Затвор за цигара марихуана?

untitled

Според приетия набързо нов Наказателен кодекс (НК) на България притежанието само на една цигара марихуана може да ти струва до 6 години затвор

Sviv_cigara

Нашият редовен читател Боян Максимов изпрати своят интересен коментар по темата.

Имах един комшия, лека му пръст, преди да си отиде от този свят целия беше кожа и кости. Сутрин или посред нощите като се събуждаше и го гледах как трепери нервен и червен като обезумял, събудил се в алкохолна абстиненция, да бърза по стълбите към магазина. Така си го и намериха, до кревата му беше бутилката. Жена му и дъщеря му го изоставиха години по-рано. Никой в блока не искаше и да си приказва с него. Почти винаги беше нервен и злобен, или пияния шегаджия. Приличаше на клошар, а какъв човек беше, когато аз бях 7-8 годишен. Имаше и семеймство до него, моряк беше – боцман при това, шоколади ми е подарявал „вносни“ , не ми просеше пари на вратата. Ама с годинките алкохола унищожи тази безизввестна за мнозинството личност. Това е съдбата на хиляди в България.

Ако намерите един подобен, който да е претърпял такава метаморфоза, поради консумация на марихуана, обадете ми се.

Автор: Б.Максимов

12 коментара to “Затвор за цигара марихуана?”

 1. Marihuanata vredi sled vreme dobavyas sizofreniya kazvam go zastoto I az go upotrebyavam me si sizofrenik no e verno

 2. Кашмера
  Повечето от вас както виждам сте много“загрижени“за младежите които пушат трева и по новия закон за цигара ще получат затвор,но не виждам коментар Ви за това,че като ги вкарат в „кауша“особено ако им е за сефте как затвора ще се отрази на бъдещите им ДЕЛА?
  Бих желал да чуя коментар:Как адже ба се отразяват ГЕНОМОДИФИЦИРАНИТЕ,които се въвеждат за употреба в ЕС днес на децата ни и по-малко вредни ли са от МАРИХУАНАТА???

 3. Здравейте! Пиша до „Кроват“.
  Бог е създател. Бог има причина за създаването на всеки един вид на Земята. Бог е този, който е създал растението, за което става въпрос в статията. Човекът е този, който е създал алкохолът, цигарите, храната ни в момента и общо взето всичко, което консумираме е в НЕчист вид. Всички тези НЕчисти неща са напълно легални, дори задължителни, ако искаш да оцелееш в нашата държава. Никаква българска младеж не е унищожена от употребата на марихуана! Никой всъщност не е унищожен от това. Унищожени са тези, които използват други неща – алкохол, цигари, хероин, кокаин и още синтетични боклуци!
  Господине, моля Ви да допуснете варианта, в който ‘тревата’ не просто НЕ вреди по никакъв начин, но и помага в определени ситуации.
  Аз съм момиче на 18 години, гражданин на Република България. Аз и още 2/3 от населението между 16-27годишна възраст сме смятани за престъпници и законът иска да ни хване. Същият този закон, който не хваща убийци, мафиоти, политици. Искат да затворят, господине, цялото кадърно население, способно да попречи на държавата, необременено от комунизъм, желаещо доброто на държавата си и изразяващо любовта си към нея. Ще се повторя – Никаква българска младеж не е унищожена от употребата на марихуана! Ще бъдем унищожени, ако ни хванат заради една цигара.

