Геополитическия преврат в Украйна тече по план

Временния външен министър на Украйна заяви предположение, че страната може да се асоциира с ЕС до 21 март

ukraine_2743499b

„Трябва просто да проведем разговори за техническата част. Подписването може да стане на 17 март, когато има съвещание на Съвета на Европейския въпрос или на 21 март“, заяви временния външен министър Андрей Дешчица.

Очевидно временното правителство на Украйна, което не е избрано чрез избори и което бе съмнително назначено е на път да изпълни поставените пред него задачи да форсира асоциацията на Украйна към ЕС. Геополитическата, информационна и икономическа война между Русия и Запада в Украйна тече по всички правила – след провалената асоциация във Вилнюс избухнаха протестите на Майдана в Киев. Отначало те бяха мирни, но впоследствие бяха оглавени от крайно десните радикали, които направиха всичко възможно агресията да ескалира. От мирния протест до очевидния преврат за свалянето на Виктор Янукович стъпките бяха до болка познати – въоръжени екстремисти се появиха сред протестиращите, снайперисти стреляха и по демонстрантите и по силите на реда…

Кой нареди кабинета на временното правителство, оглавявано от Арсений Яценюк? Същите, които дирижираха случващото се на Майдана. Нека си спомним какво каза Виктория Нюланд на посланик Пайет в онзи телефонен разговор, който изтече в глобалната мрежа и чиято достоверност беше потвърдена:

–  Милсля,че Яц (Арсений Яценюк – бел.ред.) е човекът.Той има икономически и управленчески опит. Той е човекът., заяви Нюланд в телефонния разговор.

В този телефонен разговор тя и Джефи Пайет коментираха състава на временното правителство. Остана неясно кой избира и кой назначава, но лидерите просто отидоха на площада и обявиха състава на новия кабинет. И за никой това не беше ни най-малко тревожно. 

Сега едно временно правителство поддема геополитическата преориентация на Украйна, което е просто недопустимо. Временно правителство, което не е избрано от украинския народ чрез избори и чиято легитимност не е на лице, освен за тези, които го назначиха разбира се, не може да избира дали Украйна да влезе в НАТО – каквато заявка също направи, нито дали да се асоциира с ЕС. Това просто е недопустимо. 

Да не забравяме, че това правителство е масово не признавано от жителите на цяла Източна Украйна – това са 25 млн. души, жители на страната, които не са са съгласни страната да бъде асоциирана с ЕС или да членува в алианса НАТО. Именно цяла Източна Украйна гласува през 2010г. за сваления против конституцията на самата страна сега Виктор Янукович. 

Временното правителство има една единствена функция и тя е да подготви провеждането на избори, които да излъчат правителството, което е получило по-голяма подкрепа, а не да вкарва страната в НАТО или да я асоциира с ЕС. Но време за губене просто няма. 

В подобни условия временно правителство, което беше назначено от вън да вкарва страната в диаспората на НАТО и САЩ не е нищо друго от добре организиран геополитически преврат. Нас, българите, не ни попитаха с референдум. Украинците освен, че няма да ги питат, ами и направо,  в рамките на няколко седмици набързо искат да ги вкарат в НАТО и да асоциират Украйна с ЕС. 

One Comment to “Геополитическия преврат в Украйна тече по план”

  1. Забележете изказването на временният външен м-р на Украйна. Единствено „разговори по техническата част“ трябвало да се проведат – какви условия ще им поискат, какво ще съдържа – няма значение! Тоест това временно правителство го сложиха колкото да подпишат вече написаните документи…класика!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s