На Европейския съюз не му е нужна фалиралата Украйна

Президентът на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу заяви, че Украйна няма да се присъедини към ЕС в близко бъдеще, с което основното обещание на европейските политици към протестиращите в Киев вече се оказа поредната евтина лъжа и първото голямо разочарование за украинците, които подкрепят и настояваха страната да се присъедини към ЕС

35863

Вчера президентът на ЕК Жозе Барозу даде да се разбере, че Украйна скоро няма да бъде приета в ЕС, въпреки че именно това обещаваха европейските политици на протестиращите в Киев и именно това беше основното тяхно искане.

„Украйна не е готова нито днес, нито ще бъде готова в близко бъдеще за такава стъпка. Също и Европейският съюз не е готов да приеме такава страна като Украйна”, заяви Барозу.

Както писахме още в разгара на протестите – Украйна никога не е била канена в ЕС, нито едва ли ще бъде приета в съюза. Единственото, което ще получат от Европа са красивите приказки, придружаващи нежната колонизация и превръщането на Украйна в американски сателит. В същото изказване Барозу разочарова про-западно настроените украинци, жиумиратвеещи в Западна Украйна и присъствали на „Евромайдан“, че няма да бъдат приети в ЕС, но пък пое ангажимента, че ЕС ще помага на Украйна „по пътя на стабилизацията и демокрацията“.

САЩ и ЕС постигнаха своето в Украйна и идва добре познатия момент, в който надеждите на Западна Украйна започват да  една по една, заедно с обещанията на техните „спасители“. По този повод в пика на протестите в Киев, когато насилието, предизвикано от крайно-десните радикали и отговорът на БЕРКУТ взеха връх уважавания германски публицист Юрген Рот заяви следното:

„Европа говори за ценности, но става дума за сметкаджийство“

Рот изрази мнение, че „светлото европейско бъдеще“, което обещават на Украйна е евтина лъжа. Германския публицист припомни, че Юлия Тимошенко не е много по-различна от Виктор Янукович, заявявайки че тя дори е по-корумпирана и припомняйки факта, че тя е един от най-могъщите олигархи в Украйна. Единственото, което я различава от сваления незаконно от Върховната Рада Янукович е, че тя е удобна на Вашингтон. Иначе лъжите, съпътстващи преврата в Киев и опита на САЩ да превърне Украйна в свой сателит са безкрайни. Една от тях беше, че след като бъде освободена осъдената за корупция Тимошенко няма да се кандидатира за президент. „Тежко болната“ Юлия Тимошенко веднага се появи на инвалидна количка в центъра на Киев, за да говори пред протестиращите. Три дни по-късно тя „чудодейно“ се изправи на крака и проходи в американското посолство – там наистина се случват благодейни чудеса.

Наскоро Тимошенко заяви, че ще участва в  президентските избори. Тоест на украинците се предлага заменянето на Янукович с Тимошенко. Ако погледнете как е гласувано на последните избори в Украйна ще видите, че Янукович получава подкрепата на цялата Югоизточна Украйна, като процентно по градове получава подкрепа в порядъка между 60-80%. Тоест, Тимошенко, както и временното правителство въобще не са желани от поне половината от 50-те милиона украински граждани. Нито пък превръщането на страната в поредния НАТО-вски буфер срещу Русия.

Едва ли имаше някой, който е очаквал различен развой на събитията, след като САЩ и ЕС получиха това, което искаха. Те не само отвориха пътя за икономическото колонизиране на Украйна, но и успешно успяха да откъснат цялата западна част на държавата, докато Русия пък вече откъсва за себе си от източната. Сега НАТО дори е на път да разположи ядрено оръжие в Украйна, насочено срещу съседна Русия. Протестиращите в Киев бяха цинично употребени от западните политици, които им обещаваха всичко, което сега едно по едно започват да обясняват защо няма как да се случи.

