Очерк на събитията в Украйна за (не)идиоти

Информационната помия отново се изля над българите относно събитията в Украйна

crimea_2854871b

В доста дългата си, за съжаление, журналистическа кариера се убедих в две неща:

 1. че невежеството и мракобесието са мотивът на съвременното развитие, в това число и в България;
 2. че главният ресурс на съвременния свят, в това число и в България, е глупакът и идиотът.

Събитията в Украйна ги потвърждават.

Там нашите братя славяни май са стигнали до извода, че във всичките ни нещастия, които стовари върху нас англо-американският свят, липсва само ядрената война, връщането ни към средновековието или каменния век.

Не мога да разбера две лица – „президентът“ Плевнелиев и „външният министър“ Вигенин. Първият като бивш комсомолски активист и пламенен член на БКП хукна към Катар да търси оттам газ, вместо руския, докато му обясниха, че няма тръба или терминал, по който да го получим. След това, отново с увереността на имбецил, не призна присъединяването на Киев към Руската федерация. Нищо, че никой не го пита по въпроса.

Що се отнася до Вигенин, чието име също не мога да запомня, той с невероятна бързина определи какво е международното положение в Украйна, кой е виновен и какво трябва да се прави.

Няма смисъл да обяснявам каквото и да било на тези умствени бройлери. Но ще го направя заради вас, защото сте заливани с информационна помия от 25 години и вероятно имунната ви система вече е на нулево равнище.

Няколко основни извода:

 1. В Украйна САЩ, Англия и НАТО се опитват да разпалят Трета световна война, в която най-добре ще е ако руснаците, украинците и европейците взаимно се унищожат, за да може Империята да забучи флага със звездичките и лентичките върху тази територия и да смуче оттам ресурси за следващите 20 века. САЩ обаче направиха грешка с изграждания от тях в Украйна неонацистки порядък.
 2. Присъединяването на Крим към Русия е неоспорим акт на всенародно волеизявление. Русия има всички права и задължения да се противопостави на неофашизма, да защити интересите на рускоезичното население на територията на Украйна, и, ако се наложи да завземе украинския плацдарм на подпалвачите на Третата световна война. Русия знае, че хунтата в Киев е финансирана от Англия, Израел и НАТО. В Киев се появи неофашистка хунта, част от глобофашизма на САЩ, която е насочена срещу жизнените интереси на Русия и Украйна. Заради това Путин прекара там първата си червена линия. Няма къде повече да отстъпва. Онова, което става в Украйна, е и доказателство, че Москва дълго време нямаше никаква стратегия спрямо Киев. Стратегическите решения се подменяха от пазарлъци за газ и кредити.
 3. Подклаждайки събитията в Украйна, в това число и „влизането“ й в ЕС, американците съзнателно разширяват и ЕС като основен конкурент. Ругатнята на Виктория Нуланд Fuck the ЕU не се нуждае от обяснения.
 4. Какво толкова ужасно изплаши англо-американците? Изплаши ги възможността Украйна да стане поле на сътрудничеството между Русия и ЕС. Това ще е удар срещу стратегията на САЩ, начертана от Доналд Ръмсфелд и озаглавена „Нова Европа“ срещу „Стара Европа“. Целта е Европа да бъде задушена от англо-американската финансова плутокрация, да бъде принудена да унищожи собствената си икономика и население, да затъне в агресивни военни авантюри. Но най-главното е всеки признак за каквото и да било сътрудничество с Русия да бъде пресичан, в това число и с оръжие. Това става в Украйна.
 5. Украинската криза тепърва започва, ако САЩ и Англия не се вразумят. Путин провали плановете на Запада и НАТО, които не са разбрали, че украинският въпрос за Русия е червена линия. Даже двойна червена линия. Най-вероятно оттук ще започне истинска „руска пролет“ и нейното връщане като основна сила на световната арена. Нейният съюз с Китай ще определя насоките на развитие на света през целия ХХІ век. Сблъсъкът им със Запада може всеки момент да премине в гореща война. Но САЩ този път няма да могат, както в Първата и Втората световна войни да останат на страни, да спечелят от новия световен конфликт и ще бъдат тотално унищожени.
 6. Идеята на ЕС, че може да въведе санкции за доставките на руски газ, е колосална глупост. Зависимостта на ЕС от руския газ е толкова голяма, че даже ако в момента руските танкове тръгнат към Берлин, Европа ще продължи да купува и добросъвестно да плаща за руските енергоресурси. Германия може да стане независима от руския газ само, ако я няма самата Германия. Ако Западът въведе санкции, Путин ще бъде принуден да пусне икономическа ядрена бомба, Русия е по-малко зависима от Запада, отколкото Западът от нея. Санкциите ще бъдат за Русия исторически шанс – тя ще реанимира своята промишленост, ще върне рублата като национална валута, ще излезе от Световната търговска организация, ще репатрира своите капитали от чужбина, ще въведе други валути в търговията за своя нефт и газ, ще престане да рециклира зелените хартийки на САЩ. Това няма да е удар, това ще е нокдаун с удар по зъбите.
 7. В Украйна и Крим Западът се оказа мълниеносно победен от решителните действия на Русия. САЩ отдавна нямат практическо значение във военно отношение на нашия континент и затъват в стратегическа пропаст.
 8. НАТО е една измама, сянка на себе си от времето на Студената война, механизъм за доставка на пушечно месо за колониалните военни действия на САЩ в Ирак, Афганистан, Либия, Сирия и т.н. В тях могат да умират по-евтините нации, в това число и българите. Но трябва да запитам, тъй като сме в НАТО, дали сме готови за действия срещу отбранителната доктрина на Русия, която включва и правото на изпреварващи ядрени удари. В състояние ли е натовската фиктивна армия, в която могат да служат и хомосексуалисти, и транссексуали, да воюват с най-опитната армия на света – руската, превъоръжена, мотивирана и ядосана.
 9. Ако има все пак нещо полезно в украинската криза, то е, че в резултат на всеобщата уплаха западната промишленост на лъжата и омразата успя да представи действията на Русия като заплаха за „целия свят и неговите ценности“, което постави въпроса за нашите отбранителни възможности, както в дневния ред на НАТО, така и на ЕС, тъй като шокът от ефективността на руските действия надмина даже най-висшите степени на „заплаха“ според критериите на Запада.

