Обама планира военни удари срещу Сирия с „търтеи“

Територията на сирийската държава не е военна зона и всеки военен удар срещу нея е грубо нарушение на международното право, за това военните удари ще се извършват от ЦРУ с безпилотни апарати

351659_US-drones

Барак Обама отново връща агресорската политика спрямо Сирия, но нито Конгреса, нито американската общност желае САЩ да се замесват с преки военни удари, или дори нахлуване в Сирия.

След като ревизира позицията си относно Сирия Барак Обама отново започна да действа за финансирането и въоръжаването на сирийските наемници, биещи си срещу редовната сирийска армия. 

Ситуацията обаче се измени значително от момента, когато в края на миналата година американския президент реши, че не е удачно да се въоръжават и подпомагат сирийските бунтовници, тъй като голяма част от тях са представители на екстремистки течения, обвързани с Ал Кайда. Сега въоръжената опозиция започна да воюва помежду си – умерените се обявиха против джихадистите и започнаха да воюват за територии по между си. 

До предложението на мирно решение на въпроса с химическите оръжия в Сирия САЩ регулярно призоваваше за военни удари срещу Сирия, чиято основна цел бе да подпомогнат губещите позиции от сирийската редовна армия бунтовници.

Сега след окончателния разкол на сирийската опозиция и след връщането към обичайната агресорска политика Барак Обама търси начини да обезпечи и оправдае пред Конгреса и избирателите поредните военни удари срещу чужди държави. Но е силно притеснен, тъй като всеки нов гаф на международната сцена ще стопи и без това ниското доверие, с което е останал пред избирателя и то съвсем малко преди предстоящите избори в САЩ.

Как се оправдават незаконни удари спрямо суверенна държава?

След като Конгреса отказа да даде „зелена светлина“ на Обама за нанасяне на военни удари срещу САЩ, както и неодобри по-нататъшното официално финансиране на бунтовниците Обама трябва да измисли начин да преодолее Конгреса.

Съветниците на Барак Обама са му дали идеята ЦРУ да нанася незаконни военни удари с безпилотни апарати. Припомняме ви, че ООН разследва незаконните военни удари с безпилотни летателни апарати на САЩ поради многобройните и ежедневно увеличаващи се цивилни жертви. 

За да бъдат одобрени военните удари с търтеи шефовете на разузнавателни агенции като ЦРУ напоследък активизираха своите медиини изяви, за да прокарат твърдението, че има данни за готвен атентат на американска земя и заплахата идва от Йемен и Сирия. Въпреки, че Конгреса е против военни удари срещу Сирия с този довод предложението да се нанасят удари, ръководени от ЦРУ с безпилотни апарати набирала популярност сред конгресмените.

За пореден път Барак Обама ще приложи добре изпитаната от неговите предшественици практика да сплашва американския народ, да му нарочи поредния „външен враг“, за да спечели одобрението му за нанасянето на военни удари над една суверенна държава.

2 коментара to “Обама планира военни удари срещу Сирия с „търтеи“”

  1. ЗАКОНА НА ДЖУНГЛАТА 😀

  2. Ся наи-много да самовзривят някои търговки центар и да кажат Сирия беше … Мале колко е прос американския народ че не вижда елементарни лъжи и манипулации …

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s