Национални предатели да не обясняват кое е „дипломатически гаф“

Периодично мазните им физиономии застават на опашка в големите медии и започват да лъжат и да манипулират обществеността. И всичко това се случва всякаш по команда – някой натиска копчето и оргията от ционистка пропаганда тръгва целодневно

a2dfab7531a722e2c677b265d805db7e

В последните дни се случиха два тъй наречени „дипломатически гафове“, произведени у нас. Единия беше визитата от частен характер на депутата от социалистическата партия – Страхил Ангелов в Сирия, а другия го произведе Росен Плевнелиев, но разбира се, никой не го осъзна.

Всички задружно се възмутиха от депутата от БСП  Страхил Ангелов. Още докато течеше частната му визита в Сирия, където се срещна с представители на управляващите вече беше „разкрит“ като поддръжник на „злия Башар Асад“, който си е позволил да направи дипломатически гаф, бидейки въобще в Сирия и най-вече, позволявайки си като депутат да се отклонява от позицията по въпроса със Сирия на нашите партньори в НАТО. Още повече – сайтове, телевизии и вестници тиражираха поредната полу-истина, с която обаче заинтерсуваха обществото – бългаския депутат от левицата не просто е в Сирия, а е заявил: 

„Подкрепяме Башар Асад“

Всъщност, в последствие самия Ангелов изясни, че такова нещо той не е заявявал и това е видно от стенограмите от срещите, които е провел в Сирия. Външния ни министър Кристиан Вигенин веднага „реагира остро“ в социалната мрежа, разграничи Външно и целия кабинет, както и позицията на БСП от изказванията на Ангелов. Още повече, обяснявайки колко е „лош“ Башар Асад и обяснявайки, че той „отказва да спре войната вече 2 г.“, а не организации, свързани с „Ал Кайда“, които колят и бесят сирийския народ с логистичната подкрепа на НАТО и финансовото спонсорство от Саудитска Арабия, Катар, Турция и др. Вигенин също произведе „дипломатически гаф“. Първо, преповтаряйки наизустените позиции, които са му продиктували в ролята на поредния (не)български външен министър „щатно“ назначен от Израел и откровен техен поддръжник, Вигенин си позволява да обяви, че България е против легитимната власт в Сирия. Тоест, той поддържа опозицията в Сирия, която вече няма подкрепата на САЩ, а Башар Асад сега бе обявен от експерти и политици като най-добрия възможен победител в сирийската война. Иначе бивши ръководители на ЦРУ и експерти по сигурността заявиха пред Конгреса, че ако Асад падне Сирия ще се превърне в екстремистка-държава, котило на терористични групировки, или дори ще се разпадне. И двата възможни сценарии не са никак желателни. Не е желателно и за САЩ да финансира и въоръжава групировките, обвързани с „Ал Кайда“, които се бият срещу Башар Асад. 

Съответно, Вигенин отрича и фактът, че Башар Асад се ползва с голямата подкрепа на сирийския народ, докато съставената в 96% от чуждени в целия си състав (по данни на немското разузнаване) въоръжена опозиция в Сирия извършва всякакви зверства и умерените опозиционери започнаха война срещу тях. Много по-лошо, че България се „престарава“ в опитите си да получи потупване от рамото от Израел и САЩ. Добре, че никой не взима говорителите, извинете – външните ни министри, на сериозно. Иначе съответно, сега българската позиция е против легитимната власт на Асад, против участието му на „Женева-2“, както и на Иран, а Русия е точно на обратната позиция и въобще като цяло дейно, заедно с Иран и Хизбулах подкрепят правителствените сили на Асад. Въобще, защо ние просто не се дистанцираме, или не потърсим по-балансирана позиция, ако е толкова наложително да се бутаме между мъжете…

И ако трябва да сме точни това не е „дипломатически гаф“ като това, че сигурно последния идеалист в БСП е отишъл да подкрепи правителството на Сирия срещу „империализма на Запада“, обзет от младежки идеализъм. Това на поредния ни външен министър е поредната позиция против интересите на България. И ето тези „опорни точки“, които получи Вигенин няколко месеца, след като беше назначен за външен министър в Ню Йорк от изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис в централата на организацията в Ню Йорк. Забележете какви теми се обсъждат с Американския еврейски комитет на срещата: актуалната обстановка в страната, отношенията между България и Израел, кризата в Сирия, близкоизточният мирен процес и резултатите от разследването на атентата в Бургас бяха сред темите, които обсъдиха двамата.

Николай Младенов, предшественика на на Вигенин, пък си беше яростен ционист. Служил е в израелската армия, сочат го като свързан с израелското разузнаване. Въобще сериозна „биография“ има този човек – перфектен е за външен министър на България. 

Та, какво ако не колосален дипломатически гаф беше изказването на Младенов, че

„Атака срещу Израел е атака и срещу България“ –

или

„Иран е държавата олицетворяваща злото на света и ние с нашите партньори трябва да се борим срещу този общ враг“

Този човек обявява държава като Иран за „общ враг“ на България и Израел, но ръководейки се от това, че Иран и Израел са кръвни врагове. Но не и с България. Не е ли това излишно? Подобни изказвания са недопустими не за външен министър, а дори за най-обикновен дипломат. 

