„Шеврон“ сменя Борисов с Бареков

Защо ген. Уесли Кларк дойде до България, за да присъства на учредяването на партията на Николай Бареков – „България без цензура“

8080f2d7c93721e5fdaa367a5c523312

Уесли Кларк

Генерал Уесли Кларк бе главнокомандващ силите на НАТО и е пряк отговорник за незаконното бомбардиране на Сърбия. По време на незаконните бомбардировки САЩ намери удобен шанс да „изпробва“ всякакви бомби. В това число бяха използвани и уранови бомби. 

Същия този генерал сега влезе в ролята на лобист на компанията „Шеврон“. Заради същата компания в Румъния се случва нещо ужасно – докато тече актаивна кампания за допускането „Шеврон“ да дупчи за шистов газ обикновенните граждани са подложени на зверска репресия,

Войната за ресурси: САЩ и българския шистов газ

untitled САЩ отдавна са хвърлили око над запасите ни от 17трлн. кубични фута шистов газ и 200млн.барела шистов нефт

има и смъртни случаи при потушаването на акциите срещу добивът на шистов газ. Какво обаче правеше Уесли Кларк на учредяването на „България без цензура“ ? Самото име на поредната партия и поредния „месия“ е забавно. Телевизията, чийто ръководител беше Бареков и е част от медийната империя на Делян Пеевски и неговата майка, докрая на мандата на ГЕРБ старателно се грижеше за неговия публичен образ. Стигна се дотам, че на изпроведяк от телевизията, Люба Кулезич намери сили да признае, че е получавала СМС-съобщения лично от Борисов с наставления. И този същия, Николай Бареков, кръщава партията си „България без цензура“. Акцентираме над присъствието на генерал Кларк. Очевидно освен посланика на САЩ „Шеврон“ отново си намериха лобист, който да „изтъква ползите“ от добива на шистов газ. За финал, конгресът завърши с „Вяра“ на Вапцаров. Пълен комплот. Да поканиш генерал Уесли Кларк и да рецитираш Вапцаров е не просто безвкусица, а подигравка.

Колегите от „Anonymous – Bulgaria“ направиха интересен коментар по темата в статия, озаглавена

Защо капитализма не може да има човешко лице?

Докато народа се занимава с телевизиониия театър на титаните – Бареков и Кулезич, премиера на Великобритания Джеймс Камерън заявява че намаляването на регулациите при добива на шистов газ е необходимо за „да премести бизнеса своето производство в Европа“!!!  Камерън: ЕС не трябва да пречи на добива на шистов газ

Какво всъщност се крие зад неговите думи – „От САЩ хората гонят добивните компаннии, все повече щати налагат ограничения, отделно там вече почти няма къде да се дупчи. Трябва да отидем на друго място, иначе фалираме. Европа става!“ Поради тази причина изказването на Джеймс Камерън е такова.

Истината е, че шистовия газ е десетки пъти по-скъп от конвенционалния, и след неговия добив от водата и от земята не остава нищо. /Само за един сондаж с фракинг отиват 22 милиона литра вода, която не може да е морска, защото солената вода разяжда желязото в тръбите, примерно язовир Искър ще стигне за месец – два/. А при дейноста фракинг самия водоносен хоризонт слиза много на дълбоко, или изчезва /за земетресенията, химикалите и отровената околна среда е пълно с информация в нета/. Това вече се случва в Тексас, Калифорния, Пенсилвания и т.н.

Защо трябва да обърнем внимание на тези изявления на Камерън? Защото лобистите на шистовия газ всеки момент дебнат да ударят. В Англия вече са постигнали своето /Това че успяха първо в Ангия – не е случайно. В Англия и Америка са ситуирани най-големите масонски ложи, там също е и сърцето на ционистките движения. Публична тайна е че президентите и премиерите на САЩ и Великобритания са членове на такива тайни общества, обществено достояние пък е че САЩ и Англия са едни от първите държави дали зелена светлина на шистовия газ/…Защо обаче започвам толкова от далече – защото един от международните гости на учередяването на „България без цензура” новата партия на Николай Бареков е Уесли Кларк – какво представлява той?

