Урок по национално достойнство

Отворено писмо до посланика на САЩ от украинския писател Олес Бузина

240114

Господин Пайет, обръщам се към вас в правото си на известен украински писател, който никога не е взимал, нито е просел подаръци от вашата страна.

Това писмо е моя лична инициатива. Зад него не стоят политически партии или олигархически групировки. Уверен съм обаче, че моето мнение съвпада с това на множеството украински граждани, които вие упорито игнорирате.

Само преди дни, когато вълненията на Европейския площад достигнаха своя апогей, в пресата се появи съобщение, че представителят на Съвета за национална безопасност на САЩ Катлийн Хейдън поиска от правителството на Украйна да ИЗВЕДЕ СПЕЦЧАСТИТЕ от центъра на Киев. В противен случай тя заплаши украинците със санкции, в това число и неиздаване на визи за Вашата страна.

Предполагам, че нейната позиция като представител на Белия дом се определя в голяма степен от съобщенията, които отиват във Вашингтон от посолството на САЩ в Украйна. Тоест от вас, господин посланик.

Само че понастоящем редът в столицата се запази, именно защото тези «спецчасти» (тоест различните подразделения на МВР) се намират в центъра на столицата на моята Родина, и аз не бих искал те да напускат по съвета на чужденци, тъй като лидерите на нашата опозиция, както е показала практиката досега, не са в състояние да контролират различните си бойни групировки. Сведете тази проста мисъл до вашето правителство.

Ако мислите иначе, откажете се тогава от украинската милиционерска охрана на вашето посолство в Киев и намалете високата си поне четири метра желязна ОГРАДА, с която сте оградили своята нова резиденция, намираща се недалеч от станцията на метрото «Берестейская» на улицата, която доскоро носеше названието «Танковая». Защо са всичките тези мерки за безопасност? Та нали в Киев не се случва нищо страшно, освен „ПРАЗНИКА НА ДЕМОКРАЦИЯТА“?

Възможно е моята независима позиция да ви учуди. Но аз постигнах успех в своята страна без чуждестранна помощ и вярвам, че ние сами без съвети отвън сме способни да решим своите проблеми.

Колкото по-малко американските чиновници се месят във вътрешните дела на Украйна, толкова по-бързо тя ще влезе в числото на НАЙ-УСПЕШНИТЕ страни в света.

 

Източник: „Бъди Верен“,

български превод: Десислава Главева

4 коментара to “Урок по национално достойнство”

  1. Генерал Де Гол, през шестесетте, в годините на студената война беше казал: Ние, (западния свят) така трябва да работим срещо Източния блок, че (при евентуална война) в Съветския съюз никога повече да няма Александър-матросовци и Зои-космодемянски!
    Днес мога да кажа, че тази „работа“ е успяла само в сателитите на Съветския съюз, но в Русия Западът удари на камък. През декември 2013 г при ислямските атентати на гарата във Волгоград един младеж, сужител в МВД, с тялото си покри бомбата и с цената на живота си спаси хората в чакалнята. Колкото и да не заслужаваме, но ние в България можем спокойно да спим, защото в Русия от американското посолство не смеят да си покажат носа, камо ли езика – ще им го клъцнат!

  2. Оранжевите революции на САЩ по целия свят означават само едно- революции, метежи, смърт на местно население, разрушения и отслабване на правителствата, а САЩ само това и чакат, за да се намесят, с лозунга „да защитим правата на човека“ и да сменим това омразно правителство с удобното за нас. Това което следва, всички вече го знаем- изземване природните богатства на държавата, изкупуване на печелившите й предприятия на безценица, разруха на държавата, изхвърляне на работещите на улицата и пълна „демократична“ мизерия. Да им е честито на украинците.

  3. ДОСТОЙНО! ТАКА ТРЯБВА ДА РЕАГИРАТ ПАТРИОТИТЕ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ ПО СВЕТА! 🙂

  4. Защо в САЩ не може да има преврат , „оранжева революция“ и други подобни акции ? – защото в САЩ няма американско посолство.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s