САЩ може да премахне визите за израелци

Проектозаконът обявява Израел за „основен стратегически партньор“

DarkZionist

Разпоредба в законопроект, обсъждащ се в Камарата на представителите, включва отпадане на визите за израелски граждани и обявяването на Израел  за „основен стратегически партньор“. Гласуването на проектозакона е насрочено за идната сряда.

Същевременно, Израел има практика да отказва достъп до страната на американски граждани, изповядващи мюсюлманската религия, или на граждани, които са критични към Израел. Освен това, наскоро Израел прие нови законови уредби, според които властите имат правото да проверяват електронната кореспонденция на всеки, новопристигнал в Израел. 

От друга страна, правото на израелски граждани да пътуват безвизово в САЩ може да се окаже изключително опасно за властите. Израел има големи демографски проблеми, а властите и налаганата официална политика на Израел принуждава все повече и повече израелци да напускат страната. В скорошно проучване се оказа, че повечето евреи, живеещи в САЩ обявяват, че неодобряват политиката на Израел. 

Интересно е, че макар и да е факт отдавна, сега израелското лоби в САЩ иска да обяви чрез закон, че Израел е основния съюзник на САЩ. 

Законопроекта ще бъде гласуван в сряда и америаканския политически анализатор и журналист Кевин Барет даде интересна оценка:

– “ Законопроекта, даващ право на израелци да влизат в САЩ без виза е напълно неприемлив, вземайки предвид геноцидния и расистки характер на ционисткия режим, отказващ достъп до Израел на мнозина американски-мюсюлмани. Израелските власти дори недопускат араби и мюсюлмани до трите най-свещени за тях места. Дори, ако аз поискам да отида и да видя тези красиви монументи ще ми бъде отказан достъп“, заяви Барет, цитиран от „ПресТВ“.

Кевин Барет категорично заявява и позицията си, че САЩ трябва да спре финансовата си помощ за Израел, а самите израелски власти незабавно да прекратят „нелегалната и геноцидна окупация над Палестина“.

One Comment to “САЩ може да премахне визите за израелци”

  1. Господ скоро ще прати коментара си и благословията си към касапите и римските им слуги разпънали Единородният Му Син.
    Те показват, че са последователни и невменяеми, дори след 2014 обиколки на земята около слънцето.
    Нека.

    „Чер арапин бял кон язди…“

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s