Сноудън: САЩ искат да ме убият

Едуард Сноудън обвини САЩ и в икономически шпионаж, който също е обвързан с масовото глобално незаконно посдслушване на АНС

snowden-tv-interview-ard

В интервю за немската ARD, излъчено тази неделя, бившия служител на ЦРУ заяви за пореден път, че правителствените власти на САЩ със сигурност искат да извършат покушение над него. 

30-минутното интервю бе проведено в Москва и излъчено в късния следобед тази неделя. Едуард Сноудън се съгласи да застане пред камери за пръв път, откакто е в Русия.

По-рано в интернет започна да циркулира статия, озаглавена “America’s Spies Want Edward Snowden Dead”, в която се цитират две официални лица от САЩ, които отправят закани да отнемат живота на бившия служител на ЦРУ. Техните имена не бяха разкрити, но става дума за високопоставен служител на Пентагона и анализатор от АНС. 

Думите на служителя на Пентагона са:

-„Бих се насладил да пратя куршум в главата му“

Относно това и следното изказване на другия високопоставен чиновник – анализаторът от АНС, адвоката на Сноудън, както и самият той изразиха опасения, че е възможно САЩ да се опитат да отнемат живота му и поискаха по-строги мерки за сигурността му от властите в Русия. 

-„Не бих искал да отнемам ничий живот, но със сигурност той е най-големия предател в американската история!“ – това изказване бе приписано на служителя на АНС – агенцията отговорна за глобалното незаконно подслушване на САЩ и която съответно беше най-потърпевша от разкритията на Сноудън.

В интервюто си за ARD самия Едуард Сноудън засегна темата за своята сигурност и вероятността САЩ да си отмъсти, отнемайки живота му, като заяви, че очаква да бъде „прострелян или отровен“.

Сноудън изрази съмнение, че САЩ използват глобалното подслушване и за икономически шпионаж. Той допълни, обаче, че не разполага с документи, които да доказват съмненията му. 

One Comment to “Сноудън: САЩ искат да ме убият”

  1. Йоан Кръстител е един от обезглавените.

    Сега е от дясната страна на Христа.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s