България ще участва в съвместно бойно учение с Румъния и САЩ на 500км. от Севастопол

Учението е част от зачестилите тактически надлъгвания с бойни учения между Запада и Русия във връзка с кризата в Украйна

drajki

За пореден път България безразсъдно се включва в поредната провокация спрямо Русия. Днес бе разкрито, че американският ескадрен миноносец „Тракстън“ е преминал Босфора, за да вземе участие в съвместно бойно учение с България и Румъния в Черно море. 

Учението ще се проведе на едва 500 км. от базата на Руския Черноморски Флот в Севастопол –  на 11 март, югоизточно от град Констанца (Румъния).  (виж картата)

картаВъпреки че от прес-службата на нашите военноморски сили заявиха, че учението било „планирано отдавна“ това очевидно е учение, свързано с напрежението в Украйна и е част от серията бойни учения и маневри, които Русия и Запада започнаха да предприемат след задълбочаването на споровете за Украйна. Информация за учението не е качена в сайта на военноморския флот, нито в сайта на МО.

В учението България ще вземе участие със скромната ни фрегата „Дръзки“, американците с „Тракстън“, а румънците с три свои бойни кораби.

От Пентагона също отричат учението да има връзка със ситуацията в Украйна, но и Русия и Запада стандартно винаги отричат маневрите и ученията да са свързани с поредното възникнало напрежение помежду им. Русия също предприе редица изпитания и учения, както и маневри, след като напрежението в Крим нарасна в следствие на руското военно присъствие там. В същото време полският министър на националната отбрана Томаш Шемоняк съобщи, че американските военни учения, планирани през март в Полша, ще се проведат в разширен формат заради ситуацията в Украйна. 

300 американски военни и 12 изтребителя F-16 на ВМС на САЩ ще бъдат прехвърлени следващата седмица в Полша, във военно-въздушната база в местността Ласк.

Поради не дотам внушителните възможности на българските военни сили към днешния ден нашите партньори от НАТО очевидно искат да допринесем в сътрудничеството ни към тях като се превърнем в плацдарм за евентуални военни удари, срещу държави, с които традиционно имаме добри отношения. 

Авиобаза „Безмер“ е на път да се превърне в плацдарм за всяка голяма операция на южния фланг на НАТО. За целта алиансът реши да излее 60 милиона лева за модернизация на летището. Така на него вече ще могат да кацат и най-големите военнотранспортни натовски самолети 

На кой „хвърляме ръкавица“ и показваме мускули, барабар Петко с мъжете?

България не спазва никакъв баланс в отношенията си с Русия и други държави, противоречащи си с нашите сегашни партньори от НАТО. Отношенията ни с държави като Русия зависят изцяло от моментното състояние на отношенията между основните сили в НАТО и Москва. Спрямо държави като Сирия и Иран ние често, чрез Външно министерство, сме издавали какви ли не безумни и безмислени провокативни позиции. Спомняте си изказванията на бившия външен министър Н.Младенов, че „Иран е държава, олицетворяваща злото“ и „Удар срещу Израел е равностоен на удар срещу България“ – тези и куп други непоискани квалификации и уверения на външния ни министър са достатъчно красноречив пример за сателитното състояние на страната ни. 

Миналата година, в момента, когато Барак Обама се готвеше да нанесе военни удари срещу Сирия и когато президента на България Росен Плевнелиев заяви, че „позицията му е същата като на американския президент“, тоест в подкрепа на използването на военна сила срещу Сирия, над България прелитаха израелски бойни самолети, предвижваха се американска военна техника и самолети, за които гражданите алармираха и в последствие от министерството на отбраната излъгаха, че това било (отново) „предварително планирано учение“ – в разчетите за военните учения за 2013г. обаче то не фигурираше, а в него участие взеха дори от разузнавателните служби на България ДАНС и НРС, което е нещо необичайно. 

9 Коментари to “България ще участва в съвместно бойно учение с Румъния и САЩ на 500км. от Севастопол”

  1. Със сал! Имаше една пародия на писмо от моряк от „доналд кук“ кораба който след това навлезе в Черно море и бе облетян от невъоръжен Су-27 с станция за РЕБ „Хибини“, след което същия кораб се затътра в Констанца и част от екипажа му подаде оставка, а пентагона се „възмути“ от поведението на пилота който атакува 12 пъти обезоръжения „Доналд кук“.

  2. Може ли да се провери дали фрегата ни е в пристанището?? То е ясно, че в официалните сайтове нищо няма да се намери.

    • Учението е започнало днес (11 март) и „Дръзки“ и американския „Тръкстън“, доколкото разбрах, ще тръгнат от пристанище Варна към Констанца. След учението „Тръкстън“ ще спре във Варна за известно време.

  3. КАТО ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ НА НЯКАКВИ АНОНИМНИ,ЗА КОИТО ИСТОРИЯТА Е ТОВА КОЕТО ИМ НАБИВА АМЕРИКАНСКИТЕ,.ДЕМОКРАТИ,. В ГЛАВИТЕ ИМ ,АМЕРИКАНЦИТЕ ИМАТ ИНТЕРЕС В ЦЯЛ СВЯТ,ТЕ ТОВА НЕ ИСКАТ ДА ГО ВИДЯТ,И С ТИЯ ДНЕШНИ ПОЛИТИЦИ/ПРЕДАТЕЛИ ,КОИТО МИСЛЯТ ЕДИНСТВЕНО ДА СИ НАТЪПЧАТ ДЖОБОВЕТЕ,КАКВО ДА КОМЕНТИРАШ,ИСТОРИЯТА ЩЕ СИ КАЖЕ ДУМАТА И ДАНО НАКАЖЕ ВИНОВНИТЕ ЗА СЕГАШНОТО СЪСТОЯНИЕ НА БЪЛГАРИЯ,.

  4. Те успяха,разделението е факт,това не се лекува от днес за утре,тук спасение има в единицата,като общество едва ли,остана ни поне да се уважаваме,за тези които го могат

  5. Целият текст е пълен с неистини – какви традиционно добри отношения? Нали без нужда ни обяви война, за да ни окупира втори път. Жалко, че нямаме кавалерията на ген. Колев и генерали, като Вл. Вазов и Хр. Луков!

  6. Въпроси относно това какво смята интернационала-към Пиндар или както му викат.Целта явно не е създаване на нов ред,а запазване на стария,но по безконфликтен за елита

  7. И с какво точно ще участва страната ни – с лодки еднодръвки ли?

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s