Палатите на българските политици

Моят дом – моята крепост… 

i10800_w668

Политиците обичат да изтъкват, че са хора от народа, близки са до него и разбират неговия живот и съпътстващите го неудачи и несгоди. Стандарта на живот на най-бедните граждани на ЕС – българите и неговите политици и управници обаче е доста различен.

Те имат лимузини, имения, вили и апартаменти за милиони и почти всички не могат да обяснят как са се сдобили с тях.

Преди няколко дни Бойко Борисов се оплака, че теракота в къщата му в Банкя бил на над 10г., дограмата му била стара…въобще – типичен българин, който отдавна не е ремонтирал „скромното“ си жилище:

bbВ същото предаване стана дума и за Николай Бареков – новия защитник на бедните и изстрадали българи. Стана дума за това как „защитника на бедните“ парадираше с часовник на стойност над 40 000 лв., а след броени дни показваше, че няма дори часовник. До скоро Бареков обитаваше луксозен имот в „Драгалевци“, който обаче не бил негов, а на неговата секретарка, която му го отдавала под наем. Иначе „защитника на бедните“ твърди, че толкова много обикаля из страната да се среща и помага с бедните, че обитава „10-15 адреса“.

barekovПрезидента Росен Плевнелиев ще остане в историята с имотите, офшорките и гафовете си, може би и като най-безличния и неодобряван президент в новата ни история. 

През 2005 г. тогава младият бизнесмен е купил 768 кв.м на самия бряг на морето и в разрез със закона е разгърнал мощно строителство на морския бряг в Черноморец. Плевнелиев е вдигнал скъпа резиденция с площ от 230 кв.м през 2008 г. :

Rosen-Plevneliev-vila-Chernomorets-1

Официално президентът Росен Плевнелиев декларира 5 къщи с дворове и парцели за близо 4 млн. лева, но реалната им пазарна стойност е близо 5 млн. евро – т.е. над 2 пъти повече. В София, в гръцкия курорт Халкидики, в българския Черноморец и в разложкото село Баня, са разположени къщите и парцелите на президента:

rp

Това пък е скромното имотче на Иван Костов в „Драгалевци“, където клетия Бареков доскоро обитаваше луксозния имот (горе) :

ik

Най-успешния български политик след 1989г. – Ахмед Доган е и с най-много и луксозни имоти, комплекси и имения.  Смята се, че са на стойност милиони или десетки милиони лева. Говорим за т.нар. Боянски сараи, хотела „Каса Домини“ в Рибарица, СПА комплекса „Орфей“ в Девин, парка „Росенец“ до Бургас и Двореца на децата в Дръндар, родното село на Доган:

dg

Освен с масовото подслушване бившия вътрешен министър от кабинета Борисов Цветан Цветанов се прочу и с 5-те си апартамента, които след проверката, която си „самоорганизира“ се оказаха изрядни – били на неговите тъстове.  Тъстът и тъщата на вътрешния министър „спестили“ за 5 г. невероятните за пенсионери 200 000 лв., въпреки че семейство Георгиеви са получавали скромни пенсии, вариращи от 107 лв. до 235 лв. за проучвания период. Което прави малко над 22 700 лв. за 5 г. Отделно Васил Георгиев е получил от заплати 12 960 лв. Изплатен му е и дивидент от 47 884 лв. от две частни фирми – „Валмак“ ООД и „Валмак Лаборатория“ ООД. Средният доход на семейството от пенсии, заплати и дивиденти излиза 700-800 лв. на месец. Сега наред със няколкото съдебни процеса срещу Цветанов отново тече проверка на НАП за имуществото на екс-министъра

cc

  

8 коментара to “Палатите на българските политици”

  1. Плевнелиев , преди да стане президент , е бил бизнесмен и тогава САМ СИ Е ИЗКАРАЛ ПАРИТЕ. Къщата на костов е на тъста му. Сайтат е тенденциозен – не показва нито един имот на бившата номенклатура…..

  2. Вечно усмихнатият ни Президент има палат на Халкидики-Гърция..Г-н Станишев дворец в Швейцария а за яхтата и сарайте на Г-н Доган да не говорим!

  3. Велчеви само строят и продават – всичко и по сметки навън

  4. Доста симпатични къщи, вили или някои дори на замъци приличат виждаме от тук.Помня когато даваха по телевизията снимани от хеликоптер именията има, нещо,което едва ли са очаквали че ще направят, но хората имали пари направили си мака ри незаконни някои.Статията ви е страхотна, показа как човек с пари може да съдейства и да направи всичко което поиска.Но с тези послушвания вече на мен ми надуха главата, нека ги подслушват както толкова им пречи ако са невинни!

  5. a къде са хотелите на Милен Велчев?!??? че той има цяла хотеслка империя над 15 хотела от ограбването на България ! най-големите хотели на Несбър -Равда и Слънчев са негови …Костов също съм чувал че има хотели на над Троян … им и още които не сте дали ….цялата държава е разграбена !

  6. В статията е сбъркано – апартаментите май бяха шест!

    • a къде са хотелите на Милен Велчев?!??? че той има цяла хотеслка империя над 15 хотела от ограбването на България ! най-големите хотели на Несбър -Равда и Слънчев са негови …Костов също съм чувал че има хотели на над Троян … им и още които не сте дали ….цялата държава е разграбена !

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s