Обама като говорител на целия свят, Меркел като негова секретарка

Merkel Obama kiss

Включвайки телевизорът си ние постоянно се сблъскваме с поднесените в тон с нашите партньори от Вашингтон и Брюксел тв-репортажи и глупави обобщения. Монополизираните медии налагат и монополизация над общественото мнение – те излъчват единствено „правилното“ мнение и позиция чрез своите тенденциозни предавания и емисии.

Ако слушаме всичко това и разчитаме на медиите като източник на информация ние вече сме разбрали, че:

  1.  „Международната общност“ одобрява налагането на санкции срещу Русия и не признава резултатите от референдума в Крим
  2.  „Европа“ е на същата позиция

Първо разбрахме за желанията на „международната общност“ от държавния секретар на САЩ – Джон Кери. После от медиите, които го „констатираха“ няколко милиона пъти. После разбрахме, че и Европа е на същата позиция. Или по-точно – Европа за пореден път просто няма собствена позиция, а повтаря тази на САЩ, въпреки че налагането на санкции срещу Русия не е само във вреда на руската икономика, а и за европейските държави. Особено за държави като България, която чрез своя могъщ президент и неговата смела евроатлантическа демагогия изяви подкрепата си за санкции срещу Русия и непризнаването на референдума в Крим. Росен Плевнелиев дори стигна по-далеч с изказването си, че

„Крим винаги е бил украински и ще бъде отново“

Навярно, когато Владимир Путин е чул втората част от изказването на българския си колега се е скрил някъде из необятния Кремъл от страх. Може би свръх-модерната ни армия ще предприеме действия за анексирането на Крим от Украйна. Колкото до първата част от поредното глупаво и непремерено изказване на нашия президент може само тъжно да се констатират липсата на исторически познания по конкретния въпрос.

Пет корпорации притежават всички медии в САЩ, както и редица медии у нас и Европа. Това е факт. За няколко десетилетия от около петдесет собственици на големи медии сега има едва пет. Монопола е на лице. Медиите са средството, чрез което узнаваме и се информираме за позициите на „международната общност“ и „Европа“. Тоест на целия свят и на целия европейски континент и държавите в него. Но нито САЩ, нито Германия са „говорители“ на целият останал свят. Десетки държави по света и в Европа заявиха позиция срещу икономическите санкции спрямо Русия или за признаване на референдума в Крим. В медиите обаче не чуваме за това. Явно това са някакви представители на „международната общност“, които не заслужават внимание. Нямат ексклузивното право на САЩ над думичката „демокрация“ и правото на собствено мнение. За какво им е? Нали Съединените щати казаха каква е позицията на „международната общност“. САЩ се държат като Древен Рим, а и ще свършат като него. Всичко извън пределите на Щатите се счита за „недемократичния свят“ (за римляните това са били варварите), които понякога трябва да бъдат „демократизирани“ чрез бомби и война и да не смеят да подаряват ресурсите си на американските компании, защото под същия демократичен лозунг отново ще се изсипят бомбите над главите им.

Великобритания е хубав пример. Oфициално лице крачеше по „Даунинг стрийт“ със секретен документ в ръка. За нещастие умели фотографи успяха да заснемат отблизо документа.

THe secret document carried by an official

Неговото съдържание беше прочетено от „международната общност“ и потвърдено в последствие от самият Дейвид Камерън: Великобритания нито подкрепя санкции срещу Русия, нито има интерес от тях. Нещо повече – най-голямата във енергийна компания във Великобритания „Centrica”, която е собственик на компанията „British Gas”, ще започне директен внос на руски газ от октомври тази година. До сега Великобритания не купуваше руския газ директно, а през трета европейска държава.

Китай също не подкрепя санкции срещу Русия и не е на мнението на „международната общност“, че референдума в Крим е нелигитимен. Дори стана ясно, че през месец май най-вероятно ще бъде договорено изграждането на  газопровод от Русия до Китай, през който руската „Газпром“ ще доставя природен газ за ненаситната и необятна Небесна империя.

Съюзниците на Русия в БРИКС също подкрепят Путин. Вече споменахме за Китай. Индия също заяви, че няма да подкрепи санкциите.

Последната европейска държава, която заяви, че няма да подкрепи санкциите бе Чехия. В комюникето, разпространено от чешкия парламент се казва следното:

„Камарата на депутатите не подкрепи предложението на правителството за въвеждане на икономическите санкции срещу Русия в рамките на ЕС”.

Въпреки че линията САЩ-Германия се определя като позиция на целия свят и Европа стана ясно, че света е разделен относно санкциите и легитимността на Кримския референдум.

Италианския премиер ясно заяви, че Италия, която има тесни икономически и енергийни връзки с Русия не може да подкрепи санкциите и призова да се запази „линията на диалога“. Тоест, Италия също е на различно мнение от наложеното от Германия като „общоевропейско“.

Премиера на Люксембург с очевидно раздразнение заяви, че

„Между 28-те държави-членки на ЕС има и такива със съвсем различна позиция по въпроса“

Трябва да е ясно, че Полша, Германия и Франция, които имат интереси и пръст в извършения преврат в Украйна и контролираха онези групи „евромайданци“, идващи с автомати, бухалки и пистолети в центъра на Киев не са „цяла Европа“. И не всички държави в Европа, малки или големи са съгласни да бъдат послушни сателити на САЩ и НАТО. Има лидери, които водят политика спрямо интересите си, а не спрямо капризите на ЕС. Не случайно държави като Великобритания и лично нейния премиер, Дейвид Камерън, регулярно заплашват, че ще напуснат Евросъюза.

5 коментара to “Обама като говорител на целия свят, Меркел като негова секретарка”

  1. статията е написана от руски агенти

  2. Благодаря на Алтер Инфо че все пак дава алтернативно мниение от „официалните медии“ които 100% се контролират от юдеомасонски/разбирай еврейски/ компании като Уорнър брадърс които манипулират тотално медииното пространство в БГ!Аз за това вече не гледам БТВ и ТВ 7 които са под пълен контрол на гореспомената юдейска компания!

  3. Оказва се че вие сте единствената българска медия, която си позволява алтернативна информация. Твърдя го защото преглеждам авторитетни издания на френски, английски и руски. Що се отнася до президент и политически партии, падението е главоломно. Ярък пример на падение е и СКАТ с нейния шеф Валери Симеонов, който претенциозно ни обещава спасение за да додрапа до евродепутатската тлъста заплата.

    • Понеже първата половина от коментара ти страшно ми допада, напиши си името, та вместо за Валери Симеонов да гласувам за тебе.

    • Най-важното условие, за да откриваш български източници на алтернативна информация, е да четеш български издания, а не такива френски, английски и руски 🙂

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s