Онова, което става и което мога да предвидя, ще се развива именно в тази насока – към гореща война. За мен тя по-скоро е в разгара си, което зависи от гледната точка.

Западът трябва най-накрая да научи кирилицата, за да разбере, че Путин не е пияницата Елцин или глупака Горбачов. Времето на отстъплението и на подчинението свърши.

САЩ, НАТО и ЕС могат да целунат мечката по задника. Това вече не е идеологическа битка, а война в една и съща система и ще е страшна.

Тя е „кой – кого“, „ние или нас“.

Този път обаче няма да има кой да ни спасява или освобождава.

 

18 Коментари to “Очерк на събитията в Украйна за (не)идиоти”

 1. Ами като писането на кирилица е задължително, защо модераторите не трият неграмотните писания на шльокавица?

 2. Най-добре за мен и всички нормални мислещи хора по-света ще е ако руската мечка яхне американския орел и заедно със свръх супер страшните им армий идат на марс, а ако могат по далече още по добре, сигурно могат със новите им свръхсекретни космически самолето кораби от22 поколение (на цена изхранването на пет африки и построяването на втори етаж на ивицата газа) и там да си спретнат пълна програма конфликти от нискоинтензивни до пълномащабни завършващи с тотално ядрено унищожение и забравих пътьом да минат да вземат няколко милиона до към милиард китайци, ще им трябват жертви за дубълите нали. Всъшност това не знам защо го пиша ама ми звучи добре!

 3. САЩ от както са държава унищожават държави и народи ! Украйна е унищожена от САЩ също, както Либия ,Ирак ,Сирия и още 50 тина други държави . Европа е сляпа за фашистките убийци в Украйна !