Бивш генерален секретар на НАТО – за периода 1997- 2000 година /точно по времето на бомбардировките в Сърбия/
Wesley Clark, lobby-st CHEVRON, la receptia de ieri de la Ambasada SUA la Bucuresti – Уесли Кларк е и един от най-големите и успешни лобисти на Шеврон в света. След визитата му в Румъния и успешната му работа за шистовия газ там, той идва на „гости” при Бареков, за учередяването на новата партия … Да припомним, че в Румъния Уесли Кларк стана съветник на Виктор Понта. На него се дължи коренната промяна в позицията на румънския премиер след встъпването му в дръжност.  Виктор Понта в предизборната си кампания, спечели защото се обяви против шистовия газ на всяка цена. Избраха го и след това смени коренно противоположно своето мнение. Десницата и левицата направиха коалиция в румънския парламент и политическата ситуация в Румъния, създадена не без помощта на г-н Кларк бетонира пътя на шистовия газ. Последва и пълно медийно затъмнение за протестите на румънския народ против шистовия газ. Защо правя аналогията с Понта – той смени мнението си на 180 градуса – подобно поведение също сме го виждали от Бареков! И то съвсем скоро – февруари 2013 година.

Защо пишем тазиш статия – за да напомним старата истина – „Едно куче научи ли се да яде грозде – няма да спре!” Както журналиста Бареков смени позицията си за тогавашния премиер Борисов, така можем да очакваме от него да смени и позицията на България за шистовия газ, ако влезне в политиката и както казва той – стане премиер и „вземе властта”. Още повече че такива „високопоставени хора” като г-н Кларк са му гости!  И сигурно вече им е обещал „да се отплати подобаващо за подкрепата”    Уесли Кларк става съветник на румънския премиер.

11 коментара to “„Шеврон“ сменя Борисов с Бареков”

 1. Хубаво де, ама може ли толкова правописни грешки!

 2. Как ще ги спрем? Това ме вълнува. Защото Монсанто вече се промъкват и Шеврон няма да се откажат. Апетитно парче сме. Хората са дезинформирани и повечето се интересуват само от носа си…Пет пари не дават.

 3. Какъвто и да е строя.който и да управлява,за тях винаги ще бъдем роби.Всичко е сбъркано нарочно,системите не са създадени за да работят в наша полза.

 4. Мисля, че за „Шеврон“ (и Кларк) няма значение, пред кого ще лобира. Вероятно, един Бареков им излиза по-евтино, отколкото някоя преситена парламентарна партия. За кирилицата сме в единомислие. Но, защо авторът на статията не знае, що са това подлог и допълнение в изречението, за да ги членува правилно? Кой точно лобира пред учителите по български език, за да не обучават учениците и кой принуждава журналистите да се отнасят несериозно към езика, на който пишат? Съдържанието на един материал е много важно. Но ако Вапрцаров пишеше неграмотно, сега нито щяха да го четат, нито да знаем, кой е той, нито щяха да го разстрелят. Защото нямаше да е поет.

 5. Абе от къде тоя интерес и мерак да се пунтира всичко около Бареков! Ако действително не е и няма да бъде фактор, това внимание е необосновано, но аз вече започвам да си мисля, че наистина на някой много му пречи присъствието на Бареков на политическата сцена!

 6. Доналд Райс, член на борда на директорите на Шеврон,
  е бил президент и главен изпълнителен директор на РАНД Корпорейшън в периода 1972-1989.
  Джей Прайър, вицепрезидент на Шеврон е член и на борда на „RAND Corporation Business Leaders Forum“.
  Един от изявените служители на РАНД е бившия главен секретар на САЩ, Кондолиза Райс.
  По една случайност, Кондолиза Райс е работила и за Шеврон …
  Нейния съпруг, Чарлз П. Рийс
  http://www.rand.org/news/press/2012/04/30/index2.html
  Ранд корпорейшън – мозъчния тръст на военно-въздушните сили на САЩ …
  http://www.tomdispatch.com/post/174925/chalmers_johnson_teaching_imperialism_101

 7. САщ винаги са били колонизатори и такива ще си останат. Иначе около Уесли Кларк се заговори сега и се извадиха всякакви кирливи ризи. Почна да ни се говори как се сривал. Ами ако бомбардирането на Югославия е незаконно защо не се потърси отговорност с днешна дата от хората дали съгласие и подкрепили подобни действия?

 8. Защо капитализма не може да има човешко лице? – Защото това са ненаситни, алчни, безскрупулни изроди, готови на всичко за пари.

 9. Ще поживеем, ще видим! Дали става въпрос за шистовия газ или за нещо друго, предстои да разберем.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s