Какво да кажем въобще за целия кабинет „ГЕРБ“, които ходеха вкупом на визита (тоест инструктажи) в САЩ и Израел. Цветан Цветанов с ръкавели на ЦРУ в САЩ…това пародия ли бе? Но най-жалката гледка и предателство беше, когато въпреки липсата на конкретни доказателства (колкото и да ни баламосват, че „партньорите“ са ни предоставили такива) откритото ни стълкновение с Иран?! Иран е ключов съюзник на Русия в региона на Близкия Изток. Но преди всичко никога не е бил враждебно-настроена към България държава. Но докато Борисов гледаше към тавана, Николай Младенов се усмихваше лукаво от радост, Росен Плевнелиев пък се опитваше да е сериозен, Цветан Цветанов направи „обосновано предположение“, че Иран стои зад атентата в Бургас срещу еврейски туристи. Разбира се, това се случи след като няколко месеца всячески се изискваше от нас да го направим.

Въобще, никой не пита кой назначава хора като Соломон Паси и Николай Младенов за външни министри. И как повечето ни външни министри се оказват страхотни симпатизанти на Израел, или предани ционисти?!

Президента Плевнелиев също се „отчете“ днес, но никой не осъзна какъв дипломатически и политически необмислен таратор поднесе „обединителя на нацията“. Очевидно, следвайки позицията на ЕС, който постави ултиматум над президента на Украйна да се откаже от закона, който касае протестите, но и „неправителствените“ организации, финансирани именно от САЩ и други западноевропейски страни, Плевнелиев заяви, че отменя предстоящата си визита в Украйна. Като аргументи изтъква безредиците в страната и „нарушаването на човешките права“. На дипломатически език българския президент директно заявява на украинския си колега, че той, както останалите европейски и американски политици подкрепя протестиращите в Киев и съответно желанието им той да подаде оставка. А президента на България е последния, който трябва да се хваща на това хорце – да подкрепя протестиращи от чужда държава в опитите им да свалят законното правителство, което е и международно признато като легитимно, включително от ЕС. Това е груба намеса във вътрешните работи на една суверенна страна. Да не говорим, че Плевнелиев добре е наизустил репликата за „демократичните права“ и това колко е „загрижен“ за спаването им в Украйна. Но не чухме това никога по повод на този, който след като му дръпна ухото го направи президент, или поне малко да се беше притеснил, че САЩ са подслушвали европейски лидери на съюзнически държави, десетки милиони европейски граждани, че избиха милион иракчани и накрая казаха „Сгрешихме, тук няма биологично оръжие“ и тн.

Но наистина върха на комплексарщината и сервилността беше, когато в момента, в който Барак Обама се готвеше да нанесе военен удар над Сирия, българския му колега – Росен Плевнелиев, заяви, че 

„Позицията ми за Сирия е същата като на Обама“ – „похвали се Плевнелиев“, уточняваха медиите, когато цитираха поредния колосален гаф, провал и предателство

Разбира се след около седмица Владимир Путин предложи мирното решение на кризата – Сирия да предаде под международен контрол и за унищожение наличния химически арсенал, с който разполага. Така нанасянето на военен удар (което самия Обама се канеше да направи с неохота) се обезмисли. По същото време хора като Соломон Паси обикаляха българските медии, явно бяха подели някаква кампания, и лично Паси тогава заяви, че 

„Военен удар е единствената опция срещу Сирия“

Разбира се, посредственото израелско агентче, което не знайно как се пръкна няколко месеца след падането на Живков като председател на Български Атлантически Клуб и пръв „трабадур“ на „евроатлантическото бъдеще за България“ и прочее простотии отказва да смени изтърканата плоча и да мине на дискове. Всъщност, Паси до ден днешен твърди, че е направил голяма услуга като е сред основните виновнии за американските бази у нас и членството ни в НАТО. По тези два въпроса, обаче, бившия шеф на Пентагона, който е много по-важен източник на информация – Робърт Гейтс заявява, че държави като България са приети набързо в НАТО като провокация срещу Русия. Никакво „семейство“, никакви „партньори“ и прочее. Интересно, какво би казал г-н Паси?

 

 

Статията е изпратена от нашият читател Илиян Варсанов и не е задължително изказаните в нея мнения да отговарят с гледната точка на ред.колегията на Alter Information

5 Коментари to “Национални предатели да не обясняват кое е „дипломатически гаф“”

  1. Браво на автора, само дето е сбъркал името на външния министър, а то е ВАГИНИН .

  2. Отлична и добре обоснована статия.Маските паднаха изцяло,включително и за ръководството на уж русофилската БСП.Дойде времето за ясна и точна позиция и трябва да се избере какво и кого точно подкрепяме-античовешката политика на САЩ,Израел и сие или набиращата сила,скорост и международна подкрепа Русия.

  3. В България до властта се допускат само хора одобрени от „атлантическите партньори“. Лошото е, че ги търпим подобни политиканчета, които заради интересите на господарите си, правят наши врагове държави с които никога не сме били такива. Имаме помиярска политика водена от политикани-помияри.

  4. Статията е точно в десятката.Браво Илияне..евала Варсанов,който и да си ти!И много ми е интересно на какво мнение е сайта…след като прочетох…долеизложеното “ Статията е изпратена от нашият читател Илиян Варсанов и не е задължително изказаните в нея мнения да отговарят с гледната точка на ред.колегията на Alter Information“

  5. Ако попадна някъде насаме и без свидетели с Младенов, Паси и Плевенлиев и аз бих реагирал остро. Тъй де, само те ли ще реагират остро!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s