Бойкотирайте Израел и техните спонсори

Част от печалбата при закупуването на продукт на изложените в настоящата публикация компания се дарява на Израел

640_boycott_of_israel_bds_1

При закупуването на продукти от тези компании потребителите финансират пряко израелските власти и техните престъпления. В следния списък са упоменати само най-известните на българските потребители компании и изключително тези, чиито стоки се намират на нашия пазар.

Компании като „Macdonalds“ и „Starbucks“ се е случвало да обявяват седмици, в които даряват 100% от реализираните си печалби на Израел. Това последно се случи в разгара на последния кървав конфликт между Израел и Газа.

untitled

Баркодът на всички израелски продукти започва с префикс ‘729’

Закупувайки стоки и продукти, произведени в Израел или на тези компании, които даряват част от печалбите си, или оказват финансова подкрепа на Израел вие финансирате убийствата и престъпленията на ционисткия режим. За това, потребители от целия свят се обединиха в каузата, обявяваща БОЙКОТ НА ИЗРАЕЛ.

Официално САЩ финансира Израел, отделяйки от парите на своите данъкоплатци. Според действащият договор (изтичащ през 2017г.) САЩ подпомагат Израел с 3 млрд. щатски долара годишно (30 млрд. общо за десет-годишния период). Новия договор, който беше подписан между САЩ и Израел за финансовата помощ за новия период от 2018г. до 2027г. САЩ ще предостави безвъзмезно 40 млрд. щатски долара. През юли, 2013г. ЕС най-накрая обяви, че възнамерява да приеме забрана на финансова помощ от ЕС за израелски организации и компании в окупираните палестински територии, но те все още не са приложени поради натискът, който САЩ, чрез държавния секретар Джон Кери оказаха над Брюксел.

 

Компании, които финансират Израел

(виж също: Companies Supporting the Israeli Occupation of Palestinian Land – доклад, изготвен от Hoder Investment Research (HIR) )

„Coca-Cola“ – част от печалбата от всяка продадена бутилка от напитката компанията дарява на Израел. Политиката си за финансово подпомагане на ционисткия режим компанията започва от 1966г. насам.

„Pepsi“  – поддържаше бойкот над Израел до 1991г., но след това също започна да подпомага израелската икономика.

„Time Warner“ – медийния гигант, който наскоро придоби „Би Ти Ви“ от друг известен спонсор на ционисткия режим – собственикът на „News Corp.“ – Рупърд Мърдок. 

„Nestle“ – швейцарската компания влага милиони в израелската икономика и прави крупни дарения за страната. 

„Мacdonalds“ – един от най-крупните спонсори на Израел. Компанията, заедно със „Starbucks“ (виж по-долу) обявиха, че ще дарят цялата си седмична печалба на Израел, в знак на подкрепа през последния кървав конфликт, провокиран от израелските власти с Газа. Компанията е основен партньор в САЩ на Jewish United Fund, който годишно дарява на Израел 1.3 млн. щатски долара.

„Starbucks“ – заедно с „Macdonalds“ дарява голяма част от печалбите си на Израел. Въпреки, че в сайта на корпорацията изрично се подчертава, че „Старбъкс не е политическа организация и не подкрепя никакви политически каузи“ нейния СЕО Хауард Шулц е заявен ционист, който неотдавна дори обвини палестинците, че са „терористи“. Носител е на високи отличия в Израел за „принос към изграждането на сътрдуничество и отношения между САЩ и Израел“.

„NOKIA“ – компанията изгради „Проект Израел“ през 2001г. Само през 2000г. компанията дари на Израел над 500 млн. щатски долара.

 

  • Други компании, които подпомагат финансово Израел:

„Timberland“, „IBM“, „Fox Entertaiment“, „Fox television“, „AOL“, „The Home Depot“, „DISNEY“, „Desert Eagle“, „DANONE“, „L’oreal“, „Johnson’s“, „HUGO BOSS“, „Carrefour“, „ICQ“, „Motorola“, „Siemens“, „CNN“, „KFC“, „Marks & Spencer“, „TIME“, „Arsenal“ (футболен клуб в Англия), „Garnier“, „Kit Kat“, „GAP“, „Tommy Hilfigier“, „MAYBELLINE“, „Westinghouse“ (енергийната компания наскоро получи голям енергиен проект у нас), „SHARP“, „LG“, „Intel“, „Panasonic“, „Hitachi“, „BOSCH“, „Raytheon“, „Orbit“, „Maggi“…

 

 

 

 Alter Information е издание на антиглобалистите в България, чиито автори са може би единствените, разобличаващи и информиращи за престъпленията на Израел и водената от него кървава ционистка политика. Ние наричаме управляващите в Израел „представители на кървав ционистки режим“, позовавайки се на исторически факти и 79-те резолюции на ООН, които осъждат държавата в престъпления от „международен тероризъм“ до отказа на Израел да постави ядрения си арсенал под международните регулации и „използване на деца като жив щит“ и други недемократични действия на страната. 

2 коментара to “Бойкотирайте Израел и техните спонсори”

  1. Баркода вече е 981.

  2. Железна статия!Ма като гледам малко хора са я чели

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s