Станишев и Първанов се карат на гроба на дядо ни

untitled

Днес в 14:30 НС на БСП ще реши дали Георги Първанов и останалите отцепници от „АБВ“ ще бъдат самоизключени, но безмислената драма няма да приключи с това

untitled

Голямо струпване на милионери-социалисти предстои днес на обяд на „Позитано“ 20. Те най-вероятно само ще потвърдят формално, че Георги Първанов и останалите отцепници, които реанимираха проекта „АБВ“ ще бъдат самоизключени.

Но каквото и да решат то няма да е в полза на левицата и хората споделящи леви идеи у нас.

Защото балканските боричкания между Станишев и Първанов не са сблъсък в защита на левите идеи, а са плод на техните лични отношения и всеизвестния кариеризъм, който потъпква от години истинските социалисти в БСП, за да се стигне до днес – ръководството на партията да се окопае, а неговите представители-милионери да демонстрират как се прави „лява политика“ (според социал-демократическите им разбирания), да оправдават назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, както това, че партията се превърна в заложник на ДПС и заради нея не може да изпълни предизборната си програма, част от която беше отпадането на гнусния за всеки ляво-мислещ човек тъй наречен „плосък данък“.

Стигна се дотам, че един доста „плосък“, имащ се за „социалист“,  господин от БСП дори попита възмутен: „Какво му е лошото на плоския данък?!“. Но той, както и мнозината люде, съставляващи (ужким) експертният кабинет „Орешарски“, начело със самият него, далеч не са в БСП, защото споделят някакви леви идеи. Нужно е само да проследим политическите им кариери и партиите, през които са преминали през годините.

И вместо Първанов наистина да предложи алтернатива на ръководството на БСП, съставено от милионери, изтупани в скъпи костюми и подиграващи се и употребяващи левите идеи, той очевидно се готви да се прегърне с ГЕРБ и Бойко Борисов. Той просто си обра крушите и от вчера започна да говори за „хората на Позитано“ – тоест някакви чужди нему, които все едно не познава. А сред „хората на Позитано“ има и много свестни кадри, които се чувстват не по-малко зле от обикновенните симпатизанти на Българската Социалистическа Партия заради случващото се напоследък и заради всичко, което изброих по-горе. Първанов обяви, че „АБВ“ ще спомогне за тъй нужния „катарзис, който левицата трябва да преживее“, но пък не предлага нищо ляво. Калфин и Първанов представиха „АБВ“ като алтернативен „социал-демократичен“ политически проект. Тогава по какво ще се различи от социал-демократичното ръководство на БСП?  Първанов и Станишев приличат на две лакоми хлапета, които не могат да превъзмогнат собственото си его и които са еднакво дискредитирани пред левите избиратели у нас.

И така левите избиратели у нас сега получават две различни листи за евроизборите, изпълнени с еднакви социал-демократични простотии, които унищожават левицата и в цяла Европа. Просто, защото социал-демокрацията е една издънка на левите идеи и ценности, представяна от хора, които се крият именно зад тях докато пробутват откровенно дясната си политика и вместо трудещите се и угнетените обслужват (както всяка политическа сила) олигархо-капиталистическия „елит“.

Левицата в България не печели. И не говоря за това, че вече от десетилетие БСП не е печелила избори. БСП не е „левицата“, нито представлява левите идеи, заради които станах член на тази партия. И не се сърдя на хората, които ни наричат „червени боклуци“. Сигурен съм, че визират мижитурките, чиито имена вече са синоним на лакомия, корупция и простотия, ширеща се във всички партии и типична за всички управления в последните 24г. А БСП, като социалистическа партия, трябваше да се различава от олигархичните партии и най-вече да води различна политика. Не мисля, че някой би нарекъл Пабло Пикасо, Оскар Уайлд, Алберт Айнщайн, Ботев, Смирненски или Вапцаров „червени боклуци“. Но, когато в България се заговори за леви идеи и хората, които ги споделят те биват отъждествявани с онези люде, едвам побиращи големите си шкембета в марковите си ризи и сака, които живеят охолно и се правят на социалисти. Ако вземем Франция за пример ние виждаме една нормална европейска държава, в която левицата има голямо влияние и традиции и чиито симпатизанти никой не нарича „червени боклуци“. Боклуците нямат цвят. Хората изповядват различни възгледи – едни са леви, други десни. В България просто и едните и другите не са политически представени, просто защото партиите се различават единствено по това кой олигархично-икономически кръг ги покровителства.

Както каза преди време Татяна Дончева: „За социалистите в БСП сега са много тежки времена.“ 

Много ми се иска да си облечете костюмите, да се качите в лимузините си и да се срещнете с някой миньор и когато стиснете набраздената му длан и го погледнете в очите да осъзнаете колко по-нисши сте от него.  Първо, защото никога Сергейчо и Първанчо не могат да му обяснят защо водеха и водят таква политика. Второ, защото той е истински социалист. И трето, защото заради боклуци като Вас, хората биха нарекли него – „червен боклук“. Но Вие се сещате за тези хора, само след поредното „Ораново“. И с какво сте по-различни от този собственик на мина, който се скъпи да осигури сигурността на мината и на работещите в нея и който плажува на някой топъл остров в същия този момент, в който мината се срутва и погубва живота на миньорите в нея? Ако бяхте социалистическа партия и представлявахте този човек нямаше да допуснете това. И поздравявам министър Стойнев, който от 24г. насам беше единствения политик, който цитира Алберт Айнщайн, когато коментира смъртта на двамата миньори, заявявайки, че „дивия капитализъм мисли първо за парите“. За жалост, много ключови фигури в социалистическата партия също мислят първо за парите. А може въобще никога да не са осмисляли идеите, които трябва да представлява тази партия.

 

Автор: Беднякът-милионер 😉

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s