Показанията на Едуард Сноудън пред Европарламента, за които бг-медиите не казаха и дума

Едуард Сноудън изпрати доклад от 12 страници, в който отговаря на въпросите на ЕП и свидетелства относно методиката и мащабите на незаконното глобално подслушване, извършвано от САЩ

Ed-Snowden

Българските медии отново не публикуваха дори и ред от показанията на бившия сътрудник на ЦРУ, не бе упоменато и в едно изречение в нито една новинарска емисия, че той въобще е дал показания пред Европейския Парламент.

Когато беше прихванат и разпространен скандалния запис на разговора между Виктория Нуланд и Джефи Пайет, в който Нуланд го „нач*ка на ЕС“ и заедно с Пайет обсъждаха състава на вече-назначеното правителство, което в последствие „случайно“ беше оглавено именно от сочения в разговора за „най-подходящ“ – Арсений Яценюк, САЩ обвини Русия, че подслушва незаконно. На този фон обаче Едуард Сноудън даде показания пред Европейския Парламент (ЕП), в които разкрива конкретната методика, мащабите и всичко свързано с нелегалното подслушване на европейските граждани и лидери.

Припомняме ви, че скандалът избухна с пълна сила, когато канцлера на Германия Ангела Меркел и властите във Франция заедно поискаха обяснение от САЩ за подслушванията, след като стана ясно, че американските служби са подслушвали телефона на Ангела Меркел и комуникациите на милиони европейски граждани. Сред подслушваните лидери беше и Дилма Русеф – президента на Бразилия с български корени, централата на ООН и куп други високопоставени лица.

В изключително изчерпателния си доклад Едуард Сноудън разкрива интересни детайли относно глобалното незаконно подслушване на САЩ. 

В момента в САЩ отново тече огромен скандал, след като куп политици от американския Конгрес поискаха сметка от шефът на ЦРУ за това, че са били подслушвани. 

Преизидента Барак Обама отказва да даде официално обяснение по въпросите с подслушването, включително отказа да отговори и на германския канцлер Ангела Меркел и лаконично обясни, че ще предостави информация на „партньорите от ЕС“ по „каналния ред“. В добававка той обеща още, че САЩ ще преразгледа глобалното незаконно подслушване като инструмент на американското разузнаване, което е поредното празно обещание и опит да бъде замазан поредния скандал, поставящ под въпрос репутацията на „най-демократичната страна в света“.

Пълния доклад със свидетелствата на Едуард Сноудън може да прочетете на една от следните връзки:

 

Alter Information за пореден път осъжда мълчанието на българските медии, едностранното представяне на международните събития и откровенната некадърност и провал в изпълнението на своите задължения, които са именно да осведомяват българското общество.

11 коментара to “Показанията на Едуард Сноудън пред Европарламента, за които бг-медиите не казаха и дума”

 1. Свидетелство за заем между особено.

  Здравейте моите братя и сестри.
  Моето име е Мирабела Bonsaint
  Аз живея в София
  Аз бях жертва няколко пъти в измами, защото свръхзадлъжнялостта трябва сериозна заемодателя да уреди си дългове. Но това е форум, който съм чувал за заемодателя на името на г-н Antonio Фернандес, която предоставя заеми между отделни. Така че аз го контакт така предоставяне ми заем от € 350 000 евро .celui след преглед моя рекорд се съгласи да ми предостави този заем, че го направих не на всички.
  И за моя изненада получих моята заем без да се налага да плащат 1 €.
  Аз ви каня да бъдете бдителна, за да се избегне, попадащи в капаните на тези мошеници, които ни мами всеки ден.
  Мога да ви дам имейл адреса на този вид и скромен мъж, който ми помогна.
  NB: Ми няма нищо, платени преди ми заем са лихвен процент е 4 %.
  Контакт и аз ви уверявам, че няма да бъде.
  Електронна поща: fernandez-antonio@mail.ru

 2. На 05.10. – Атака!

 3. Явно в България напоследък, пълният член лесно отпада и се върви към едно омекотяване.

 4. Вижте текстовете в „Еврейская енциклопедия-Хазарский каганат“. От тях и друго инфо разбрах, че Хазарския каганат с еврейски елит е формиран около четвърти век (езика им е една от старите форми на българския), създава исляма (при тях е бащата на тюрките) и около 680 година, след битки и подмолно противопоставяне на българи срещу българи, разбива Велики Болгар. Поислямчва победените народи и продукт на дейността им е обръщането срещу нас на албанци, унгарци, поляци, сърби. Изкуственото създаване на Румъния (на българска територия) и тихата асимилация на българското на българското население там продължава до края на 19 век. И днес висши преподаватели от румънски ВУЗове, трябва да крият българското си потекло, защото ще бъдат отстранени. Може да излезе, че т.н. „златни“ векове в българската история не са златни за българите, а за тези които искат да ни държат като васали. Българите или по точно Българославянското семейство, са били насилствено поислямчвани, и по-рано и след жестоки битки включително и с мисията на братята Кирил и Методий , частично се деислямизират. Днес научаваме, че световния елит зад който стои една еволюирала змийска цивилизация, ни счита за свои главни врагове и прави и е правил всичко възможно за да ни няма. Парламент, Медии и машина за преброяване на изборите за сега са в чужди ръце.

 5. Смешно е че все още има хора които еврейските ни медии наричат български все едно след преврата 89та година да мислим че някога сме имали българско правителство от българи като Паси,Станишев,Николай Младенов,Вигенин,Кунева ………:))))))))))

 6. До Alter Information
  Моля, пишете само Истината! Правописа и граматиката са най-малките ни проблеми!
  Поздравления за сайта!
  И.

 7. Защо ми се струва, че цензурата и днес не е по-малка от преди 10 ноември 1989 година !!! Какво е премълчаването ако не ЦЕНЗУРА !!!

 8. Не знам в съдържателно отношение колко отговаря на истината тази статия,но откъм правилност на употребата на българската граматика има пропуски.Например писалият я и очевидно главният редактор също ,не са учили правилото за употреба на пълния член в българския език.

  • Виж сега пич, тука няма журналисти и всичко е на доброволни начела, никой не получава пари и честно казано ми омръзна от даскали като тебе.

 9. Сигурно от тази страна никой никого не подслушва.Като не знаете поне не приказваите само да си чешете езиците

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s