 4. Конфликта в Украйна е предизвикан от САЩ И ЕС и това всеки умен човек го знае, Само нашият ПРЕЗИДЕНТ и МИНИСТЪР ШАЛАМАНОВ се нагаждат както им нарежда НАТО, без да се допитат до народа

 5. Отново йезуитска болшевишка пропаганда. Тази страна не е излязла от комунизма. И май никога няма да излезе.

 6. Статията е на Красимир Иванджийски – Строго секретно. http://strogosekretno.com/index.php?p=issue&id=227&aid=2 Определено е качествена и определено анализът е верен. За съжаление и прогнозата за война е твърде веоятна. Скоро всеки от нас ще трябва да се определи и да вземе ясна позиция, с или без хапчета, но най-вероятно с оръжие. Което е дори по-добре – както казва самият Иванджийски – по добре ужасен край, отколкото безкраен ужас.

 7. Статията направо кърти „мивки“ ако мога да се изразя по този начин,Перфектна е.Браво на автора.

 8. Браво!

 9. Статията е малко емоционална. Разбира се, че това няма да бъде толкова ярко, както се описва в статията. Нито Русия я чака чак такъв възход, нито САЩ ще бъде „тотално унищожена“.
  Каквото се касае първия коментар: „Русия – империята на злото… На света ще е по-добре без нея…“. Тук мога да кажа, че съм руснак, и не съм съгласен да умирам, за да направя живота на такива хора по лесен. Ако трябва, ще се браня с оръжие, а пък вие може да ме наричате „агресор“ или „убиец“, както ви е удобно…

  • Скъпи братко !

   Моля те да не разбираш това обръщение в смисъла на „братушка“, така често употребявано в социалистическото ни минало от партийните функционери, поради което и намразено от честните хора в България. Защото и вие, и ние бяхме жертва на един престъпен световен експеримент, чиято цел беше постигането на световно господство от рицарите на Мамона – лихварите от Уолстрйт.
   Но искам да те убедя, че в това „братко“ е съхранена чистата гореща любов на българина към руския народ, който независимо от мотивите на царете даде свидни жертви, за да могат днес неговите братя от Балкана да живеят в суверенна държава !
   Ти намираш статията за „малко емоционална“, но нима може да не е такава поради времето, в което живеем ?!
   В момента на човечеството се налага новоизобретеният експеримент на глобализма, чиито цели са идентични с
   тези на провалилия се комунизъм. Под формата на една лъжедемокрация, на народите се налага една завоалирана световна диктатура на едрия банков капитал и неговите марионетки.
   Руският президент има решителността да „прекара червената линия“ ! Официалните български държавници, президент, външен министър и прочие сволач ревнаха срещу него, без да се съобразяват с волята на народа. А
   тази воля е много ясно изявена в трите предходни коментара !!!
   С една дума: болшинството от българския народ изразява волята си за единство с братския руски народ назависимо от предателската политика на сегашното марионетно правителство ! Българският народ казва категорично НЕ на разлагащата западна „култура“, извращенията, глобалния неоколониализъм с неговите политически манипулации и агресията срещу христианските народи !
   Бог да бъде с руския и българския народ !

  • Братко Русино, бъди ГОРД че имате такъв ВЕЛИК президент и ръководител като Владимир Путин ! Слава на Велика Русия ! Бог да пази България !

 10. Russia -imperia na zloto….
  Sveta shte e po-dobyr bez neia……
  Russia shte se razpadne v blizko bydeshte za dobroto na sveta….

  • Тъп си като задника на слон.Я иди и си вземи хапчетата,че нещо ми пелтечиш и не мога да те разберем.А аз ще се зарадвам ако тебе и такива олигофрени като тебе ги няма на тоя свят.

  • На доктор скъпи ходиш ли?

 11. Glupava statia….Nishto obshto s istinata…

 12. „САЩ, НАТО и ЕС могат да целунат мечката по задника.“
  ВЕЛИКО!
  Слава на Господа!!!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s