Лицемерието и изтъркания репертоар на САЩ

Десетки пъти официални лица от САЩ са сравнявали поредния си „зъл враг“ с Хитлер

democracy-will-come-to-you

Кандидатът за бъдещ президент на САЩ – Хилари Клинтън наскоро пусна едно изтъркано сравнение от репертоара за сатанизиране и посочване на врага, на „лошия герой“.

Хилари Клинтън сравни президента на Русия с Адолф Хитлер.

„Всичко това ми изглежда познато, същото като събитията от 1930-те“, описа ситуацията в Крим Хилари Клинтън, след като сравни президента на Русия с Хитлер.

Доста неадекватно и лицемерно с оглед на това, че държавни лица и чиновници от САЩ, в това число дори и сенатори като републиканеца Джон Макейн се срещаха с лидери на протестиращите в една суверенна държава, а сред тях има и представители на крайно-десни партии и организации. Сред протестиращите, за които американските и европейски чиновници бяха тъй „загрижени“ също присъстваха фашистки радикали, които в последната фаза от действията за свалянето на законно избрания президент Виктор Янукович дори идваха с пистолети и др. оръжия, с които стреляха по „Беркут“. Оказа се също, че САЩ са спонсорирали опозиционните лидери с $5 млрд. щатски долара, с които откровенно си ги купиха и те показват пълна благодарност за щедростта на своите партньори.

И докато си говорим за „демократичния и свободен избор“ на украинците, както и за самите демократични ценности на лице имахме въоръжени бойни отряди от радикални крайно-десни последователи на легендарния изверг Степан Бандера, които „посяха“ основите за демокрацията, свободата, щастието, радостта и светлото бъдеще…

Още по-неадекватно е сравнението с оглед на това, че то се превърна в универсално за всеки неудобен на САЩ световен лидер. Да не забравяме все пак тази „малка“ подробност, че Русия (Съветския Съюз) е дала най-много жертви във Втората световна война, до окончателното сваляне на свастиката от германския Райхстаг и развяването на червеното знаме над него. Никой не отрича, че именно руснаците освободиха Европа от кървавия режим на националсоциалистите и Адолф Хитлер. И докато Европа безучастно гледаше как избиват евреите в газовите камери на концетрационните лагери като „Аушвиц“ малцина бяха държавите като България, които успяха да спасят своите еврейски жители. Да не забравяме, че страната, която инициира „Източно Партньорство“ – Полша беше територията, където се намираха някои от страховитите нацистки лагери на смъртта.

Сега Хилари Клинтън вкарва в употреба изтърканото сравнение от изтъркания репертоар на САЩ, сравнявайки Владимир Путин с Адолф Хитлер.

Последния, който бе сравнен с мустакатия водач на Третия Райх беше Башар Асад. Миналата година държавния секретар на САЩ го сравни с Хитлер. А само преди две години, през 2011г., те вечеряха усмихнати в команията на своите дами…но живота е превратен, особено, когато става дума за САЩ и останалия свят – днес си удобен, утре – не.

През 1965г., американския президент Линдън Джонсън също сравни комунистическия лидер във Виетнам – Хо Ши Мин с Хитлер, правейки аналогия с това, че „колкото повече успехи е трупал Хитлер, толкова по-жаден за още е ставал той“.

Във времето, когато САЩ подпомагаше и финансираше бунтовническите сили в Никарагуа, за да свалят законно-избраното ляво правителство тогавашния държавен секретар на САЩ – Джордж Шулц заяви:

„Бил съм в много комунистически държави, но Никарагуа не прилича на тях. Тя прилича на нацистка Германия.“, заявява държавния секретар.

Въпреки, че дълго време панамския генерал Мануел Нориега сътрудничеше на ЦРУ и беше считан за съюзник на Вашингтон това се промени през 1988г. Тогава САЩ „разбра“, че той всъщност се занимава с наркотрафик – наркотиците са най-оборотната стока в света след оръжията и петрола. Тогавашния зам. държавен секретар Лоурънс Ийгълбъргър заяви, че:

„Наркотрафика на Нориега е не по-малко ужаяващ от нахлуването на Хитлер в Полша“

Преди инвазията в Ирак (2003г.) американския президент нарече Садам Хюсеин „малък Хитлер“. Това сравнение явно е много любимо на самата Хилари Клинтън – преди свалянето на Милошевич в Сърбия тя сравни и него с Хитлер.

Същото е и положението с „борците за мир и демокрация“ – като почнем от срещите на държавния секретар на САЩ с лидера на талибаните – Осама Бин Ладен, та стигнем до „евромайданците“ и джихадистите в Сирия. И в трите случая наблюдаваме и добре синхронизирана оргия от репортажи, новини и всякакви материали в медиите, които да представят като онеправдани герои с благородна кауза поредните наемни полу-диваци на Вашингтон.

Но какво можем да кажем за призива на Сара Пейлин към Обама да използва ядрена сила срещу „лошия“ Путин и Русия:

“ Г-н президент, единственото нещо, което може да спре лош човек с атомна бомба е добър човек с атомна бомба“, заяви Пейлин.

Разбира се ясно е кой е „добрия“ и кой е „лошия“ с атомна бомба. Какво може да подтикне един политик да изявява желание света да бъде изправен пред ядрена война е просто необяснимо.

One Comment to “Лицемерието и изтъркания репертоар на САЩ”

  1. И каккво като сме спасявали евреи. Днес именно тез отрепки начело със Соломончо Паси и неговия трабант ни еваха майката на страна… между съществува ли Аушвиц? Колко евреи наистина са загинали там?
    Четете и мислете http://www.analizi.net/holocaust/56-auschwitz.html

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s