар: – 936 04 40; GSM 0887262845
   тел/факс: 991 42 75
   e-mail: kurilo2000@hotmail.com
   e-mail: mzsofia@abv.bg

   Болницата е създадена през 1949г. на територията на Курилския манастир. Изградена е на павилионен принцип, което съответства на съвременните изисквания към такъв тип здравни заведения. Тя е лечебно заведение, в което се лекуват остро и хронично психично болни, изпълняват се рехабилитационни и социални програми, извършват се експертни задачи.

 14. Има ли България полза от членството си в НАТО? Да. Без НАТО България нищо не струва, тя би била обикновена
  руска колония (каквато си е, би допълнил някой).

  А има ли НАТО полза от членството на България? Да. Разбира се, само като територия, като плацдарм. НАТО получава сухопътен коридор Германия-Турция през териториите на Чехия-Словакия-Унгария-Румъния-България, все нови членки на НАТО, а пък Турция и Германия са най-големите членове на НАТО след САЩ. Освен това, България е нужна на НАТО, за да огради и Сърбия – страна, която си позволи враждебни действия срещу НАТО.

  В какво е прав Робърт Гейтс, бившият министър на отбраната на САЩ? НАТО няма полза от членството на Полша, Литва, Латвия и Естония. Тези страни съвсем спокойно можеха да си останат със статутът, който имат Австрия и Финландия. Приемането на Полша и прибалтийските държави спечели за НАТО само недоверието и враждебността на Русия, а това не е желан ефект за НАТО. Може би само това е имал пред вид г-н Робърт Гейтс.

  А защо ли Полша и прибалтийските държави ги приеха в НАТО? Защото тези страни страдат от русофобски комплекс (България страда от русофилство, и едното и другоро не са полезни за здравето). И защото сред гласоподавателите в САЩ има многомилионна полска диаспора, на която преди всичко трябва да се угоди. А пък да приемат само Полша не върви – това би се изтълкувало като призив „иди и ги изяж прибалтийските републики“.

  • Сърбия си позволила враждебни действия срещу НАТО ???!/смях в залата/Който не е бил тук тогава,ще си помисли че е вярно-така се изопачава историята.И ракетата, дето падна в Горна Баня,е била сръбска…

 15. За жалост,България е все още руска колония,за това от Брюксел и НАТО ни нямат никакво доверие и ни смятат за троянски кон на русия

  • Смени плочата, мини на ДВД. 24 години все това ви е оправданието. „Комунистите са виновни“ – универсалното изречение, с което обяснявате неща от рода на това как продавахте цели компании и заводи за по 1-2$.

 16. Било е време, когато на такива политици са им резали главите по площадите, но, тихо сега! .., защото една от основните европейски ценности е да се защищават правата на националните предатели!
  Пък да не говорим и за това как щеше да се нарича седемнайстата (ако не бъркам) република на „матушка“ Русия …

  • Почетаеми досега 7 броя несъгласни с коментара ми,

   Моля изяснете кое ви скандализира. Това, че националните предатели трябва да бъдат обезглавявани публично; че Европа покровителства подобни екземпляри: или че на времето България не си сваляше гащите пред великия Съветски Съюз (простете за израза)така, както сега го прави пред „Евроатлантическите структури“.
   Благодаря ви!

 17. България е член на НАТО!

  1.Ако НАТО се разширява на Изток,
  т.е. ако бъдат приети Украйна и Грузия,
  то България ще излезе от Военната организация на НАТО!

  2.България ще излезе от НАТО,
  ако в Европа се изгради ПРО,
  защото
  България ще бъде МИШЕНА на Русия!

  3.България ще затвори Американските бази в България,„
  ако те се използват за сваляни на правителства,
  които не са проамерикански!

  Преди години Франция също излезе от Военната организация на НАТО,
  но си е в Европа,
  не е отлетяла за Луната!

 18. А сега някой да попита оня мазник Паси за коментар.

 19. Какво повече от това, което е казано в статията. Всичко е точно описано и казано.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s