Плащай или умри – за капитализма и цената на човешкия живот

20-годишно момче от САЩ публикува сметката, която е трябвало да плати в американска болница и предизвика усилени дебати относно американската здравна система и здравните грижи в капиталистическия свят

Insurance Monopoly

Младото момче публикува няколко снимки на сметките, които е трябвало да заплати след краткия си престой в болница в САЩ.

Снимките с космическите суми, които е трябвало да заплати 20-годишното момче ясно илюстрират доколко извратено и хищническо ниво е стигнал капитализма, който днес може да бъде единствено олицетворение на печалбата, упадъка, експлоатацията и унижението, което малцинството от привелигирования „златен процент“ налага над считащото се измамно за „свободно“ мнозинство.

Момчето е влязло в болничното заведение през месец октомври миналата година и е получил дължимите сметки за получените здравни грижи няколко месеца по-късно, в началото на тази година.

Младия американец е получил възпаление на апендикса (придатъка на сляпото черво). Възмутен малайзиец е реагирал в Туитър, описвайки своя случай – за същата операция в Малайзия е платил 25 долара:

malaysian

За същата операция момчето е трябвало да заплати  $ 55 000.

За два часа престой след операцията за стаята, леглото и… чаша сок той е дължал $7500, както става ясно от публикуваните сметки. За късмет младежа се е възползвал от застраховката на своят баща и дължимата сума за операцията е била намалена на $ 11000, което си остава твърде висока сметка за подобна операция.

healthcare-bill1-600x832

healthcare-bill2-600x340

healthcare-bill3-600x337

5 коментара to “Плащай или умри – за капитализма и цената на човешкия живот”

  1. za6to gi jalite 6ibanqcite

    • Мразя правителството им, агресорската им политика (на САЩ), не хората. Все едно мен, като българин, да ме отъждествяват с Роско Плевнелиев и правителството.

      • И аз мразя всичко това, но не съм съгласен да ми се пробутва ЧИФУТСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ИДЕОЛОГИЯ като алтернатива !

  2. Както винаги съм казвал, социалната и здравната система на САЩ никак не е за пример. Горко на обикновеният американец, които си мисли, че живее в най-великата държава във вселената

  3. Каква е тази анестезия 4562$???

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s