  • Здравей, Анна. Като цяло съм съгласен с теб. Особено трябва да се спомене, че в САЩ и Израел, например тече усилено проучване на медицинската употреба на канабиса. А в държавите, където пушенето на марихуана е легално се наблюдава спад в организираната престъпност, занимаваща се с наркотрафик и разпространение. Просто защото държавата го регулира, а не структури, които знаем как решават териториалните и бизнес спорове. Но ти също не си толерантна, след като искаш ние, които не пушим марихуана да сме такива към теб. Човечеството влачи порока си да надига чашката от много векове. Някои хора разпускат с алкохол, други с трева. И в двата случая, ако всичко е в умерени граници и не е ЕЖЕДНЕВИЕ всичко е наред и няма нищо лошо вечер да пийнеш чаша вино или да изпушиш една цигара трева – и двете в приятна компания. Вие докато защитавате марихуаната сипете и дори изисквате да се ограничи продажбата на алкохол и цигари, например. Тоест вашия порок го изтъквате като алтернатива на предпочитанията на другите, които не го споделят. Защото преди всичко и пиенето и пушенето на марихуана не са нещо от което зависи живота ти, а порок, с който разпускаме. Но върха е, че твърдиш, че не си „обременена от комунизъм“, но май си обременена от тесногръдие. Само за справка именно левите движения в глобален мащаб са тези, които се борят активно за две неща, които теб, очевидно, пряко те касаят – легализацията на марихуаната (спомни си например „Хипи-движението“) и равнопоставеността на половете, която сега липсва, например жените все още получават по-слабо заплащане, често са подценявани за заемане на ръководни постове и тн. Плюс това би ли казала, че Пабло Пикасо, Оскар Уайлд, или Ботев са „обременени“, защото споделят леви възгледи – кой комунизъм, кой социализъм, кой анархизъм. Просто докато се делим на „леви и десни“, „пушачи и непушачи“ и тн. нито едните, нито другите ще сме по-добре. Защото, когато днес на мен ми забранят да пуша цигара в дискотеката и кръчмата и ти се кефиш и аз когато утре ти кажат – 6г. затвор за цигара марихуана се кефя, а не се подкрепяме стигаме дотук.

   • Напротив, съгласна съм! Аз пуша и тютюн. Всеки сам решава какво да прави със себе си и тялото си. Съгласна съм и за това, че не бива да е ежедневие. При мен не е ежедневие, за разлика от цигарите. „Вие докато защитавате марихуаната сипете и дори изисквате да се ограничи продажбата на алкохол и цигари, например.“ Не съм изисквала да се ограничи продажбата на алкохол и цигари, нито някъде сипвам нещо, различно от моето мнение, което желая да бъде допуснато като вариант. Изтъквам предпочитание относно здравословните причини и разликите. Изтъквам това, че до колкото заслужават хората употребяващи алкохол да се нарекат престъпници, до толкова заслужават и хората, които пушат марихуана.

  • Здравейте, Анна!
   Трудно ми се удава да вляза в резонанс с изложението Ви. При това сте „момиче на 18 години“! Въпреки че не съм съгласен с легалната педерастия, започвам да разбирам младежите, които не проявяват интерес към момичета като Вас.
   И понеже „Бог е създал всеки един вид на Земята“ сгответе си каша от мухоморки и си сварете чай от олеандър та дано ви остане след това време и да „разпуснете“ с една цигарка марихуана …

 4. Крайно време е да я легализират, мисля да съберем група и да протестираме срещу закона…

 5. Защо трябва потребителите да го отнасят,а диларите и производителите на свобода. Съгласна съм с коментара на Боян Максимов, че марихуаната не те убива и не ти вреди, така както алкохола и цигарите, които се продават свободно.

 6. taka e , alkohola moje da e mnogo po opasen kato zavisimost ot marihuanata… 😦

 7. Намерих и това си ти с идиотската претенция да се изживяваш като адвокат на дрогите на базата на един пример, нямащ нищо общо с проблема !

  • Какво ли мисли Бог за марихуаната. Кроват, сподели ни какво ти каза при последния ви разговор, обикновенно включваш и мнението на Господ 🙂

   • Скъпи мой приятелю от Алтер Информацион !

    Приемам иронията ти като добронамерена, а не злонамерена. Ако поне малко си запознат с материята, би знаел, че въпросът ти е неуместен. Бог е говорил директно САМО НА ПРОРОЦИТЕ, последният от които е бил Малахия (около 400 год. преди Христа). Далеч съм от мисълта да имам претенции за пророк.
    В наше време директната ни връзка с Бога е Библията. В нея не са упоменати никакви там марихуани или други боклуци – вероятно в онова време те са били напълно непознати.
    Но в Библията пише нещо друго, което се отнася за християните:„Или не знаете, че вашето тяло е ХРАМ на Святия Дух, Който е във вас, Когото имате от Бога.“ 1.Коринтяни 6:19
    Как би си представил ти Святия Дух, Който е олицетворение на съвършената чистота, да бъде опушван с подобни зловония ?!
    А ако си ти атеист, както ми се струва, не си ли даваш сметка, че преди демоНкрацията изобщо не се дискутираха разни там дроги, които в днешно време са важна съставна част на новите „европейски ценности“? Не те ли боли за унищожената българска младеж от тези дроги ?!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s