След като Запада опоска Украйна украинците ще останат излъгани и на студено

15 млрд. куб. м газ са изчезнали от хранилищата в Украйна, заяви Арсений Яценюк на съвещание с членовете на правителството и ръководството на Запорожката и Днепропетровската област

Arseniy+Yatsenyuk+Arseniy+Yatsenyuk+Discusses+b0IbxnZ0-Zbl

Министър-председателя на Украйна Арсений Яценюк разкри, че 15 млрд. куб. м газ лиспват от хранилищата на НАК „Нафтогаз -Украйна” и се водят там само на хартия.

Яценюк обаче не отговори на главния въпрос – кой стои зад изчезването им. Вместо това отправи обвинения към Русия затова че е увеличила цената на газта за Украйна след свалянето на Виктор Янукович.

След като в замяна на финансова помощ МВФ предложи увеличение цената на газта с 40%, редом с замразяване на пенсиите и заплатите Виктор Янукович замрази асоциацията на страната с Европейския съюз. Тогава Русия излезе с контра-предложение за отпускането на $ 15 млрд. долара кредит на Украйна и намаляване на цената за доставка на руски газ именно с 40%. МВФ отново направи предложение за кредитиране на Украйна, в което вече липсваха изискванията за шоковото увеличение цената на газта. След успешното сваляне на Янукович временното правителство сега прие условията за финансова помощ на МВФ, в които отново залягат първоначалните изисквания за увеличение на цената на газта.

Години наред Украйна плаща двойно по-ниска от пазарната цена за доставяния от Русия газ. Страната дължи общо $ 16,6 млрд. долара на Русия, 2,2 млрд. от които са задължения за доставяния газ от руската страна. Въпреки това временното правителство на Украйна най-нагло обвинява Русия за това, че вече цената на руския газ за Украйна няма да е преференциална за страната, а на нормалните пазарни нива от $ 500 долара за хиляда куб.м. Според логиката на Яценюк и инсталираното временно про-американско правителство Русия е длъжна да продължава да подарява газ на Украйна на половин цена и да не си иска дълговете. Беше ли справедливо Германия досега да плаща $ 500 долара за хиляда куб.м руски газ, а Украйна – $ 250 долара?

При все че в Украйна тече мащабно разграбване и колонизиране след успешната втора серия на „Оранжевата революция“. Вече има информации, че украинския златен резерв е бил транспортиран в САЩ. Сега самия Арсений Яценюк съобщава за нова крупна кражба – 15 млрд. куб. м газ са изчезнали от хранилищата на държавната „Нафтогаз“.

Временното правителство на Украйна не само форсира асоциацията с ЕС и превърна страната в поредната черна робиня на МВФ, а се погрижи и за корпоративните интереси на САЩ и Европа. Така например правителството на Яценюк намали концесионните такси с цели 99% и е на път да отвори широко вратите за американските компании като „Шеврон“ за добив на шистов газ. Още в края на 2013г. помощник държавния секретар на САЩ Виктория Нуланд заяви, че „няколко американски компании очакват да получат договори за добив на шистов газ в Украйна“. Докато тече този пладнешки обир пещерната русофобия изливаща се от устата на Арсений Яценюк, който иначе на последните избори получи нищожните 7% подкрепа в цяла Украйна, и наглостта са безкрайни.

Украйна желаела да закупва реекспортиран руски газ от Европа. Две енергийни компании вече потриват ръце – германската RWE и френската GDF Suez. Цената на газта, която германската и френската компания биха предложили на Украйна ще е отново под пазарната, както е свикнала страната години наред да плаща за руските доставки ли? Реекспорта на руски газ чрез европейски компании е просто една доходоносна машинация, но не за украинския народ.

Американската компания „Уестингхаус“, на която кабинета „Орешарски“ даде да строи 5-ти и 6-ти блок в „Козлудуй“ в знак на желание за послушание и за да оцелее тази коалиция на фарса сега получи от временното правителство на Украйна договори за закупуването на ядрено гориво за руските атомни централи в Украйна до 2020г. Американското ядрено гориво обаче не е по-евтино от руското, а експлоатацията му в руските АЕЦ не е особено гладка.

През 2011г. Украйна отказа да удължи договора на американците за доставки на ядрено гориво.

„Уранът, използван за производството им, е украински, а стойността на добива му надвишава световните цени. Дейностите по обогатяване на урана се извършват от руската страна и по всяка вероятност не се отличават много от цените, фиксирани в контракта с ТВЕЛ“, заяви тогава бившият председател на Държавния комитет за използване на ядрената енергия на Украйна Михаил Уманец.

Въпреки това при такива неголеми обеми на производство горивото на американския доставчик, по мое мнение, е невъзможно да е по-евтино, освен ако, разбира се, те не извършват дъмпинг или не работят на загуба за тяхна сметка.“

Това разбира се не е от значение за Арсений Яценюк и останалата шайка, която промени конституцията на Украйна и час след това обяви, че Виктор Янукович вече не е президент на Украйна. Важно е корпоративните интереси на европейските и американски олигополи да бъдат прокарани. А най-същественото в тази конкретна далавера е, че през 2010г. Държавната инспекция по ядрено регулиране на Украйна отказа да даде договор на американската компания за доставки на ядрено гориво, тъй като проведените опити с използването му в руските атомни централи в Украйна показаха лоши резултати.

 Европа вече даде да се разбере, че фалиралата Украйна няма да бъде приета в ЕС. 50-те милиона украинци, половината от които не признават временното правителство и са про-руски настроени, сега са на път да останат гладни, на студено и роби до живот на Международния Валутен Фонд. 

3 коментара to “След като Запада опоска Украйна украинците ще останат излъгани и на студено”

  1. ИЛИ КАКТО КАЗВАТ ВЕЧЕ УКРАИНЦИТЕ/интервюирани/ „СТАВАМЕ КАТО В БЪЛГАРИЯ“

  2. „Министър-председателя на Украйна Арсений Яценюк разкри, че 15 млрд. куб. м газ лиспват от хранилищата“
    Нали е газ-изпарил се е! хаха!

  3. Маркс и Енгелс, прародителите на днешния ГЛОБАЛИЗЪМ, още на времето си са завещали каква да бъде стратегията на техните последователи спрямо СЛАВЯНСТВОТО.
    Освен че Маркс иска да стъпче „балканското цвете“, то и Енгелс заявява:„Затова борба, безмилостна борба на живот и смърт с предателското към революцията ни СЛАВЯНСТВО; борба до унищожение и краен тероризъм – не в интерес на Германия, а в инерес на РЕВОЛЮЦИЯТА !“
    Бедната наивна Украйна ! Бедната Германия !

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s