Реално Украйна може да влезе единствено в НАТО, но тя няма да спечели нищо от това да бъде боксова круша срещу Русия. На Запада не е нужна фалиралата Украйна, а само територията, пазарите, житото и всичко, от което могат да се възползват от своята нова метрополия. В замяна предлагат десет пъти по-неизгодните условия на МВФ от тези на Русия за финансова помощ, включващи шокираща приватизация, огромно увеличение на сметките за газ и енергия, замразяване на заплатите и пенсиите и прочее изисквания, които само ще задълбочат тежката икономическа и социална криза в страната. Но това е целта на МВФ, защото по този начин Украйна няма да има избор освен да моли за още и още финансова помощ Международния Валутен Фонд, превръщайки я в неговата поредна робиня. Практически Украйна се намира там, където беше България през 1997г. С огромната разлика, че населението на фалиралата Украйна е 50 милиона души, а не 6-7, както в България и няма как да бъде приета в ЕС.

Тези дни отново чухме заплахата, че Европа може да спре всички Еврофондове за България. Обвинението е, че сме били много корумпирани. Въпреки че за изминалияв програмен период сме получили едва 30% от договорените европари  и сме внесли в евробюджета малко повече, отколкото въобще сме получили. Реално сме получили около 5 млрд. В последния доклад на ОЛАФ обаче най-сетне Европа призна, че е затънала до уши в корупция. В доклада е посочено, че затъналия в икономическата криза Евросъюз губи около 323млрд. евро годишно заради корупцията. Сравнени с тези пикливи 5 млрд., които сме получили, а и сме внесли малко повече в европейският бюджет обвинението на ЕС е просто извинението за това, че не получаваме нищо. И за следващия програмен период за България са определени най-малко средства от всички държави-членки. Ние постоянно чуваме как европейските политици сочат с пръст българите и румънците и гледат на цяла Източна Европа като на свой заден двор и бунище, в което американците могат да разположат своето ядрено оръжие или тъй наречения „щит“ Евро-ПРО, насочен срещу Русия. Бунище сме и тъй като в съседна Румъния, на границата с България, вече няколко хиляди арабски радикали бяха заселени от САЩ по договорка на двете правителства, а в България щели да пристигнат около 14 000 африканци от Либия, които американците ще тренират в нашите военни бази, които са на тяхно разположение. Това е ролята на сателитите на Вашингтон. Наричат ни „партньори“ единствено от благоприличие. И то само публично.

На ЕС не предвиждат да излезе от рецесията, с изключение на Германия, в близките 10 години. Бюджета на ЕС е на червено, дори ни предупредиха, че ще има забавяния по изплащането на средствата за новия програмен период ден след като обявиха, че ще получим и най-малко средства. С неохота подхвърлят подаяния към Румъния и България, а някои хора вярват, че фалиралата Украйна и 50-те милиона украинци ще бъдат приети в Евросъюза. Това е просто несериозно.

 

Автор: Уго Чан

 

Етикети: , ,

One Comment to “На Европейския съюз не му е нужна фалиралата Украйна”

  1. Тези неща ги говоря от доста години, но повечето хора ме гледат или с насмешка или с празни погледи….истината е, че масата от хора е с доста нисък интелект и се манипулира лесно. С циганизацията ще стане още по лесно, но не само в БГ е така. Много тъжно ми става когато видя ентусиазъм у някой младеж, който иска да промени нещо…..невъзможно е! В политиката в БГ има само хора, който са проверени и дресирани и правят каквото им се нареди. Това е голяма схема в която активно участие имат псевдо независимите медии, както и разни асоциации и организации. За да се промени нещо трябва някоя голяма световна сила да има интерес от това, но няма такава….поне засега. В политиката никога няма да бъде допуснат човек, който има свои виждания. Ако се появи претендент за политик, който е извън схемата, то веднага се задейства защитната система – непрекъснато следене, проучване на миналото от ранно детство и ако това не доведе до откриване на компромати, които да дискредитират този ентусиаст за политик се преминава към активни провокации и всякакъв вид тормоз, както и създаване на неверни или полуверни събития. Както вече писах хората са глупави и се манипулират лесно….. (2)

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s